Connect with us

Politica

De la vânzarea baloanelor pe stradă, în Parlamentul României!

Maria Ionescu

Publicat

la

Fără îndoială, scandalul care a avut loc ieri în clădirea Parlamentului României va rămâne în memoria multora. Nu ca dată, nici măcar ca importanță legislativă, ci din cauza scandalului care a avut loc. Așa cum știți, în timpul discursului președintelui Iohannis, parlamentarii PSD, în marea lor majoritate, au părăsit sala. Ulterior, un deputat USR, Iulian Bulai, a ieșit din sală și a filmat masa de pesediști până când a fost agresat. Nu voi intra în detalii vizavi de legitimitatea faptelor care s-au întâmplat. Probabil cineva se va ocupa și de acest lucru. Dar curiozitatea m-a împins să fac niște verificări și să aflu cine este acest tânăr parlamentar. Iar uimirea mea a fost colosală. Vă las să citiți și voi și să aflați cine este.

Filozofie, teologie, sculptură, literatură ….

Am intrat pe site-ul acestui parlamentar pentru a afla cine este. Iată ce am găsit: este din Roman și, până în anul 2003, când s-a stins din viață tatăl său, a fost elev al liceului catolic ”Sf. Iosif” din București. Ulterior, s-a transferat la Roman, la liceul Franciscan.  ”În 2003 am plecat pentru prima dată în Norvegia, în vizită la cele două surori care lucrau acolo. În vara respectivă mi-am făcut bani de liceu. Din adunat sticle, dar mai ales din împletit baloane pe strada principală şi prin bâlciuri. Am fost mereu un tip cu spirit antreprenorial şi destul de creativ.(…) Între 2003 şi 2007 am călătorit în Scandinavia în fiecare vară. Făceam baloane pe stradă. Aşa reuşeam să îmi cumpăr cărţi şi să îmi susţin călătoriile prin Europa. În 2008 am fost admis la o şcoală de arte privată în Oslo. Eram admis fără să am posibilitatea de a putea să plătesc taxa şcolară de aproximativ 10.000 de euro pe an. Pentru că am fost înzestrat cu darul sculpturii, mi-am confecţionat mască şi un costum impecabil înfăţişându-l pe Henrik Ibsen şi în cursul a două luni de “performance” pe stradă am reuşit să adun aceşti bani plus banii de care aveam nevoie pentru întreţinere.”

Leonard Cohen l-a lăudat în fața a mii de oameni

Probabil foarte mulți dintre cititori știu că Leonard Cohen a fost un mare poet, romancier și cântăreț. Cu ani în urmă, el a participat la un performance al lui Bulai și l-a vorbit de bine în faţa a 10.000 de oameni. Nu-i o laudă de sine, dar e un lucru foarte mare! Începând cu ianuarie 2009, s-a încadrat cu jumătate de normă ca administrator şi clopotar la o biserică luterană din apropierea şcolii. Aşa a reuşit să termine anul universitar. ”Cursurile se ţineau în limba norvegiană, pe care mi-am însuşit-o în cursul a şapte luni. Între timp am aplicat şi am intrat la Academia Națională de Arte din Oslo. Interviul s-a desfăşurat în limba norvegiană. Am uitat să menţionez că plecând de pe băncile liceului stăpâneam bine limbile engleză şi franceză.În cadrul secţiei de sculptură ceramică de la Academia din Oslo, după limbile norvegiană şi engleză, cea mai vorbită limbă era limba italiană. În vara lui 2010, am decis să învăţ intensiv limba italiană la Firenze. Acolo am consolidat cunoştiințele de limbă italiană acumulate imediat după liceu – am petrecut 4 luni la Huşi unde am studiat limba italiană şi cursuri de dezvoltare personală. În ianuarie 2011 am plecat la Lisabona printr-un program Erasmus. Acolo am studiat limba portugheză în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Lisabona şi am fost student al Academiei de Arte Frumoase. Reîntors din Portugalia mi-am pregătit licenţa şi am aplicat pentru un masterat în Norvegia şi China. Am fost admis atât la Oslo, cât şi la Beijing. În paralel cu pregătirea licenţei în arte vizuale la Oslo, în cursul primăverii lui 2012 am studiat limba chineză (mandarin) cu un fost profesor de la Universitatea din Oslo. În iunie 2012 terminam licenţa.”, a scris Iulian Bulai.

Din Norvegia în China, Islanda, Republica Capului Verde …

”Cu toate că am fost plecat mulţi ani din România, nu am rupt legătura cu mediul şi valorile care mă formaseră. În 2012 am venit la Roman cu prima delegaţie de norvegieni care doreau să investească în antreprenoriat social în România. În perioda 2012-2016, prin intermediul Fundaţiei PACEA s-au derulat proiecte în valoare de aprox. 300.000 de euro. Beneficiarii proiectelor au fost în mare parte copii din medii defavorizate din Roman şi din jurul Romanului. Aceste proiecte se desfăşoară în continuare şi constau în investiţii în educaţie şi în incluziune pe piaţa muncii. În august 2012 am primit bursă pentru a studia intensiv limba chineză la Beijing Language and Culture University. În septembrie 2012 începeam anul academic la China Central Academy of Fine Arts din Beijing. Am rămas un an în China. Şederea în China se datorează unei burse şi unui împrumut din partea statului norvegian. În februarie 2013 m-am căsătorit cu Eva Marie în biserica Romano-Catolică Wangfujing din Beijing. Al doilea an de master în arte vizuale l-am făcut la Oslo, continuând proiectele începute în China. În 2014 am început al doilea master în relaţii internaţionale şi diplomaţie culturală. Primul semestru l-am petrecut la Berlin, la Institutul de Diplomaţie Culturală, iar al doilea semestru la Siena, în Italia. Al doilea master a fost finanţat de asemenea dintr-o bursă şi un împrumut din partea statului norvegian. Bursa a inclus şi fondurile necesare pentru o perioadă de dezvoltare profesională şi inserare pe piaţa muncii. În primăvara anului 2015 am lucrat pentru Colegiul Universitar din Oslo, unde am tradus textele din norvegiană-română, română-norvegiană necesare primului examen autorizat pentru interpreţi de norvegiană-română. În urma studiilor efectuate cu împrumut de la statul norvegian am rămas dator cu aproximativ 28.000 euro, sumă pe care va trebui să o plătesc în următorii 25 – 30 de ani. În august 2015, se naşte băiatul nostru, Ioachim. Din octombrie 2015 până în aprilie 2016 am lucrat în Islanda şi Republica Capului Verde pentru delegaţiile Uniunii Europene din aceste două ţări.”

Câte limbi străine cunoaște?

Potrivit propriului CV, acestea sunt limbile străine pe care le cunoaște: limba Norvegiană (foarte bine), limba Engleză (foarte bine), limba Franceză (bine), limba Italiană (bine), limba Portugheză (competent), limba Chineză: dialect Mandarin (începător).  Iată cursurile pe care le-a făcut: 2015 – Universitatea din Siena, Italia (master în rel. internaționale și diplomație culturală). 2014 – Institutul de Diplomație Culturală, Berlin, Germania (student de schimb). 2014 – 12 – Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia (master în arte vizuale). 2013 – 12 – Academia Centrală de Arte din Beijing, China – (student de schimb). 2013 – Beijing Global Village School, China (curs intensiv de limbă mandarină). 2012 – Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing, China – (școala de vară). 2011 – Universitatea din Lisabona, Portugalia – (student Erasmus). 2010 – Institutul de Limbă și Cultură Italiană, Firenze, Italia – (școala de vară). 2012 – 09 – Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia – (licență în arte vizuale). 2009 – 08 – Școala de arte Einar Granum, Oslo, Norvegia. 2007 – 04 – Liceul Romano-Catolic «SF. Francisc de Assisi», Roman. A avut și o mulțime de expoziții în Oslo, Roman. Bergen, Beijing. Are și o mulțime de acte de voluntariat. ”După opt ani de experinţe academice şi profesionale am decis că a venit momentul să mă implic în viaţă comunităţii de unde am plecat. Am fost managerul de campanie al unei echipe de oameni tineri şi competenţi care în mai puţin de două luni a reuşit să trimită patru consilieri în cadrul Consiliului Local Tămăşeni. Pur şi simplu am simţit că nu mai puteam să stau deoparte. În momentul de faţă, consilierii PACT pentru Tămășeni şi Adjudeni aduc plus valoare comunităţii locale şi demonstrează că oamenii implicaţi pot face diferenţa.”, precizează Iulian Bulai.

Putem afirma cu nonșalanță: Se poate!

Știu că vi se pare ciudat că un om fără experiență politică ne reprezintă în Parlament. Nu știu ce anume va reuși să realizeze din această importantă poziție. Dar dacă mă uit la tot ceea ce am scris, mi-este cât se poate de clar că acesta este viitorul nostru. Cu astfel de oameni (și, cu siguranță, mai sunt mulți ca el) vom putea să ne clădim viitorul la care visăm cu toții. Pentru că merităm, ca și popor, altceva decât am avut în ultimii 27 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Tandemul Băsescu – Palaz. ”PMP va avea SIGUR deputat şi senator de Constanţa”

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Palaz și Elena Băsescu sunt propunerile PMP Constanța pentru Senat și pentru Camera Deputaților.

Claudiu Palaz este un profesionist în domeniul administrației publice. De formație este consilier juridic, ajungând foarte cunoscut opiniei publice în perioada în care a fost prefect al județului Constanța. În această calitate, Palaz s-a implicat în deblocarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, pe tronsoanele dintre Cernavodă și Constanța. Proiectul bătea pasul pe loc din cauza problemelor de expropriere pe culoarul autostrăzii. Primind delegare de atribuții din partea ministrului Transporturilor de la acea vreme, Anca Boagiu, fostul prefect a soluționat în mod eficient toate aceste probleme. Ca urmare, în timpul mandatului său autostrada a fost dată în folosință, în beneficiul constănțenilor. 

O altă acțiune foarte cunoscută a fostului prefect Claudiu Palaz a fost închiderea magazinelor de vise din județul Constanța. Vorbim aici de controale tematice derulate împreună cu autoritățile judiciare, dar și de momente de sensibilizare a publicului cu privire la necesitatea stopării fenomenului consumului de etnobotanice. Ca un amănunt de culoare, campania împotriva magazinelor de vise a început cu o conferință de presă, în care Palaz a zidit simbolic intrarea într-un astfel de loc. 

În mod cert, Claudiu Palaz a fost un prefect curajos. Și ne referim aici la lupta juridică împotriva abuzurilor din administrație. Palaz a avut curajul să emită două ordine de încetare a mandatului fostului primar PSD-ist al Mangaliei, Claudiu Tusac, un corupt care avea să fie dovedit mult mai târziu în fața instanței penale. Însă semnele devalizării uluitoare puse la cale de acest fost ales al mangalioților erau cunoscute. De pildă, Tusac trimitea adrese oficiale din Primăria Mangalia către agenții economici, cerându-le acestora sponsorizări pentru derularea Festivalului Callatis. Însă contul indicat era al unei fundații în care Tusac era membru fondator și președinte. Practic, acesta folosea pârghiile puterii pentru a se îmbogăți. Aflând de această situație, Palaz a cerut Agenției Naționale de Integritate să constate starea de incompatibilitate, iar în faza a doua l-a eliberat pe hoț din funcție. 

Nici Radu Mazăre n-a avut viață ușoară cu fostul prefect Claudiu Palaz. Ne referim aici la o serie de hotărâri ale Consiliului Local, adoptate la inițiativa lui Mazăre, care au fost atacate de Instituția Prefectului în contencios administrativ, suspendate și chiar anulate. De răsunet a fost atacarea hotărârii de vânzare a Cazinoului din Constanța. În acest fel, clădirea simbol a Constanței a fost salvată de la mezat, iar în momentul de față se află în proces de reabilitare cu fonduri de la CNI.

În perioada 2016 – 2020, Claudiu Palaz a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, calitate în care s-a ocupat de finalizarea proiectului de restaurare a cetății Capidava, de punerea în funcțiune a dotărilor de la Policlinica 2, de reabilitarea spațiilor din jurul Pavilionului Expozițional, de demolarea clădirilor insalubre din curtea Policlinicii 2 și transformarea locului în parc, de proiectul pentru reabilitarea unei clădiri degradate în vederea mutării aici a Serviciului de Medicină Legală. De asemenea, a coordonat întocmirea proiectului pentru reabilitarea teatrului de vară din Mamaia și a obținut pentru CJC drepturile de marcă pentru Festivalul Mamaia, care vor putea fi folosite pe viitor.

În clipul atașat mai jos puteți afla mai multe detalii despre activitatea lui Claudiu Palaz:

Elena este fiica fostului președinte al României Traian Băsescu. Ea a fost europarlamentar, dar și consilier pe probleme de politică externă pentru Camera de Comerț și Industrie a României. Elena Băsescu este economist, însă a absolvit și un masterat în științe politice la SNSPA București. Totodată, este antreprenor, conducând o afacere. În clipul atașat mai jos, puteți afla mai multe detalii despre tipul de campanie electorală, despre mesajul și obiectivele pe care și le propune candidata PMP pentru un post de deputat de Constanța.

Mai jos puteți citi un interviu cu Elena Băsescu:

Elena Băsescu – o campanie la firul ierbii, exact ca în vremea PDL-ului

Reporter: Doamna Băsescu, această campanie electorală se apropie de sfârşit. Cât de dificilă a fost în contextul pandemiei?

Elena Băsescu: A fost, cu siguranţă, cea mai dificilă campanie pe care am făcut-o de când am intrat în politică în urmă cu 15 ani. Restricţiile impuse de autorităţi, carantinarea Municipiului Constanţa, legislaţia electorală deficitară care nu-ţi permite să faci mai nimic şi, peste toate, sentimentul acut al unui nor negru care s-a aşternut asupra întregii planete. Sincer, îmi doresc ca niciodată, în viaţa aceasta, să nu mai fie nevoie să facem o astfel de campanie.

Chiar şi în aceste condiţii, împreună cu colegii de la PMP Constanţa, sub coordonarea preşedintelui Claudiu Palaz, am reuşit să batem judeţul în lung şi în lat şi să ajungem în aproape fiecare localitate.

Reporter: Cum au decurs discuţiile cu oamenii şi care au fost reacţiile lor?

Elena Băsescu: Din punctul acesta de vedere, a fost o lună şi jumătate minunată. Locuitorii judeţului Constanţa sunt oameni extraordinari: primitori, deschişi şi pozitivi. Cred că, având în vedere şi situaţia cu pandemia, cetăţenii aveau nevoie să discute cu politicienii, şi pentru a înţelege ce se întâmplă şi ce urmează, dar şi pentru a găsi cuvinte de încurajare. Cred că, dacă decidenţii politici de la Bucureşti ieşeau din birouri şi încercau comunicare directă cu oamenii, respectându-se toate normele impuse (exact aşa cum a făcut şi PMP), gradul de conformare faţă de măsurile dispuse ar fi fost mult mai mare.

În timp ce alţi politicieni, s-au izolat de cetăţeni, noi, cei de la PMP, am încercat să le oferim încredere şi să discutăm despre ce putem face ca lucrurile să se îmbunătăţească. Vă dau un exemplu simplu: există partide care au anunţat că fac campanie doar pe internet. Cu tot respectul, dar nu există internet în gospodăriile din localităţi care n-au apă, canal şi gaze – asta înseamnă să-i laşi de izbelişte pe oamenii aceia, să le spui că nu-ţi pasă de ei şi că votul lor nu valorează nimic pentru tine.

Reporter: Ce aţi descoperit în periplul dumneavoastră prin judeţul Constanţa?

Elena Băsescu: Un judeţ dezvoltat cu trei viteze. În primul rând, Municipiul Constanţa este dezvoltat economic şi la un standard de calitate a vieţii poate comparabil cu Bucureştiul. Dezvoltarea infrastructurii, exploatarea resurselor din Platforma Continentală a Mării Negre şi creşterea importanţei Portului ar putea să fie obiective extraordinare. Pe al doilea palier se găsesc staţiunile de pe litoral care beneficiază, de bine, de rău, de un influx de turişti şi, implicit de bani, în sezon. Plus că au un potenţial uriaş, iar autorităţile au mai făcut mici investiţii în infrastructură. Dacă statul român va pompa resurse în promovarea litoralului şi în rezolvarea unor probleme punctuale de infrastructură (spre exemplu, reţeaua de alimentare cu gaze naturale), cetăţenii din aceste localităţi pot spera la un standard de viaţă foarte bun, comparabil cu cel din Municipiul Constanţa. Cred că următorii patru ani pot aduce un salt calitativ al vieţii, mai ales din turism şi agroturism. În această categorie, aş băga şi Mihail Kogălniceanu, acolo unde este baza militară NATO.

Am descoperit însă şi Constanţa profundă, acele localităţi din interiorul judeţului care sunt profund subdezvoltate din perspectiva infrastructurii şi unde oamenii se confruntă cu greutăţi majore. Mă refer la cele dinspre Dunăre, dinspre Călăraşi, cele care nu au acces la mare. Oamenii de acolo nu au apă şi canalizare, se încălzesc toţi la sobe cu lemne, lucrează pământul în gospodării de subzistenţă.

Angajamentul PMP Constanţa este să-i reprezentăm în Parlament pe toţi constănţenii, inclusiv sau mai ales pe cei din această a treia categorie. Judeţul trebuie să se dezvolte unitar.

Reporter: Aţi vorbit mult în această campanie pentru alegerile parlamentare despre infrastructura locală: apă, canalizare, gaze, curent, asfalt etc. Cum poate ajuta un parlamentar să fie rezolvate aceste probleme?

Elena Băsescu: În primul rând, Partidul Mişcarea Populară vrea să acceadă la guvernare pentru a pune în aplicare programul de guvernare pe care l-a prezentat cetăţenilor. Acesta cuprinde programe de investiţii în infrastructura locală. Dau un exemplu: PMP doreşte creşterea de la 32% la 65% a numărului gospodăriilor care au acces la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Acest lucru se poate realiza inclusiv printr-un program naţional de dezvoltare a infrastructurii, finanţat de la Bugetul de Stat prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Evident, Guvernul are nevoie de susţinere parlamentară.

Mai direct, parlamentarii pot propune iniţiative legislative inclusiv pentru proiecte de infrastructură. Autostrada Unirii (Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș) şi Autostrada Nordului (Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava) vor fi realizate în baza unor legi iniţiate şi promovate de parlamentari PMP care au reuşit să găsească susţinere parlamentară. Acelaşi principiu se poate aplica şi pentru proeicte de investiţii panjudeţene.

Nu în ultimul rând, parlamentarii dezbat şi votează în fiecare an Bugetul de Stat. Eu şi Claudiu Palaz vom lupta în Parlament ca obiectivele majore de investiţii ale judeţului să primească finanţarea necesară.

Reporter: Cum apreciaţi că se poate rezolva problema gazelor naturale?

Elena Băsescu: Până în 2024, sper ca 80% din localităţile din Constanţa să fie legate la reţeaua naţională de gaze naturale. Mai ales dacă vom scoate gaze din Platforma Continentală a Mării Negre, ar fi absolut absurd ca locuitorii judeţului Constanţa să nu beneficieze de aceste gaze. Nu discutăm de vreun judeţ montan care să prezinte mari probleme în ceea ce priveşte partea de infrastructură. 

Există trei căi majore prin care putem atinge acest obiectiv: 1) Accesarea de fonduri europene în vedere extinderii infrastructurii de transport de gaze. Se discută foarte serios ca aceste lucruri să poată fi finanţate prin Programul Operaţional Regional în cadrul exerciţiului bugetar 2021 – 2027 al UE; 2) Extinderea reţelei de către furnizorii de energie, aceştia urmând să-şi recupereze în timp investiţia; 3) Finanţarea de la Bugetul de stat a unor lucrări punctuale de infrastructură, iar parlamentarii PMP vor avea capacitate de negociere majoră în perspectiva aprobării viitoarelor bugete de stat – inclusiv cel pentru 2021.

Pentru că ştiu că au fost discuţii despre cine suportă branşarea efectivă a oamenilor la reţea, soluţiile pot fi diverse: fie aceste operaţiuni individuale pot fi finanţate în cadrul proiectului mare de investiţii (aşa cum s-a făcut în multe locuri cu reabilitarea termică a blocurilor), fie lucrările pot fi realizate de furnizorii de energie şi, apoi, introduse pe o perioadă mai lungă de timp în facturile pe care le primesc cetăţenii. Nu în ultimul rând, pot exista proiecte sociale punctuale prin care oamenii primesc sume de bani tocmai pentru a se branşa la gaze. Să presupunem că un branşament costă 3.000 de lei – pentru stat, este mai uşor să plătească o dată acest cost decât să dea 750 de lei de persoană ajutor de încălzire pentru lemne, aşa cum se întâmplă în acest moment.

Reporter: Sunteţi optimistă în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie?

Elena Băsescu: Da, categoric. Făcând campanie la firul ierbii, m-am convins încă o dată că PMP Constanţa este una dintre cele mai puternice organizaţii ale partidului. S-a făcut campanie exact ca PDL-ul pe vremuri. Sunt convinsă că PMP va avea şi deputat, şi senator de Constanţa.

În ceea ce priveşte partidul la nivel naţional, sunt optimistă că vom urma traiectoria ascendentă. Avem cea mai bună echipă de candidaţi, un program de guvernare coerent şi consistent, dar şi consecvenţă în acţiunile politice întreprinse.

Un material electoral.
Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Constanța.
Executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro
CMF: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alianța USR-PLUS Constanța: „Sistemul sanitar este în colaps. Se impun investiții de un miliard de euro în următorii 4 ani“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Constanța consideră că sistemul sanitar românesc trebuie să iasă din colaps și că se impune modernizarea spitalelor, construcția de spitale noi şi a unei infrastructuri sanitare moderne prin investirea a 1 miliard de euro în următorii 4 ani. Cei de la USR-PLUS notează că, în prezent, sistemul public de sănătate este subfinanţat şi are o infrastructură inadecvată, cu clădiri vechi şi insalubre şi cu circuite improprii.

„Vrem să asigurăm standardele minime în toate spitalele României şi să le modernizăm pe cele judeţene pentru a asigura cetăţenilor accesul la servicii de sănătate  de calitate la ei în judeţ. La Constanţa, Spitalul Judeţean este cea mai mare unitate sanitară din regiunea de sud est a României care asigură servicii medicale pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori din judeţul Constanţa şi preia şi cazuri din judeţul Tulcea. În plus, în timpul verii, asigură asistenţa medicală turiştilor, iar statisticile arată că, în sezonul estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore. Pentru reducerea timpilor de aşteptare în toate Unităţile de Primiri Urgenţe propunem înfiinaţrea unor centre de permanenţă în imediata vecinătate a acestora. Programul USR PLUS prevede şi modernizarea spitalelor judeţene, astfel încât fiecare să beneficieze de tratamente şi servicii medicale de calitate la el în judeţ. De aceea, propunem construcția de centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii prin viitorul Program Operaţional Sănătate, Axa Prioritară 2. Vrem să realizăm o infrastructură dedicată prevenirii și îngrijirii infecțiilor nosocomiale şi încurajăm dezvoltarea centrelor de excelență și cercetare medicală pe lângă universitățile și facultățile de medicină. Evenimentele mai puţin fericite din ultimii ani au demonstrat că sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru tratarea pacienţilor cu arsuri. Programul de guvernare USR PLUS prevede redesenarea, renovarea și dotarea infrastructurii de tratament a marilor arși în toată țara.“, notează USR-PLUS.

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:  https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Sursa foto: USR

Comandat de Uniunea Salvați România – filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200021

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Minune înainte de alegeri! Iohannis anunță DESCHIDEREA piețelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că de la sfârşitul acestei săptămâni vor fi redeschise pieţele.

“Am putut să constatăm că în ultima săptămână numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puţin, totuşi scăderea este clară. Fiindcă şi aici sunt tot felul de interpreţi politici, această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci şi alţii şi această scădere nu este o întâmplare, nu este o şurubare la date, ci este o realitate în Europa şi, din fericire, facem parte din ţările în care se constată o reducere. Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experţii, cu specialiştii şi am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele”, a spus Iohannis, la deschiderea tronsonului de autostradă A 7 – varianta ocolitoare Bacău, citat de Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: