Conecteaza-te cu noi

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL): Șoferii vor fi obligați ca și pe timpul zilei să folosească luminile de întâlnire pe toate drumurile publice. O formă de siguranță!

Published

on

Marian Crusoveanu lege

În CameraDeputaţilor am adoptat proiectul de lege care prevede obligaţia de a folosi luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă de către conducătorii de autovehicule, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice.

“Această lege completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și are ca scop creșterea siguranței rutiere, precum şi reducerea accidentelor rutiere în România. Din perspectiva tipului de drumuri existente în țara noastră, conform datelor INS din anul 2022, din totalul de 86.199 km, 20,4% sunt drumuri naționale (17.582 km), 40,7% sunt drumuri județene și doar 5,3% autostrăzi. De altfel, legea are aplicabilitate extinsă și vine în sprijinul tuturor participanților la trafic. De asemenea, folosirea luminilor pe timpul zilei este o formă în plus care ajută la observarea, în timp util, a autovehiculelor care se deplasează pe drumurile publice. Îmbunătățirea legislației rutiere care contribuie la siguranța tuturor celor care participă în trafic este un obiectiv major pe care România, dar și Uniunea Europeană îl au de îndeplinit, astfel încât să putem ajunge la zero morți în accidente rutiere, până în 2050”, transmite deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions