Connect with us

Politica

Deputatul liberal Robert Boroianu solicită demisia ministrului Agriculturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Deputatul PNL de Constanța, Robert Boroianu, solicită demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul catastrofal în care a gestionat criza pestei porcine africane, precum și constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect.

Este limpede faptul că autoritățile direct implicate, în speță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ANSVSA, nu au luat măsuri eficiente pentru prevenirea și stoparea apariției acestei maladii, deși Comisia Europeană a notificat, în trecut, în nenumărate rânduri, Bucureștiul cu privire la pericolul iminent al pestei porcine africane. Astăzi, sunt confirmate peste 800 de focare în 11 județe, iar această boală este în plină evoluție agresivă. Măsurile   luate   de   autorități   sunt   superficiale,   iar   acestea,   deși   au   fost   mult trâmbițate pe canalele media, nu au nicio legatură cu realitatea din teren! Zi de zi, flagelul pestei porcine își arată adevărata dimensiune în fața incompetenței Guvernului PSD-ALDE! Ca urmare, îi solicit demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, pentru catastrofa în care a târât România!”, transmite deputatul liberal Robert Boroianu, printr-o declarație politică prezentată în Parlament.

De asemenea, acesta îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu mai fugă de responsabilități și să comunice public soluțiile luate de guvern pe termen  scurt, mediu și lung, atât pentru crescătorii particulari de porci, cât și pentru producătorii din industrie, „care astăzi sunt obligați să își închidă fermele și să disponibilizeze angajații”.

Veți rămâne, doamnă prim-ministru Viorica Dăncilă, și dumneavoastră, domnule  ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în istoria României ca aceia care au distrus zootehnia în România din cauza incompetenței și a lipsei   de asumare a responsabilității. Rușine!”, declară Robert Boroianu.

Un alt aspect foarte important punctat de deputatul liberal se referă la demersurile PSD și ale lui Liviu Dragnea de a bloca o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților ce avea ca scop constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane.

„PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu au făcut decât să blocheze solicitarea Partidului Național Liberal de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților, ce avea ca scop și constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane. Cu toate acestea,  PNL nu a renunțat să caute cauzele care au condus la apariţia focarelor de pestă porcină africană în România, iar în acest sens, a înregistrat recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane. Haosul economic determinat de   proasta gestionare de către Guvernul PSDragnea-Dăncilă a pestei porcine este încă un exemplu al incompetenței actualei guvernări a PSD-ALDE și încă un motiv pentru care actuala coaliție de guvernare trebuie să facă un pas înapoi și să renunțe în a mai conduce țara”, a conchis deputatul PNL Robert Boroianu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: