Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

De Ziua Armatei, miting de amploare în Capitală. Participă sindicatele membre ale CSN Meridian

Published

on

Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, polițiștii, lucrătorii tesa şi BBC din sănătate, personalul aeroportuar și toate celelalte ”armate” solidare de lucrători nemulțumiți, se reunesc în fața Guvernului României într-o nouă ”bătălie” pe frontul social pentru recâștigarea demnității, a drepturilor pierdute și pentru restabilirea justiției sociale.

Prețurile mari și inflația fac viața insuportabilă, iar prin nerespectarea și neaplicarea legilor care trebuiau să îmbunătățească condițiile de viață și de muncă ale salariaților și pensionarilor, se zdruncină încrederea românilor în statul de drept și se pierde orice speranță de progres social în România – stat membru al Uniunii Europene.

În actualul context intern și internațional, când amenințarea militară și criza economico-financiară și identitară planează asupra tuturor statelor membre ale UE și NATO, federațiile sindicale și sindicatele membre ale CSN Meridian au considerat că cea mai semnificativă zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul României, început cu ocazia mitingului din 4 mai a.c., ar fi ziua – simbol de 25 octombrie, Ziua Armatei.

Mitingul organizat de Confederația Sindicală Națională Meridian de Ziua Armatei, în fața Guvernului României va da expresie următoarelor revendicări generale:

  1. Majorarea la 3.200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023;
  2. Instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional;
  3. Respectarea contractelor colective de muncă și respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor adoptate de Parlamentul României:
  • Legea salarizării nr. 153/2017,
  • Legea privind Statutul Personalului Feroviar nr.195/07.09.2020,
  • Legea privind Statutul Personalului Silvic nr.234/09.12.2019,
  • Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015,
  • Legea privind industria națională de apărare nr. 232/2016,
  • Legea pensiilor civile nr. 127/2019.
  1. Negocierea şi încheierea unui Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional şi deblocarea negocierilor colective.

”Mitingul organizat de Confederația Sindicală Națională Meridian de Ziua Armatei, marţi, 25 octombrie, între orele 10.00-13.30, în fața Guvernului României reprezintă manifestarea problemelor acumulate de către salariații din diverse sectoare de activitate, care vor să reamintească Guvernului României cât de importante sunt pentru ei aceste revendicări şi care, cer în faţa Guvernului României să fie ascultaţi cu responsabilitate și insistă în faţa Guvernului României să se concentreze pe priorităţile care sunt cu adevărat importante pentru România şi pentru cetăţenii ei.”, au precizat reprezentanții CSN Meridian.

Sursa: Confederația Sindicală Națională Meridian

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions