Connect with us

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL) cere grăbirea demersurilor pentru ELIMINAREA taxei de pod

Publicat

la

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) continuă demersurile privind eliminarea taxei de pod. În acest sens, într-o declarație politică susținută în Parlament, deputatul constănțean precizează că, în contextul în care Ministerul Transporturilor intenționează să MAJOREZE amenzile pentru neplata rovinietei, îi invită pe membrii Guvernului, dar și pe colegii parlamentari să grăbească demersurile pentru eliminarea taxei de pod.

 

Iată mesajul complet:

“În contextul actual, în care #MinisterulTransporturilor dorește să majoreze amenzile pentru neplata rovinietei, prin declarația politică susținută în plenul Camerei Deputaților, i-am invitat, atât pe membrii Guvernului, cât și pe parlamentari, să grăbim demersurile pentru eliminarea taxei de pod.
Câteva idei din declarația pe care am susținut-o:
Această taxă a fost instituită în urmă cu 20 de ani și a devenit una din sursele principale ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Practic, aproximativ 10% din bugetul companiei este susținut din sumele colectate din această taxă. Propunerea de creștere a amenzilor ar putea reprezenta încurajarea participanților la trafic de a plăti taxa de drum, astfel încât va fi o soluție de suplimentare a bugetului necesar de care are nevoie CNAIR. În acest fel, proiectele pe care le are în derulare nu vor fi puse în pericol, astfel încât anularea taxei de pod nu va prejudicia în niciun fel activitatea acestei companii.
Prin intermediul camerelor video de monitorizare a circulației, în vederea verificării valabilității rovinietei, între anii 2018 – 2020, au fost înregistrate 1.953.376 sancțiuni, în cuantum de 741.353.000 de lei. Conform datelor oficiale de la CNAIR, anual, în perioada 2018-2020, au fost emise aproximativ 21 de milioane de roviniete, cu perioade diferite de valabilitate. Comparând cifrele, putem observa că aproximativ 3% din participanții în trafic nu plătesc rovinieta.
Creșterea cuantumului de sancțiuni poate reprezenta un argument în plus pentru reprezentanții Ministerului Transporturilor, dar și un argument în plus pentru noi, parlamentarii, să grăbim procesul de adoptare a legii care prevede eliminarea taxei de pod.
Dobrogenii și agenții economici din județele Constanța și Tulcea așteaptă această lege și orice amânare va fi decontată de către actuala coaliție de guvernare. Orice amânare arată nepăsare, atât față de agenții economici și capitalul românesc, cât și față de toți participanții la trafic. Depinde de noi, de curajul nostru, să facem dreptate și anulăm această taxă abuzivă, numită taxă de pod!”

Comments

comments

Politica

Turcia sprijină aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat marți seară că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și a Suediei la NATO, în prima zi a summit-ului alianței de la Madrid, relatează Reuters, citat de libertatea.ro. Decizia a fost confirmată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă.

„Astăzi, la Madrid, înainte de începerea summitului NATO, am avut o întâlnire amănunțită cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și cu prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, cu medierea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg”, a declarat biroul prezidențial într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a acestei reuniuni, miniștrii noștri de externe au semnat un memorandum tripartit care confirmă faptul că Turcia, la summitul de la Madrid, își va exprima sprijinul pentru invitarea Finlandei și Suediei să devină membre NATO”, a declarat Niinisto, citat de stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Bogdan Huţucă anunță investiții majore în Portul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huţucă, spune într-o postare pe Facebook că Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică JASPERS pentru trei proiecte de investiții. Toate însumează aproximativ 300 de milioane de euro.

„De curând, alături de colegii din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, din cadrul Camerei Deputaților, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Administrației Portului Constanța. La momentul respectiv am schițat principalele provocări în finanțarea proiectelor de investiții. În urma acestei întâlniri, s-a deschis o linie de colaborare mai strânsă între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și gigantul economic de importanță strategică din județul Constanța, în vederea creșterii investițiilor pentru dezvoltare, precum și a capacităților de operare.

De asemenea, la întâlnirea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dintre ministrul Marcel Boloș și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanta, Florin Goidea, a fost prezentat stadiul proiectelor europene finanțate prin POIM 2014-2020, precum și portofoliul de proiecte aflate în pregătire pentru a fi finanțate în cadrul POT 2021 – 2027.

Vreau să reținem că 3 proiecte care însumează aproximativ 300 de milioane de euro (1. Master planul infrastructurii rutiere a Portului Constanța, inclusiv podul spre insula artificială, 2. Dragajul de investiții în porturile maritime Constanța, zona Midia și Mangalia, 3. Realizarea de cheuri în zona Midia) vor beneficia de asistență tehnică în vederea pregătirii acestora, astfel încât să se poată încadra cât mai repede în planul de finanțare prin Programul Operațional Transport 2021- 2027.“, spune Bogdan Huțucă.

Liderul liberal afirmă că, pe lângă investițiile privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care vor asigura independența energetică a României, dezvoltarea capacității Portului Constanța va amplifica puterea economică a județului Constanța.

„Vom vedea beneficiile în curând, nu doar noi, dar și generații la rând, în timp ce județul nostru va redeveni o forță, pe mai multe paliere economice.“, a mai afirmat deputatul PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității pentru fostul ministru al Agriculturii. DNA poate începe urmărirea penală

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a încuviințat, astăzi, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de ridicare a imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Votul a fost cu 251 de voturi „pentru“, 25 „împotrivă“ şi 2 voturi nule. În 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaților referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală față de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)“, se precizează în scrisoare.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: