Connect with us

Societate

Delegație de elevi și profesori francezi la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia

Published

on

elevi franta

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a fost, în săptămâna 8-12 mai,  gazda unei delegații de 11 elevi si 3 profesori însoțitori din Franța, în cadrul unui proiect Erasmus+. Tema mobilității a fost dezvoltarea durabilă, utilizarea eficientă a resurselor de apă. Activitățile au vizat formarea competențelor civice, conștientizarea importanței utilizării responsabile a resurselor de apă, ameliorarea competențelor lingvistice si interpersonale.

Participanții au vizitat stația de epurare a apelor uzate din Medgidia, prin amabilitatea RAJA, descoperind etapele de tratare a apelor murdare și utilizarea responsabilă a acestora. De asemenea, au derulat activități de descoperire a biodiversității din Dobrogea, prin activități la Cheile Dobrogei și pe litoralul Mării Negre.

Nu în ultimul rând, participanții francezi și români s-au bucurat de atelierul derulat de Andreea Ionașu de la ONG Mare Nostrum, în urma căruia au învățat despre biodiversitatea în Marea Neagră, măsurile de protecție a acestora și activitățile de voluntariat ale ONG-ului.

”Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a organizat, cu sprijinul doamnei Claudia Portase, inspector de proiecte europene, în săptămâna 08-12 mai 2023, o sesiune de informare susținută la nivel județean de un expert invitat din Franța, domnul Emmanuel Franc, de la Academie d’Amiens, care a împărtășit cunoștințele si experiența sa de peste 10 ani în organizarea și evaluarea proiectelor Erasmus+.”, a precizat prof. Elena Nechita.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!