Conecteaza-te cu noi

Politica

Deputatul liberal Robert Boroianu solicită demisia ministrului Agriculturii

Published

on

Deputatul PNL de Constanța, Robert Boroianu, solicită demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul catastrofal în care a gestionat criza pestei porcine africane, precum și constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect.

Este limpede faptul că autoritățile direct implicate, în speță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ANSVSA, nu au luat măsuri eficiente pentru prevenirea și stoparea apariției acestei maladii, deși Comisia Europeană a notificat, în trecut, în nenumărate rânduri, Bucureștiul cu privire la pericolul iminent al pestei porcine africane. Astăzi, sunt confirmate peste 800 de focare în 11 județe, iar această boală este în plină evoluție agresivă. Măsurile   luate   de   autorități   sunt   superficiale,   iar   acestea,   deși   au   fost   mult trâmbițate pe canalele media, nu au nicio legatură cu realitatea din teren! Zi de zi, flagelul pestei porcine își arată adevărata dimensiune în fața incompetenței Guvernului PSD-ALDE! Ca urmare, îi solicit demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, pentru catastrofa în care a târât România!”, transmite deputatul liberal Robert Boroianu, printr-o declarație politică prezentată în Parlament.

De asemenea, acesta îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu mai fugă de responsabilități și să comunice public soluțiile luate de guvern pe termen  scurt, mediu și lung, atât pentru crescătorii particulari de porci, cât și pentru producătorii din industrie, „care astăzi sunt obligați să își închidă fermele și să disponibilizeze angajații”.

Veți rămâne, doamnă prim-ministru Viorica Dăncilă, și dumneavoastră, domnule  ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în istoria României ca aceia care au distrus zootehnia în România din cauza incompetenței și a lipsei   de asumare a responsabilității. Rușine!”, declară Robert Boroianu.

Un alt aspect foarte important punctat de deputatul liberal se referă la demersurile PSD și ale lui Liviu Dragnea de a bloca o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților ce avea ca scop constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane.

„PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu au făcut decât să blocheze solicitarea Partidului Național Liberal de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților, ce avea ca scop și constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane. Cu toate acestea,  PNL nu a renunțat să caute cauzele care au condus la apariţia focarelor de pestă porcină africană în România, iar în acest sens, a înregistrat recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane. Haosul economic determinat de   proasta gestionare de către Guvernul PSDragnea-Dăncilă a pestei porcine este încă un exemplu al incompetenței actualei guvernări a PSD-ALDE și încă un motiv pentru care actuala coaliție de guvernare trebuie să facă un pas înapoi și să renunțe în a mai conduce țara”, a conchis deputatul PNL Robert Boroianu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions