Connect with us

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre importanța învățământului preuniversitar tehnologic dual: Va reduce șomajul în rândul tinerilor

Published

on

Noile legi ale educației vin cu o serie importantă de schimbări benefice pentru modul în care va fi organizată educația în #România. Una dintre acestea este extinderea și reorganizarea învățământului preuniversitar tehnologic dual, anunță deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

“Acesta este organizat, într-un cadru unitar, de unitățile de învățământ sau la solicitarea operatorilor economici, a structurilor asociative interesate, respectiv camere de comerț, asociații patronale de ramură, de bresle sau asociații meșteșugărești, clustere, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică. Învățământul tehnologic dual va duce la reducerea semnificativă a șomajului în rândul tinerilor din România. Absolvenții își vor găsi mult mai ușor un loc de muncă, fiind deja pregătiți pentru cerințele angajatorilor. Într-o societate sănătoasă, fiecare se pregătește și își alege cariera în conformitate cu competențele și aptitudinile pe care le are. Nimeni nu trebuie să se simtă obligat să urmeze o formă de învățământ teoretic. Chiar din contră, dacă aruncăm o privire pe piața muncii, vom observa că angajații cu profil tehnic câștigă, uneori, venituri mult superioare față de absolvenții de studii teoretice”, scrie parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!