Conecteaza-te cu noi

Actual

Delegație a Administrației Canalelor Navigabile, în vizită de lucru în Bosnia-Herțegovina

Published

on

O delegaţie a companiei Administrația Canalelor Navigabile a efectuat, în cursul zilei de ieri, o vizită la Ambasada României în Bosnia-Herţegovina, la iniţiativa reprezentantului C.N.A.C.N. S.A. în Serbia, Vladan Misic, împreună cu directorul comercial Hermina Bectemir, în cadrul căreia s-au întâlnit cu ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei, Ionuţ Neagu.

În cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia actuală a traficului pe canalele navigabile în directă legătură cu Bosnia Herţegovina, precum şi posibilităţile de creştere a volumului de marfă. Analizând istoricul relaţiilor de colaborare, există o tendinţă de creştere a traficului, din şi spre Bosnia Herţegovina, având în vedere faptul că anul trecut marfa tranzitată sub acest pavilion era de 30.994 tone marfă, înregistrându-se un trafic de 40.782 tone capacitate în timp ce până la această dată din anul 2018 s-au înregistrat 49.463 tone marfă si un trafic de 65.083 tone capacitate.

Companiile foarte mari care aduc şi pot aduce mai mult trafic pe canalele navigabile sunt: Sisecam Soda Lukavac, Global Ispat Koksna, ArcelorMittal d.o.o. Zenica. Punctul de legătură este portul Brcko, singurul port fluvial aflat pe râul Sava, care realizează un trafic de peste 200.000 tone, cu tendinţe de creştere.

Ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei din Bosnia Herţegovina, Ionut Neagu, a întărit faptul că C.N.A.C.N. S.A. este prima companie din România care a contactat ambasada cu propuneri concrete de îmbunătăţire a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Advertisement

În acest context trebuie amintit că Strategia Uniunii Europene Regiunea Dunării (SUERD) este una dintre cele patru strategii macroregionale ale Uniunii Europene care are ca obiective interconectarea regiunii Dunării, protejarea mediului ambiant, creşterea prosperităţii şi consolidarea acesteia. Dintre aceste arii prioritare, România coordonează navigaţia pe căile navigabile interioare.

Având în vedere că Bosnia Herţegovina este membră a Strategiei Uniunii Europene Regiunea Dunării, corelat cu faptul că România va deţine preşedenţia SUERD, între 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019, cele două ţări vor depune eforturi comune pentru realizarea unei platforme de cooperare consolidate, care să contribuie la realizarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale a statelor din regiune.

De asemenea, delegaţia C.N.A.C.N. S.A. a participat la conferinţa de deschidere a evenimentului The 17th International Fair of Economy ”BRCKO 2018”, organizat de Camera de Comerţ din districtul Brcko, Bosnia – Herţegovina, care  a reunit o mulţime de oameni de afaceri în vederea unui important schimb de experienţă, idei precum şi posibilitatea de a face noi contacte.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions