Conecteaza-te cu noi

Politica

Decizii luate la summitul extraordinar al NATO: Vom înarma Ucraina!

Published

on

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, astăzi, după summitul extraordinar al NATO că va echipa militar Ucraina. El a spus că NATO va trimite în Ucraina sisteme antiaeriene și sisteme antitanc. De asemenea, el a spus că au fost aprobate și patru noi grupuri de luptă în flancul estic al NATO în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Jens Stoltenberg a mai spus că a fost respinsă propunerea Poloniei privind o intervenție de menținere a păcii în Ucraina.

”Am convenit să ne consolidăm descurajarea și apărarea pe termen lung. De asemenea, am convenit să acordăm un sprijin suplimentar Ucrainei și să continuăm să impunem costuri Rusiei. Solidaritatea transatlantică rămâne vitală. E dreptul NATO de a înarma Ucraina, statul atacat. E scris în carta ONU”, a mai spus liderul NATO.

Stoltenberg a precizat că vor fi mai multe trupe și echipamente în est, pe teren și pe mare, iar Ucraina va primi susținere cibernetică. Liderii NATO cer Chinei să se abțină de la a susține economic sau militar invazia Rusiei și au mai solicitat Belarus să nu mai acționeze ca un complice al Rusiei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions