Connect with us

Politica

Deputații au votat creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliilor județene

Published

on

Deputații s-au certat ca chiorii în Parlament astăzi pe majorările salariale ale demnitarilor și, cu toate astea, plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care modifică OUG privind creșterea salariilor bugetarilor astfel încât să se majoreze și indemnizațiile pe care le primesc aleșii locali. S-au înregistrat 168 de voturi ‘pentru’, 79 de voturi ‘contra’, 4 abțineri și un deputat a fost prezent dar nu a votat. Legea votată prevede creşterea salariilor pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene. USR a anunțat că va ataca actul normativ la Curtea Constituțională. Proiectul merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Astfel, cu ajutorul deputaților, primarul Constanței, Vergil Chițac, va avea salariul mărit. Cei din coaliția de guvernare au spus că „săracii de primari“ au salarii mici pentru cât muncesc.

Chițac a câștigat anul trecut ca primar al Constanței 131.412 de lei, adică a avut un venit net de aproape 11.000 de lei lunar. La asta se adaugă cei 116.753 de lei pe care i-a câștigat ca pensionar al MApN.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta