Connect with us

Actual

Delegație a Administrației Canalelor Navigabile, în vizită de lucru în Bosnia-Herțegovina

Maria Ionescu

Publicat

la data de

O delegaţie a companiei Administrația Canalelor Navigabile a efectuat, în cursul zilei de ieri, o vizită la Ambasada României în Bosnia-Herţegovina, la iniţiativa reprezentantului C.N.A.C.N. S.A. în Serbia, Vladan Misic, împreună cu directorul comercial Hermina Bectemir, în cadrul căreia s-au întâlnit cu ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei, Ionuţ Neagu.

În cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia actuală a traficului pe canalele navigabile în directă legătură cu Bosnia Herţegovina, precum şi posibilităţile de creştere a volumului de marfă. Analizând istoricul relaţiilor de colaborare, există o tendinţă de creştere a traficului, din şi spre Bosnia Herţegovina, având în vedere faptul că anul trecut marfa tranzitată sub acest pavilion era de 30.994 tone marfă, înregistrându-se un trafic de 40.782 tone capacitate în timp ce până la această dată din anul 2018 s-au înregistrat 49.463 tone marfă si un trafic de 65.083 tone capacitate.

Companiile foarte mari care aduc şi pot aduce mai mult trafic pe canalele navigabile sunt: Sisecam Soda Lukavac, Global Ispat Koksna, ArcelorMittal d.o.o. Zenica. Punctul de legătură este portul Brcko, singurul port fluvial aflat pe râul Sava, care realizează un trafic de peste 200.000 tone, cu tendinţe de creştere.

Ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei din Bosnia Herţegovina, Ionut Neagu, a întărit faptul că C.N.A.C.N. S.A. este prima companie din România care a contactat ambasada cu propuneri concrete de îmbunătăţire a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

În acest context trebuie amintit că Strategia Uniunii Europene Regiunea Dunării (SUERD) este una dintre cele patru strategii macroregionale ale Uniunii Europene care are ca obiective interconectarea regiunii Dunării, protejarea mediului ambiant, creşterea prosperităţii şi consolidarea acesteia. Dintre aceste arii prioritare, România coordonează navigaţia pe căile navigabile interioare.

Având în vedere că Bosnia Herţegovina este membră a Strategiei Uniunii Europene Regiunea Dunării, corelat cu faptul că România va deţine preşedenţia SUERD, între 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019, cele două ţări vor depune eforturi comune pentru realizarea unei platforme de cooperare consolidate, care să contribuie la realizarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale a statelor din regiune.

De asemenea, delegaţia C.N.A.C.N. S.A. a participat la conferinţa de deschidere a evenimentului The 17th International Fair of Economy ”BRCKO 2018”, organizat de Camera de Comerţ din districtul Brcko, Bosnia – Herţegovina, care  a reunit o mulţime de oameni de afaceri în vederea unui important schimb de experienţă, idei precum şi posibilitatea de a face noi contacte.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Explozie la Costinești! Un bărbat și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Costinești, pe strada Prof. Ghe. Alexianu a avut loc un eveniment grav din cauza exploziei unei butelii de aragaz urmată de incendiu la o magazie.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri din cadrul stației Tuzla dar și echipaje ale serviciului de ambulanță.

Cadrele medicale ajunse la fața locului acordă prim ajutor unui bărbat de aproximativ 47 de ani cu amputație de antebraț și glezna zdrobită.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a în intrat în stop cardio respirator. I se face protocol de resuscitare.

La fața locului  sunt 2 echipaje Saj B2 și C2.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost declarat decesul bărbatului. Ulterior se va stabili și cauza incendiului. Între timp, a fost lichidat.

Update2: Bărbatul care și-a pierdut viața era cumnatul proprietarului, un om extrem de muncitor și un foarte bun familist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Au condus beți și fără permis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în jurul ora 15.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Sarichioi, județul Tulcea, care a condus un autoturism, pe bulevardul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Mai târziu, pe la ora 23.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Principală din Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 16 decembrie a.c., în jurul ora 00.40, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au depistat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe DJ 395, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Un șofer care a condus beat, a produs un accident și apoi a amenințat un polițist a fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 21.35, în municipiul Constanța a avut loc un accident rutier în urma căruia un bărbat din Năvodari a ajuns la spital.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, dinspre strada Dezrobirii, iar la intersecția cu sensul giratoriu din dreptul aleii de acces către bulevardul Aurel Vlaicu, nu ar fi acrodat prioritate unui alt autoturism, condus în sensul giratoriu de un alt bărbat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din al doilea autoturism, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Năvodari.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au stabilit că șoferul vionovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aer pur expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Ulterior, conducătorul auto a devenit agresiv și a adus amenințări unui polițist din cadrul Poliției Rutiere Constanța, care se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu.

În această dimineață, polițiștii constănțeni l-au reținut pe conducătorul auto pe bază de ordonanță, pe o perioadă de 24 de ore, introducându-l în C.R.A.P. al IPJ Constanța.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj.

Update: Potrivit IPJ Constanța,  la spital s-a stabilit că bărbatul avea 1.90 concentrație alcool în sânge. Șoferul în cauză a condus un VW Sharan cu numere de Germania.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: