Conecteaza-te cu noi

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL): Am avizat înființarea sistemului electronic privind citirea odometrelor autovehiculelor de către RAR

Published

on

Marian Crusoveanu aviz RAR

În cadrul comisiei de transport, am avizat pozitiv proiectul de lege referitor la înființarea unui sistem electronic privind citirea odometrelor autovehiculelor de către Registrul Auto Român, anunță deputatul PNL, Marian Crușoveanu pe contul său de Facebook.

“Această bază de date va fi construită din informațiile culese de #RAR cu ocazia verificărilor tehnice în cadrul stațiilor autorizate de ITP. De asemenea, în acest registru electronic vor fi incluse și informațiile transmise de către operatorii economici autorizați din domeniul reparațiilor de mașini. Proiectul legislativ prevede că orice înlocuire a odometrului unui vehicul (schimbarea numărului de kilometri) fără a fi înregistrată și transmisă corespunzător la RAR, va fi considerată fraudă și va fi pedepsită conform legislației în vigoare. Practic, se interzice orice manipulare neautorizată a odometrului și schimbarea voită a kilometrajului real al unui autovehicul. În plus, la vânzarea unui autovehicul (cu un număr de locuri maxim 8+1) înmatriculat în #România, vânzătorul va fi obligat să furnizeze cumpărătorului certificatul ”RAR Auto Pass”. Acest certificat eliberat de RAR va conține toate informațiile despre istoricul autovehiculului. Astfel, prin acest act normativ adoptat, vor fi protejați cumpărătorii de bună credință în fața samsarilor de mașini second-hand”, scrie parlamentarul constănțean în mediul online.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions