Connect with us

Politica

Demisii în PNL! Motivele sunt cunoscute de toată lumea….

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu puţin timp s-a terminat şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL, care s-a lăsat cu demisii. Tema acesteia a fost „o analiză a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană“. Vicepreşedintele Ovidiu Cupşa, foarte vechi în PNL (este membru din anul 1990!!) a propus ca întreg Biroul să demisioneze. „Am propus ca tot biroul să îşi dea demisia şi să îşi asume rezultatul slab al alegerilor parlamentare. Punctul meu de vedere a fost că toti suntem vinovaţi.  Am propus ca un primar care a obţinut rezultate bune la alegerile locale să preia conducerea interimară. Cum primarul de la Eforie era în sala, am propus ca el sa fie. Ideea a fost ca toata conducerea să-si dea demisia.”  Cu solicitarea lui au fost de acord  vicepreşedinţii Victor Manea, fost deputat, Sorin Ciutureanu şi Dan Pisică, membru în birou. Totodată, şi Cupşa şi-a înaintat demisia din funcţia de vicepreşedinte. Acesta spune că gestul său vine ca urmare a rezultatelor alegerilor. „Eu consider că si in politică trebuie să existe onoare. Stiţi ca sunt membru de partid din anul 1990 si stiu că atata vreme cat alegerile nu se fac de jos in sus, rezultatele vor fi mereu catastrofale. Stiu că am avea timp de o reformă reală in partid. Dar unii colegi ţin de scaune”, a spus Cupsa.  Discuţiile au fost pe un ton ridicat si pentru ca s-a incercat culpabilizarea Alinei Gorghiu. „Ea nu a gestionat singură toate deciziile partidului. Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa s-a întâmplat peste tot în ţară.”, ne-a spus Ovidiu Cupşa .

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Propunere PSD pentru modificarea Constituției: Dacă un partid iese de la guvernare se vor organiza alegeri anticipate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că social-democrații vor susține modificarea Constituției, iar un amendament va fi cel care va ușura organizarea alegerilor anticipate. PSD va propune ca în momentul în care un partid părăsește coaliția de guvernare să aibă loc automat alegeri anticipate.

”În momentul în care se destramă programul respectivei coaliții să avem alegeri anticipate, dacă un partid părăsește guvernarea, atunci este normal să avem alegeri anticipate. Este evident pentru toată lumea că trebuie modificată Constituția, avem experiența ultimilor 30 de ani. Aici intervine rolul președintelui, care trebuie să fie un factor de echilibru, un factor de coagulare, dar dumnealui s-a transformat în premierul de la Cotroceni.Vreau să-i transmit domnului președinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul cetățenilor. Dacă ar avea loc alegeri anticipate, PSD ar câștiga detașat, nu la 4-5 procente, ci detașat.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsLive.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a convocat jumătate din Guvern la discuţii pe tema şcolilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi, pentru ora 15.00 o şedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. La ședință vor participa prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

De asemenea, de la ora 17.30, Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, și deputatul Ovidiu Ganț pe tema minorităților naționale.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

AUR a depus în Parlament un proiect privind anularea subvențiilor pentru partide

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 334/2006 privind fmanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Propunerea vizează eliminarea subvenţiei acordare partidelor politice de la bugetul de stat, dar şi aprobarea unei noi structuri organizatorice a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea asigurării funcţionarii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

“Scopul legitim inițial al legii a fost deturnat și compromis grav. Clasa politică a înțeles subvenționarea de la bugetui de stat ca pe o formă de parazitare pe seama finanțelor publice. Partidele politice au văzut în stat, de fapt, în vechiul sistem nereformat, un nou sponsor generos în locul vechilor sponsori privați, interesați și adesea corupți. Ca dovadă, subvențiile de la bugetui țării nu au fost niciodată plafonate și nici acordate conform unor criterii rezonabile. Au existat și există în continuare cazuri când partide politice care nu au participat la alegeri au beneficiat de subvenții de la bugetui de stat, precum și cazuri în care partide politice care nu mai aveau niciun parlamentar au continuat și continuă să primească în mod absurd subvenții generoase de la buget”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii afirmă că sumele acordate partidelor ar fi putut contribui la dublarea alocaţiilor pentru copii în 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: