Connect with us

Actual

Delegație a Administrației Canalelor Navigabile, în vizită de lucru în Bosnia-Herțegovina

Maria Ionescu

Publicat

la data de

O delegaţie a companiei Administrația Canalelor Navigabile a efectuat, în cursul zilei de ieri, o vizită la Ambasada României în Bosnia-Herţegovina, la iniţiativa reprezentantului C.N.A.C.N. S.A. în Serbia, Vladan Misic, împreună cu directorul comercial Hermina Bectemir, în cadrul căreia s-au întâlnit cu ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei, Ionuţ Neagu.

În cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia actuală a traficului pe canalele navigabile în directă legătură cu Bosnia Herţegovina, precum şi posibilităţile de creştere a volumului de marfă. Analizând istoricul relaţiilor de colaborare, există o tendinţă de creştere a traficului, din şi spre Bosnia Herţegovina, având în vedere faptul că anul trecut marfa tranzitată sub acest pavilion era de 30.994 tone marfă, înregistrându-se un trafic de 40.782 tone capacitate în timp ce până la această dată din anul 2018 s-au înregistrat 49.463 tone marfă si un trafic de 65.083 tone capacitate.

Companiile foarte mari care aduc şi pot aduce mai mult trafic pe canalele navigabile sunt: Sisecam Soda Lukavac, Global Ispat Koksna, ArcelorMittal d.o.o. Zenica. Punctul de legătură este portul Brcko, singurul port fluvial aflat pe râul Sava, care realizează un trafic de peste 200.000 tone, cu tendinţe de creştere.

Ministrul consilier pe probleme politice, consulare şi economice în cadrul ambasadei din Bosnia Herţegovina, Ionut Neagu, a întărit faptul că C.N.A.C.N. S.A. este prima companie din România care a contactat ambasada cu propuneri concrete de îmbunătăţire a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

În acest context trebuie amintit că Strategia Uniunii Europene Regiunea Dunării (SUERD) este una dintre cele patru strategii macroregionale ale Uniunii Europene care are ca obiective interconectarea regiunii Dunării, protejarea mediului ambiant, creşterea prosperităţii şi consolidarea acesteia. Dintre aceste arii prioritare, România coordonează navigaţia pe căile navigabile interioare.

Având în vedere că Bosnia Herţegovina este membră a Strategiei Uniunii Europene Regiunea Dunării, corelat cu faptul că România va deţine preşedenţia SUERD, între 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019, cele două ţări vor depune eforturi comune pentru realizarea unei platforme de cooperare consolidate, care să contribuie la realizarea coeziunii economice, sociale şi teritoriale a statelor din regiune.

De asemenea, delegaţia C.N.A.C.N. S.A. a participat la conferinţa de deschidere a evenimentului The 17th International Fair of Economy ”BRCKO 2018”, organizat de Camera de Comerţ din districtul Brcko, Bosnia – Herţegovina, care  a reunit o mulţime de oameni de afaceri în vederea unui important schimb de experienţă, idei precum şi posibilitatea de a face noi contacte.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vezi câți polițiști vor fi de serviciu în minivacanța de Paște și 1 Mai

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 250 de poliţişti constănţeni vor fi prezenţi la datorie zilnic, în perioada minivacanței de 1 Mai, în municipiul Constanța, dar și în stațiunile de pe litoralul românesc, pentru a asigura un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. De asemenea, pentru siguranța călătoriei cu trenul, zeci de polițiști de la transporturi vor supraveghea stațiile de căi ferate, dar și trenurile de călători.

Fiind cunoscut faptul că în perioada minivacanței de 1 Mai se așteaptă un trafic intens de turiști, cu precădere în municipiul Constanța și în stațiunile din judeţ, se impune luarea unor măsuri corespunzătoare din partea poliţiştilor, pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În acest sens, polițiștii constănțeni au stabilit modul de dispunere şi acţiune al dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, în zonele de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente negative.

Echipaje de patrulare ale poliţiei rutiere cât şi cele de siguranţă publică, de investigații criminale, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor monitoriza zonele cu flux important de turiști, în vederea aplanării și prevenirii stărilor conflictuale.

Se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere din zona de competență, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele artere rutiere.

Astfel, aproximativ 250 de poliţişti constănţeni vor acţiona zilnic în întregul judeţ, începând din zona stațiunii Mamaia și până la Vama Veche, în vederea asigurării unui sistem integrat de prevenire şi combatere a criminalităţii stradale şi pentru desfăşurarea în condiţii optime de siguranţă a activităţilor din această perioadă.

De asemenea, zeci de polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța vor asigura măsuri de ordine publică în stațiile de cale ferată, cu precădere din Constanța, Eforie, Costinești și Mangalia și, de asemenea, vor avea în atenție cele aproximativ 120 de trenuri de călători București – Constanța – Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Un britanic drogat a făcut scandal într-un bloc din Mamaia. S-a ales cu dosar penal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri dimineață, în jurul orei 1, Poliția stațiunii Mamaia a fost sesizată cu privire la faptul ca un cetatean britanic, care a închiriat un apartament într-un complex de locuințe din stațiune, ar provoca scandal pe balconul locuinței.

La fața locului, oamenii legii au stabilit faptul că persoana în cauză, un tânăr de 23 de ani, se află singur în locuință. Cu acordul proprietarului, polițiștii au pătruns în apartament, prilej cu care au găsit aproximativ 52 de grame de praf de culoare albă (25 cocaină și 27 amfetamină), un cântar electronic și 10 pastile de culoare roz.

Bunurile au fost ridicate și predate, împreună cu persoana în cauza, procurorilor din cadrul DIICOT Constanța în vedea continuării cercetărilor.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lumina: Un italian extrem de beat, prins la volanul unei mașini

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții ce a trecut, la ora 1.30, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au oprit pe DJ 226, în localitatea Lumina, un autoturism condus de un cetățea italian.

În urma controlului, polițiștii au stabilit că italianul, în vârstă de 54 de ani,  se află sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: