Conecteaza-te cu noi

Administratie

De mâine, accesul în Peninsulă va fi restricționat. Caragheorghe (USR): „Măsura e impusă în stil cazon, fără nicio consultare“

Published

on

Regulamentul de acces în Peninsulă intră în vigoare începând de mâine, 15 noiembrie. Primarul Vergil Chițac va pune în aplicare măsura în ciuda numeroaselor voci care au cerut insistent amânarea aplicării regulamentului până vor fi găsite o serie de măsuri care să mulțumească atât cetățenii din zonă, cât și agenții economici. La vremea când a fost aprobat în Consiliul Local, 31 august, singurii care au încercat să îi asculte pe cetățenii din Peninsulă au fost consilierii locali ai USR, care au organizat o dezbatere. Primăria a oferit, însă, numai aroganță și dispreț față de cetățeni și agenți economici. Totul a culminat zilele trecute când primarul Vergil Chițac a ignorat chiar și apelul șefului său pe linie politică, președintele PNL Constanța, senatorul Septimiu Bourceanu, care ceruse amânarea intrării în vigoare a regulamentului. Mai mult, Chițac, cu aroganța care-l caracterizează, i-a certat pe cei care au îndrăznit să ceară amânarea aplicarea regulamentului.

„Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru.  Vreau să vă asigur încă o dată că nu voi ceda în fața acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani. Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanța așa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. POT URLA EI CÂT VOR, PENTRU CĂ PUR ȘI SIMPLU NU AU DREPTATE.“, a scris Chițac pe Facebook.

Cu numai câteva ore înainte de interzicerea accesului în Peninsulă, liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a spus că măsura a fost introdusă intempestiv, fără dezbateri reale, fără măsuri pregătitoare, cu un studiu de impact făcut doar pentru a fi bifat, cu desconsiderarea multelor probleme ale acestui.

„Regulamentul de acces în Peninsulă intră în vigoare începând de mâine, 15 noiembrie. Proiectul de hotărâre a fost promulgat în ședința Consiliului Local din 31 august prin votul PNL și PSD! Și acest proiect a fost introdus intempestiv, fără dezbateri reale, fără măsuri pregătitoare, cu un studiu de impact făcut doar pentru a fi bifat, cu desconsiderarea multelor probleme ale acestui regulament. Anterior ședinței, noi ne-am întâlnit cu locuitorii din Peninsulă, cu reprezentanți ai celor ce își derulează activități în acest spațiu, am ieșit în spațiul public și am cerut retragerea acestui proiect de ordinea de zi. Majoritatea PNL PSD pentru susținerea proiectului se formase deja! Accesul în Peninsulă trebuie restricționat dar pe etape și cu măsuri pregătitoare. Nu în stil cazon și fără nicio consultare cu cei pe care îi afectează în primul rând.“, a scris Caragheorghe pe Facebook.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions