Connect with us

Politica

Deputatul Bogdan Huțucă: Statul pregătește 500 de milioane de euro pentru fermieri și pentru procesatorii de produse agricole

Published

on

Liderul deputaților constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat Guvernul României va acorda o atenție deosebită viitorului sectorului agro-alimentar al țării. În acest sens, liberalul spune că statul pregătește 500 de milioane de euro pentru fermieri și pentru procesatorii de produse agricole, măsura fiind cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

„Mai precis, ne propunem să transformăm România într-o ţară care produce bunuri finite cu valoare adăugată mare. Reușind acest lucru, vom crea în industria agro-alimentară mii de noi locuri de muncă, iar produsele care vor merge la export vor genera mai mulți bani pentru economia românească şi, nu în ultimul rând, pentru angajaţii români. Astfel, toată lumea va avea de câștigat.

Industria agro-alimentară a țării trebuie să fie una suficient de puternică pentru a asigura cea mai mare parte a necesarului de hrană pe care îl are România. Să nu uităm că țara noastră este unul dintre cei mai importanţi producători europeni de grâu, floarea soarelui şi porumb, însă, cu toate acestea, industria de procesare a produselor agricole continuă să fie destul puţin dezvoltată. Prin regândirea întregului sector și prin aceste măsuri concrete pe care le propunem vom schimba acest lucru. Iar primul pas îl reprezintă cele 200 de milioane de euro pe care le vom acorda companiilor care procesează produse agricole în România. Acestora li se adaugă alte 300 de milioane de euro, sub forma unui grant pentru capital de lucru pe care îl vom acorda fermierilor români.

Acest set de măsuri este unul esențial pentru România și vine în completarea hotărârilor pe care guvernul liberal le-a luat încă din primele luni ale pandemiei în vederea creșterii rezilienței economiei românești. În acel moment s-a discutat despre capacitatea economiei naţionale de a produce echipamente medicale necesare în cazul unei situaţii sanitare excepţionale. De această dată, Guvernul României are în vedere contextul geopolitic internaţional cauzat de invazia Rusiei în Ucraina.

Sunt optimist cu privire la efectele benefice ce nu vor întârzia să apară și privesc cu încredere spre viitorul acestui sector extrem de important din viața și din economia României.“, a spus Bogdan Huțucă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta