Politica

Declaraţie de Unire cu Republica Moldova depusă de PMP Constanţa la CJC

mart. 06, 2018 Maria Ionescu

 

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 05.03.2018, sub nr. 6005/05.03.2018, la Consiliul Județean, Proiectul de Hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, ce va avea loc pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică și de importanță semnificativă pentru cele două țări. Proiectul vine ca urmare a faptului că anul 2018 este declarat Centenarul Marii Uniri cu Basarabia, iar în data de 27.03.1918 s-a înfăptuit unirea dintre România și Basarabia.  Acest gest simbolic vine în întâmpinarea declarațiilor de unire cu patria mamă, România, declarații adoptate în peste 70 de localități din Basarabia. ”Prin declarația de unire pe care o vom adopta în cadrul ședinței Consiliului Județean ne arătăm susținerea față de localitățile din Republica Moldova. Este o datorie morală pe care o avem pentru reîntregirea neamului românesc și pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Este una dintre cele mai memorabile pagini de istorie și ne dorim marcarea cu demnitate a Centenarului Marii Uniri, exprimându-ne în mod deschis și democratic susținerea față de acest eveniment istoric, reîntoarcerea Basarabiei la patria mamă, România.Ulterior adoptării prezentului proiect de hotărâre, acesta va fi transmis președintelui României, Camerei Senatului, Camerei Deputaților și Guvernului României, constituind astfel un pas pentru reîntregirea națională”, a declarat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz.

Iată Declaraţia de Unire

CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA

ÎN NUMELE LOCUITORILOR JUDETULUI NOSTRU, ÎN PUTEREA DREPTULUI ISTORIC ȘI DREPTULUI DE NEAM, PE BAZA PRINCIPIULUI CĂ NOROADELE SINGURE SĂ-ȘI HOTĂRASCĂ SOARTA LOR DE AZI ÎNAINTE ȘI PENTRU TOTDEAUNA, JUDETUL CONSTANTA SUSTINE ÎNFRĂTIREA IMEDIATĂ cu LOCALITĂTILE DIN REPUBLICA MOLDOVA, CARE ÎN MOD DESCHIS ȘI ASUMAT ȘI-AU EXPRIMAT DORINTA DE UNIRE CU PATRIA-MAMĂ, ROMÂNIA.

FACEM ACEASTĂ UNIRE ACUM, ÎN SUFLET ȘI CA REPARATIE MORALĂ PENTRU SUFERINTELE TRECUTULUI ȘI ALE PREZENTULUI, DE LA CHINUL BUNEILOR NOȘTRI SMULȘI ÎMPOTRIVA VOINTEI LOR DE LA TRUPUL PATRIEI ISTORICE DE VOIA LUI HITLER ȘI A LUI STALIN, SUPUȘI EXECUTIILOR, DEPORTĂRILOR ȘI FOAMETEI, LA GREUTĂTILE PE CARE LE TRĂIM ACUM NOI, CEI DE AZI. FACEM UNIREA CU CEI DE ACEEAȘI LIMBĂ ȘI TRADITIE CU NOI, PENTRU CA FIII ȘI NEPOTII LOR SĂ SE BUCURE DE UN VIITOR DE LIBERTATE ȘI AVUTIE, DE ȘANSELE DE ÎMPLINIRE PE CARE GENERATIILE NOASTRE NU LE-AU AVUT.

IAR DACĂ UNIREA NOASTRĂ DE AZI ESTE UNA SIMBOLICĂ, SĂ NE AJUTE DUMNEZEU CA EA SĂ FIE UN PAS HOTĂRÂTOR SPRE UNIREA DEPLINĂ, CÂND NU VA MAI FI GRANITĂ PE PRUT, IAR OAMENII DINTRE NISTRU ȘI TISA VOR MUNCI ÎMPREUNĂ LA REALIZAREA ȘI MULTUMIREA COMUNĂ, ALĂTURI DE CELELALTE POPOARE ALE EUROPEI CIVILIZATE.

PRIN PREZENTA DECLARATIE DE UNIRE NE EXPRIMĂM BUCURIA DE A SĂRBĂTORI ÎMPREUNĂ CU FRATII NOȘTRI ROMÂNI DE PRETUTINDENI CENTENARUL MARII UNIRI 1918-2018 ȘI ADEZIUNEA LA VALORILE NATIONALE ȘI DEMOCRATICE ALE SPATIULUI CULTURAL ROMÂNESC.

 

CONSTANTA

27.03.2018

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!