Connect with us

Actual

”De la noi răsare soarele”, a spus ieri primarul Decebal Făgădău la Târgul de Turism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Organizația Patronală Mamaia Constanța a deschis ieri, 22 februarie 2018, standul său din cadrul Târgului de Turism al României, în prezența ministrului Bogdan Trif și a reprezentanților autorităților locale, printre care și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. A fost prezent, de asemenea, și fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, deputat de Constanța, precum și marii campioni ai tenisului mondial, Andrei Pavel și Ilie Năstase. Evenimentul a fost onorat de maestrul Nicolae Voiculeț, ambasador al turismului românesc, ce a delectat publicul cu melodii interpretate la nai.

Standul Mamaia-Constanța a atras sute de vizitatori, încă din prima zi a Târgului de Turism al României, prin desingul deosebit, care amintește de toate activitățile specifice litoralului, de la distracție și condiții excepționale de cazare, la preparate culinare specifice ținutului Dobrogea, vinuri din podgoriile însorite, care fac strugurii mai dulci și mai aromați, totul într-un cadru care amintește de navigatori și nave maritime, specifice acestei zone a țării.

”Iată că după ani de zile de muncă, Organizația Patronală Mamaia Constanța participă la Târgul de Turism cu un stand propriu. Încercăm să venim cu noutăți din Dobrogea, pentru că vorbim despre litoral de la un capăt la altul, din Năvodari până la Vama Veche. Le mulțumesc tuturor pentru participare și pentru sprijin în promovarea turismului în zona pe care o reprezentăm”, a declarat președintele OPMCTA, Nicolae Bucovală, la deschiderea oficială a standului.

”Pentru prima dată, noi răspundem unei inițiative private și ne-am străduit să lăsăm deoparte tot ce ne separă și să venim în fața românilor, să le spunem că de la noi răsare soarele, că la noi sunt oricând bineveniți, că ne înțelegem între noi și că am încercat să venim aici cu tot ce avem mai bun. Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța sprijină turismul pentru că există o armonie. Ne aflăm pe un traseu și am ajuns la această formulă care se va adapta și vom avea o Organizație de Management al Destinației. Astfel de organizații există peste tot în lume și sunt convins că va funcționa și la Constanța. Avem alături de noi Camera de Comerț, Universitatea Ovidius, multe inițiative private și dorința de schimbare a lucrurilor. De la acest moment de armonie eu iau rezultatele. Vă așteptăm pe toți la Constanța!”, a declarat primarul muncipiciului Constanța, Decebal Făgădău.

”După lupte seculare, pornite de Anca Pavel-Nedea, aici de față, continuate de mine, astăzi avem un prim rezultat: vedem o participare a administrației publice locale alături de Organizația Patronală Mamaia Constanța. Este pentru prima oară când standul se organizează în această formă, la Târgul de Turism al României. Sper ca Organizația de Management a Destinației Constanța-Mamaia să se înființeze cât mai curând, după ce se va finaliza cadrul legislativ, în urma votului din Parlament, pentru OMD-uri. Constanța trebuie să fie din ce în ce mai bine promovată, să participe la târgurile externe, pentru că avem un cuvânt important de spus, avem ce să oferim și trebuie să ne promovăm destinația, împreună. Turiștii străini trebuie să fie atrași în număr cât mai mare pe litoralul românesc!”, a declarat deputatul de Constanța, domnul Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului.

”Pentru prima dată, Consiliul Județean Constanța împreuna cu Primăria Municipiului Constanța și Organizația Patronală Mamaia – Constanța repoziționează stațiunile de pe litoralul românesc acolo unde le este locul: în topul celor mai frumoase destinații pentru vacanță. Îmi doresc ca județul Constanța să se mențină ca o regiune atractivă atât pentru turiști, cât și pentru investitori.”, a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

”Prezența la TTR are ca scop reprezentarea și promovarea destinației Mamaia-Constanța într-un mod coerent și targetat, abordând un display proaspăt, tip open-space, în care savoarea locală, istoria, natura și evenimentele de toate tipurile se îmbină pentru a oferi potențialului consumator o experiență turistică integrată, folosind instrumente de smart-travel”, a declarat Anca Pavel-Nedea, director executiv al Organizației.

Mesajele tuturor celor prezenți la deschiderea oficială a standului Mamaia Constanța au fost de bună cooperare și armonie, pentru a dezvolta împreună destinația turistică și pentru a o păstra în topul preferințelor românilor, dar și ale turiștilor străini care vizitează România. Vă invităm la standul Mamaia-Constanța, care va rămâne deschis pentru vizitatori pe toată durata desfășurării Târgului de Turism al României, în Pavilionul B2 Romexpo (stand 150).

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

De la miezul nopții, constănțenii nu mai au apă caldă! A început revizia anuală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai multe zile, Electrocentrale Constanța S.A. informa consumatorii că va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare pentru pregătirea sezonului rece.

În aceste condiții, Electrocentrale Constanța S.A. a sistat furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța începând cu ora 00.00 a nopții care a trecut.

În mod normal, dacă nu apar cine știe ce surprize, revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face etapizat, în cursul zilei de 27.09.2018.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu pe Autostrada A2 după un accident rutier! Trei persoane, duse la Spitalul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții ce a trecut, în jurul orei 2.15, pe Autostrada Soarelui a avut loc un eveniment rutier urmat de incendiul unui autoturism.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii de la Detașamentul Medgidia, care au intervenit cu două autospeciale. Trei persoane au fost transportate la Spitalul județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Autoturismul a ars în totalitate. Din fericire, cele trei victime aflate în cele două autoturisme implicate au fost transportate la spital fără probleme deosebite, având traumatisme și escoriații. Până la ajungerea salvatorilor, au reușit să iasă toate din mașini – este vorba despre două femei și un bărbat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Trei constănțeni și-au pierdut viața într-un accident rutier, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după-amiezi, la ora 15.55, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN2 (E85) Focşani – Adjud, la kilometrul 210+500 de metri, în zona localităţii Haret (judeţul Vrancea), a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului, două persoane au decedat pe loc, iar alte patru au suferit leziuni grave. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații de la fața locului, un copil de 15 ani se afla în stop cardio-respirator. Alte 5 persoane erau grav rănite. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri. A fost activat planul roșu de intervenție. Un elicopter SMURD, de la Galați, a ajuns la locul evenimentului rutier pentru a prelua un rănit grav.

Cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat – din nefericire, patru persoane au murit în urma accidentului produs pe drumul european E85, în zona Haret Pădureni. Conform informațiilor de ultimă oră, trei dintre cei decedați sunt mamă, tată și fiu si se aflau într-o mașină cu numere de Constanța. Cealaltă persoană decedată este un bărbat, din Bacău, șoferul celuilalt autoturism. Alte două persoane sunt rănite, fiind transportate la spital. Un tânăr de aproximativ 20 ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Adjud, o victimă de sex feminin a fost transportată de un echipj SAJ la UPU Focșani.

La această oră, traficul se desfășoară alternativ , pe un singur sens.

Foto și video: Monitorul de Vrancea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: