Connect with us

Actual

”De la noi răsare soarele”, a spus ieri primarul Decebal Făgădău la Târgul de Turism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Organizația Patronală Mamaia Constanța a deschis ieri, 22 februarie 2018, standul său din cadrul Târgului de Turism al României, în prezența ministrului Bogdan Trif și a reprezentanților autorităților locale, printre care și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. A fost prezent, de asemenea, și fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, deputat de Constanța, precum și marii campioni ai tenisului mondial, Andrei Pavel și Ilie Năstase. Evenimentul a fost onorat de maestrul Nicolae Voiculeț, ambasador al turismului românesc, ce a delectat publicul cu melodii interpretate la nai.

Standul Mamaia-Constanța a atras sute de vizitatori, încă din prima zi a Târgului de Turism al României, prin desingul deosebit, care amintește de toate activitățile specifice litoralului, de la distracție și condiții excepționale de cazare, la preparate culinare specifice ținutului Dobrogea, vinuri din podgoriile însorite, care fac strugurii mai dulci și mai aromați, totul într-un cadru care amintește de navigatori și nave maritime, specifice acestei zone a țării.

”Iată că după ani de zile de muncă, Organizația Patronală Mamaia Constanța participă la Târgul de Turism cu un stand propriu. Încercăm să venim cu noutăți din Dobrogea, pentru că vorbim despre litoral de la un capăt la altul, din Năvodari până la Vama Veche. Le mulțumesc tuturor pentru participare și pentru sprijin în promovarea turismului în zona pe care o reprezentăm”, a declarat președintele OPMCTA, Nicolae Bucovală, la deschiderea oficială a standului.

”Pentru prima dată, noi răspundem unei inițiative private și ne-am străduit să lăsăm deoparte tot ce ne separă și să venim în fața românilor, să le spunem că de la noi răsare soarele, că la noi sunt oricând bineveniți, că ne înțelegem între noi și că am încercat să venim aici cu tot ce avem mai bun. Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța sprijină turismul pentru că există o armonie. Ne aflăm pe un traseu și am ajuns la această formulă care se va adapta și vom avea o Organizație de Management al Destinației. Astfel de organizații există peste tot în lume și sunt convins că va funcționa și la Constanța. Avem alături de noi Camera de Comerț, Universitatea Ovidius, multe inițiative private și dorința de schimbare a lucrurilor. De la acest moment de armonie eu iau rezultatele. Vă așteptăm pe toți la Constanța!”, a declarat primarul muncipiciului Constanța, Decebal Făgădău.

”După lupte seculare, pornite de Anca Pavel-Nedea, aici de față, continuate de mine, astăzi avem un prim rezultat: vedem o participare a administrației publice locale alături de Organizația Patronală Mamaia Constanța. Este pentru prima oară când standul se organizează în această formă, la Târgul de Turism al României. Sper ca Organizația de Management a Destinației Constanța-Mamaia să se înființeze cât mai curând, după ce se va finaliza cadrul legislativ, în urma votului din Parlament, pentru OMD-uri. Constanța trebuie să fie din ce în ce mai bine promovată, să participe la târgurile externe, pentru că avem un cuvânt important de spus, avem ce să oferim și trebuie să ne promovăm destinația, împreună. Turiștii străini trebuie să fie atrași în număr cât mai mare pe litoralul românesc!”, a declarat deputatul de Constanța, domnul Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului.

”Pentru prima dată, Consiliul Județean Constanța împreuna cu Primăria Municipiului Constanța și Organizația Patronală Mamaia – Constanța repoziționează stațiunile de pe litoralul românesc acolo unde le este locul: în topul celor mai frumoase destinații pentru vacanță. Îmi doresc ca județul Constanța să se mențină ca o regiune atractivă atât pentru turiști, cât și pentru investitori.”, a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

”Prezența la TTR are ca scop reprezentarea și promovarea destinației Mamaia-Constanța într-un mod coerent și targetat, abordând un display proaspăt, tip open-space, în care savoarea locală, istoria, natura și evenimentele de toate tipurile se îmbină pentru a oferi potențialului consumator o experiență turistică integrată, folosind instrumente de smart-travel”, a declarat Anca Pavel-Nedea, director executiv al Organizației.

Mesajele tuturor celor prezenți la deschiderea oficială a standului Mamaia Constanța au fost de bună cooperare și armonie, pentru a dezvolta împreună destinația turistică și pentru a o păstra în topul preferințelor românilor, dar și ale turiștilor străini care vizitează România. Vă invităm la standul Mamaia-Constanța, care va rămâne deschis pentru vizitatori pe toată durata desfășurării Târgului de Turism al României, în Pavilionul B2 Romexpo (stand 150).

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: