Connect with us

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre PNRR: “Aceste fonduri vor rezolva probleme istorice și decalajele dintre regiunile României”

Publicat

la

Marian Cru;oveanu, deputat PNL de Constanța, transmite public faptul că aprobarea PNRR reprezintă un semnal puternic de încredere al Comisiei Europene față de evoluția pozitivă a țării noastre în cadrul mecanismului european de redresare și reziliență. Concret, Crușoveanu susține că țara noastră poate face un salt istoric fără precedent, prin investiții și reformă în domeniile – cheie ale statului.

Iată mesajul complet:

“Aprobarea PNRR este un semnal puternic de încredere al Comisiei Europene față de evoluția pozitivă a României, pentru a aloca peste 29 miliarde euro pentru următorii 6 ani, în cadrul Mecanismului european de Redresare și Reziliență. Prezența președintei Comisiei Europene, Ursula von der #Leyen, la București, confirmă existența relațiilor bine închegate de colaborare dintre România și #UniuneaEuropeană.
Prin fondurile alocate prin PNRR, România poate face un salt istoric fără precedent, prin investiții și reformă în domeniile-cheie ale statului român. #PNRR este un fond comun de care poate beneficia fiecare comunitate în parte, fără a se ține seama de culoarea politică. Deși acest program a fost puternic atacat de către coaliția PSD- AUR, un fapt este cert, anume că aceste fonduri vor rezolva probleme istorice și decalajele dintre regiunile României.
Românii îi vor penaliza pe toți cei care au criticat acest plan național, care astăzi este o pârghie de forță pentru dezvoltarea României. Prin PNRR vor fi finanțate obiective de investiții întârziate ani de zile. Aici, mă refer la autostrăzi, școli, spitale, până la digitalizarea administrației. De exemplu, o treime din fondurile pentru România sunt alocate pentru transport, fiind, de departe, cea mai mare alocare pentru sectorul transport din țările UE:
➡ 3,1 miliarde pentru autostrăzi;
➡ 3.9 miliarde pentru transport pe cale ferată;
➡ 1,2 miliarde pentru mobilitate urbană.
↗️ #România primește, prin PNRR, 29,2 miliarde euro, din care: 14,25 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,93 miliarde sub formă de împrumuturi. Prin acest plan, România va avea acces la finanțarea obiectivelor de investiții cruciale pentru dezvoltarea țării, ce vor rămâne și generațiilor viitoare.”

Comments

comments

Politica

Nicolae Ciucă salută scăderea prețului la carburant, dar trimite controale peste benzinari

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă salută faptul că au scăzut prețurile la carburant cu 50 de bani, dar a cerut ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren pentru a se menține acest preț.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă. Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa.“, a scris Ciucă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Țigările și alcoolul se scumpesc drastic

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul face modificări în Codul Fiscal, iar începând cu anul viitor va crește acciza la alcool și tutun, ceea ce va însemna o creștere substanțială a prețului țigărilor și alcoolului.

Un nou calendar de accize pentru perioada 2023-2026, construit astfel:

– accizele se indexează cu indicele preturilor de consum, cu excepția accizelor pentru combustibil exclusiv pentru anul 2023, care rămân neschimbate, sub condiția ca din paritatea cursului euro-leu să nu ajunga sub acciza minima stabilita prin Directivă, informează Profit.ro.

– Accizele la alcool se majoreaza cu 20%

– accizele la țigarete se modifica cu o crestere lineara de 31 lei pe an, iar la tutun incalzit are loc o schimbare mai amplă, respectiv o creștere graduală a ponderii accizei la tutun încalzit in acciza la tigarete care ajunge la 50% în anul 2024. Accizele la tutun astfel majorate pot intra în vigoare din 2022, avand acordul industriei în acest sens si tinând cont de faptul că în anul 2022 nu s-a operat nici o majorare a acestor accize.

80% din acest preţ final al țigărilor reprezintă accize, TVA şi alte taxe plătite statului de producători.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tinerii aflați la prima încadrare în muncă, scutiți de la plata impozitului pe venit timp de un an

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a adoptat în ședința de astăzi, în calitate de cameră decizională, proiectul intitulat „Legea tineretului”. Printre alte reglementări, legea conține și două scutiri importante de impozit pentru tineri. Este vorba despre un amendament depus de deputatul UDMR Kolcsar Karoly prin care tinerii care se află la prima încadrare în muncă sunt scutiți de la plata impozitului pe venit, pentru o perioadă de 1 an.  Un alt amendament prevede că se „acordă facilități fiscale, eliminarea de taxe de înființare și scutirea de impozit pe venit pentru un an de zile pentru cazul în care societățile comerciale sunt înființate de tineri, care au cel puțin studiile obligatorii finalizate”.

Proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Iohannis. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: