Connect with us

Actual

Deja este zăpadă în mai multe judeţe. Vezi ce temperaturi scăzute sunt în ţară

Maria Ionescu

Publicat

la

De ieri după amiază, de la ora 17.30 şi până în această dimineaţă la ora 5.30, drumarii de la CNAIR au acționat pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră din țară, cu 608 utilaje și au răspandit aproximativ 4220 tone material antiderapant.

La această oră ninge în județele Caraș-Severin, Maramureș, Brașov, Covasna și Suceava.

S-a depus déjà strat de zăpadă în mai multe oraşe, dintre care amintim: Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Cluj Napoca, Huedin, Miercurea Ciuc, Braşov, Roman, Rădăuţi, Satu Mare, Sinaia, Suceava, Târgu Mureş, Târgu Neamţ, Topliţa şi Zalău. În aceste oraşe stratul de zăpadă oscilează între 2 şi 10 cm.

Zăpadă din abundenţă este la  Bâlea Lac, unde sunt 42 de cm, iar temperatura este de -12,2 grade Celsius.

Cel mai frig este la VF. Omu, unde erau -13,9 grade la ora 8.00, iar stratul de zăpadă măsoară 17 cm.

Iată ce temperaturi scăzute sunt în anumite zone din ţară: – 4,7 grade la Predeal, -7,4 grade la Sinaia, -6,2 grade la Horezu, -11,5 grade la Ceahlău Toaca, -7,9 grade la Stâna de Vale, -5,3 grade la Topliţa.

În judeţul Constanţa vremea este mohorâtă, iar temperaturile sunt de 4 grade la Constanţa, 2,5 grade la Adamclisi, 3,1 grade la Cernavodă, 3,1 grade la Hârşova, 4,1 grade la Mangalia şi 2,8 grade la Medgidia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

Traian Berbeceanu va fi şeful de cabinet al Ministrului Afacerilor Interne

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o conferință de presă, că, începând cu săptămâna viitoare, comisarul șef în rezervă Traian Berbeceanu va fi șeful său de cabinet.

Pe pagina sa de facebook, fostul şef al BCCO Alba a scris: “Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine!
Doamne ajută!”

Şi Marian Godină a scris pe pagina de facebook despre acest subiect: ”Traian Berbeceanu începe o misiune grea deoarece, spre deosebire de predecesorii săi de la care nimeni nu se aștepta la nimic, acum oamenii, și mai ales polițiștii, printre care mă număr și eu, au foarte mari așteptări de la el. Felicitări și mult succes pe noul drum!”.

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un navigator român este arestat în Italia. Fără să ştie, a transportat 10 tone de haşiş

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, liderii Sindicatului Liber al Navigatorilor din Constanţa au remis un comunicat, potrivit căruia un navigator român, fost comandant este arestat de mai bine de un an şi jumătate în Italia.

Ei spun că Memoriul comandantului Tănase Adrian a fost transmis astăzi către autorităţile din România.

“La rândul nostru vom retransmite acest memoriu către aceleaşi autorităţi, în semn de solidaritate cu dl. Tănase.

Se întâmplă lucruri incredibile. Oameni nevinovaţi, victime ale unor traficanţi devin apoi şi victime ale organelor de justitie. În sfera noastră profesională se întâmplă lucruri incredibil de imaginat dar care sunt cât se poate de adevărate.

De incriminarea navigatorilor nu am auzit de ieri sau de azi. Este deja un fenomen şi este cât se poate de periculos dar când navigatorii sunt pe cont propriu, acesta devine un dezastru.

Cine îi poate apăra pe aceştia ?

Am mai auzit de echipaje întregi stând prizonieri fără vreo vină luni şi ani de-a rândul, cum a fost cazul celor de pe nava Luna del Mar din 2007.
Au mai fost şi alţii dar cazul comandantului Tănase Adrian Florin din zilele acestea este unul halucinant.

Redam mai jos memoriul trimis de el astăzi către autorităţile din România. Dl comandant ne-a povestit lucruri de un impact emoţional extraordinar.
În aceste momente noi încercăm să ajutăm redactând câteva aspecte în apărarea sa, aspecte care vor fi înaintate magistraţilor prin avocat şi care sunt în conformitate cu cele povestite şi întâmplate, în speranţa că judecătorii din Italia vor ţine cont de acestea.

Activitatea pe mare este una tehnică şi nu este mereu înţeleasă aşa cum trebuie de către cei de la uscat, de aceea trebuie explicitată în termenii corecţi, iar noi asta vom face către organele de anchetă din Catania.”

Iată scrisoarea lui Tănase Adrian Florin:

„CATRE

-PRESEDINTELE ALES AL ROMANIEI

-PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI

-MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

UN CAZ HALUCINANT – AM FOST ACUZAT IN ITALIA FARA NICI O VINA INAFARA FAPTULUI CA AM FOST PREZENT PE O NAVA SI LUAT PRACTIC PRIZONIER, IAR DUPA ACEEA, NAVA SUB COMANDA RESTULUI DE NAVIGATORI A FOST DESCOPERITA DE CATRE AUTORITATILE DIN ITALIA.CA A PRELUAT DROGURI LA BORD

Ma numesc Tanase Adrian Florin nascut la data de 09 aprile 1955 in Bucuresti si domiciliat in Constanta, Str Labirint nr. 1,(…).

Sunt Comandant de nava pensionat in anul 2014. Ca urmare a pensiei mici dupa o perioada de munca neîntrerupta de 40 ani, am activat si dupa acea data in functia sus amintit a astfel ca:

Pe data de 19 mai 2018 am parasit Romania in directia La Valletta Malta ca urmare a unei instiintari telefonice primit a de la doamna Josette Zamit sora lui Pol Attard patroni si antreprenori ai unei companii care se ocupa cu comertul maritim international, companie la care am mai lucrat pana in 2016, la firma lor pe nume Patron Group, pe nava Sea Patron.

Acestia m-au solicitat pentru un voiaj pe o nava a lor, urmand sa semnez contractual de munca la destinatie.

La sosire, am fost insotit de doamna Zamit (patroana a firmei Patron Group alaturi de fratele sau Pol Attard, la care mai lucrasem in 2016)  pe o nava de dimensiune mici de 42 metri lungime cu numele Sea View, numar IM0 6710358, sub pavilion Kingston. Ajuns la bord spre seara si am fost condus la cabina comadantului de marinarul olandez Groeneweg This.

M-am odihnit si a doua zi, duminica 20 mai 2018 am controlat actele navei si aparatele de navigatie care erau in regula, mai putin statia radio care era defecta.

Nava era veche construita prin 1967 trasformata dintr-o nava de pescuit intr-o nava de tip off shore cu foarte multe cabine destinata transportuiui de personal pentru platforme marine, nava neavand neavand magazii de marfa.

Luni 21 mai  2018 s-au efectuat aprovizionari de material si provizii precum schimbarea numelui navei in M/Y Quest –  facute de Pol Attard cu ajutorul secundului navei Bonello David care era unchiul lui Pol Attard amandoi de nationalitate malteza.

Marti 22 mai 2018 s-a anuntat plecarea navei intr-un voiaj in Tunisia probabil urmand sa intre in serviciul pentru care era construita nava, de transport persoane de la platformele din zona catre uscat si invers.

In baza documentului Port Clearance (pe care il anexez la prezenta) eliberat de Capitania Portului si inmanat mie de catre Pol Attard. Acesta a adus la plecare si o statie de comunicati mobile prin satelit pe care i-a inmanat-o secundului navei  Bonello David pentru ca statia radio nu functiona. Am parasit portul La Valletta in jurul orei 18.30 cu pilot la bord cu destinatia Tunisia nava corespunzand din toate punctele de vedere cerintelor.

A doua zi dimineata spre surprinderea mea am fost trezit din somn mult mai devreme decat ar fi fost normal, in jurul orei 4, sa vin urgent pe comanda de navigatier. Ajungand pe puntea de navigatie am fost intampinat de marinarii Groeneweg This-Olanda, Mohamed Elbosati-Egipt, Ahmed Mohamed,-Egipt si secundul maltez Bonello David care pe un ton amenintator  mi-a comunicat ca din acel moment nu mai sunt comandantul navei si ca va trebui sa ma supun neconditionat ordinelor ce le voi primi de la acesta spunandu-mi ca jurnalul de bord nu va mai fi completat. Aparatul de comunicatii prin satelit a ajuns in mainile marinarului Groeneweg This sub a carui control am fost tot timpul , eu fiind supravegheat in comanda de navigatie  pe parcursul voiajului cu concursul celorlalti plus un Italian care nu a fost atunci de fata pe nume Cantaro Salvatore. Mi s-a spus ca daca tin la viata mea sa urmez intocmai ce mi se comunica. A inceput sa imi fie frica pentru viata mea, mai ales ca nu aveam la indemana nici un mijloc de comunicare.

In continuare sub o supraveghiera stricta a celor de mai sus am fost fortat sa execut ordinele lor contrar vointei mele sub amenintari de tot felul si cuvinte injositoare.

Asa am devenit prizonierul acestuia echipaj care a schimbat drumul navei dinspre Tunisia catre zona de frontiera dintre Algeria si Maroc, cam in dreptul orasului Gazaouet unde ajunsi pe data de 27 mai 2018 in largul marii s-au incarcat de la doua barci acostate de-a lungul navei niste pachete pe care eu le banuiam a fi ceva ilegal. Ulterior s-a dovedit a fi 10 tone de droguri de tip hasis.

In largul marii nu aveam nici un mijloc de comunicatii cu coasta sau cu oricine altcineva, telefonul mobil fiind impracticabil din lipsa semnalului iar declansarea alarmei SOS era imposibil de efectuat pentru ca am fost amenintat ca ma omoara daca fac ceva necugetat, eu fiind in permanenta supravegheat. Nu stiu incotro trebuia sa ajunga ajunga nava dupa ce au incarcat acele pachete dar pe sistemul  AIS (Automatic Identification System) secundul a introdus destinatia Alexandria. Ulterior, uitandu-ma pe harta de navigatie, am vazut un semn si un marcaj in dreptul Libiei, in largul portului Tobruk, si am banuind ca acolo trebuia sa ajunga nava.

Pe drumul de intoarcere, pe data de 29 mai 2018  am fost interceptati de o nava militara italiana, care ne-a cerut  despre datele nava prin canalul VHFsi pentru ca eram supravegheat si nu vedeam nava sa stiu la ce distanta este, nu am putut sa comunic ce mi s-a intamplat de frica ca voi fi aruncat peste bord.

Doar atat am putut sa fac, la intrebarea : care era portul de plecare al navei, eu am raspuns eronat ca portul de plecare  era Gibraltar, ceea ce era imposibil sa fie in pozitia si directia pe care o avea nava , fapt ce a trezit suspiciunea celor de pe nava militara si a ajutat la decizia de a inspecta nava si astfel la desconspirarea traficantilor. Am avut mari probleme cu Bonello David si am reusit cu greu sa justific minciuna  in orele si zilele care au urmat pana cand nava militara ne-a abordat, fiindu-mi frica ca acestia imi puteau lua viata.

Pe data de 31 mai 2018 ajungand aproape de insula italiana Pantelleria secundul navei care ordonase practic celorlalti sa ma tina prizonier si sa fiu supravegheat tot timpul a dat ordin sa ii dau telefonul mobil de teama ca in aceasta zona precum si in apropierea Sicilia pe unde urma sa trecem se putea prinde semnal la telefonul celular si as fi putut anunta politia.

Telefonul meu a fost sechestrat si am trait o teama cumplita ca putea fi controlat si gasite fotografiile pe care le-am facut in ascuns atunci cand s-au incarcat pachetele suspecte de la cele doua barci.

Datorita minciunii pe care am spus-o, nava a devenit suspecta si in felul acesta a fost oprita in largul marii de catre o nava militara italiana Guardia di Finanza Palermo, la 170 mile distanta de portul Catania Sicili, ocazie care in urma controlului efectuat s-au gasit acele pachete susupecte si am aflat si eu ca era vorba de droguri. .Nava a fost dusa in portul Catania si intregul echipaj arestat.

De atunci si pana in prezent nu am fost anchetat in mod serios cu toate ca am insistat si am facut in scris nenumarate cererei la magistratura si procuratura.

Am fost incarcerat in inchisoare la Piazza Lanza din Catania Sicilia unde am fost inchis 7 luni pana pe data de 23 Decembrie 2018 cand am fost transferat la inchisoarea Luigi Bodenza orasul Enna din Sicilia.

Mi s-a Interzis sa vorbesc cu oricine altcineva, dar in penitenciar am fost agresat psihic si fizic de catre gardieni in mai multe randuri, in 9 aprilie 2019, 11 iunie 2019 si 25 iunie 2019.

Eu am facut nenumarate cereri catre procurorul de caz sa ma investigheze si sa ii spun ceea ce stiu, dar nu am fost niciodata chemat la procuratura pentru a spune si ceea ce eu am de spus.

In penitenciar am fost supus la agresiuni psihice si fizice pana pe data de 23 iulie 2019 cand familia mea a reusit sa obtina aprobarea justitiei sa continui arestul la un domiciliu din Catania, via D’Amico no 72 la care ma aflu si in present, unde am inchiriat o camera pe cheltuiala proprie.

Nu s-a tinut cont de etatea mea si nici de starea mea precaria de sanatate astfel ca, dupa iesirea din carcera datorita durerilor abdiminale cauzate de tot felul de agresiuni ce mi-au fost administrate, pe data de 04 August am ajuns de urgenta cu ambulanta la Spitalul Garibaldi din Catania unde s-a hotarat ca este necesar sa mi se faca o interventi chirurgicala de iernie onbilicala avansata ca urmare a unei operatii precedente de ulcer perforat si peritonita.

S-a hotarat atunci si Inca pana la aceasta data nu am fost chemat pentru interventie cu toate ca am facut toate controalele premergatiare si am dureri mari in continuare cu un pericol crescut de a face ocluzie intestinala

Urmatorul proces va avea loc curand pe 10 decembrie  2019 dar din cate sunt informat de avocatul meu pe nume Marco Tringali Tel 0039 3389471063 se va amana din motive de non conformitàte juridica la o data necunoscuta.

S-au efectuat o serie intreaga de audiente judiciare la tribunalul din Catania unde ar trebui sa se tina procesul, pana acum toate amanate (aceasta este al unsprezecelea la numar) din fel si fel de motive.
Sunt extenuat fizic si moral. Va rog ajutati-ma si va rog facesti ceva in numele adevarului.

NU SUNT VINOVAT CU ABSOLUT NIMIC SI AM FOST TOT TIMPUL VICTIMA CELORLALTI MEMBRI DIN ECHIPAJ.

Va rog cu tot respectul sa ma ajutati pentru ca sunt un om disperat si nevinovat care sta fara nicio justificare in arest la domiciliuin Italia fara sa se inceapa un proces in instanta ( au fost numai amanari). Sunt batran si bolnav si fara un ajutor din partea statului roman voi fi o victima sigura.

Tanase Adrian Florin”

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a căzut de la mare înălţime, în Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Serviciul de Ambulanţă din Constanţa a fost solicitat să intervină de urgenţă în apropiere de  poarta 4 a Portului Constanţa, pe strada Viforului, unde un bărbat a căzut de la mare înălţime.

Potrivit primelor informaţii, omul a căzut de la 50 de metri şi este inconştient, în stop cardiorespirator.

Se pare că bărbatul a căzut de pe un releu.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Potrivit ISU Constanţa, la faţa locului sunt 2 resurse medicale, respectiv  o ambulanţă de terapie intensivă mobilă și o ambulanţă smurd b.

“Este  vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani,  căzut de pe un releu. În momentul de faţă se efectuează protocolul de resuscitare.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chiriţă.

Update2: În urmă cu puţină vreme, a fost declarat decesul bărbatului.

Potrivit IPJ Constanţa, este vorba despre un bărbat de 49 de ani, angajat al unei societăți comerciale, care se pare că lucra pe releul de comunicații. Ar fi căzut de pe prima platformă a releului. Avea echipament de protecție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: