Connect with us

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu, declarație politică în Parlament despre taxa de pod: “Un bir nedrept!”

Publicat

la

Deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut o declarație de presă în Parlament prin care transmite că taxa de pod este un bir nedrept și trebuie eliminat. Declarația politică a venit în contextul împlinirii a 143 de ani de la unirea Dobrogei cu România, motiv pentru care deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut, în plenul Parlamentului, o declarație, în care a vorbit despre necesitatea eliminării taxei de pe podurile dunărene. Prin acest mesaj, parlamentarul constănțean și-a informat colegii că, în comisiile parlamentare, acest proiect se află într-un stadiu avansat și că va fi votat în curând, astfel încât de la 1 ianuarie 2022, acest bir nedrept, numit „taxă de pod”, să fie eliminat.

 

 

Iată mesajul complet:

Cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la unirea Dobrogei cu #România, am susținut, în plenul Parlamentului, o declarație, în care am vorbit despre necesitatea eliminării taxei de pe podurile dunărene. Prin mesajul de astăzi, am vrut să îi informez pe colegii parlamentari că, în comisiile parlamentare, acest proiect se află într-un stadiu avansat și că va fi votat în curând, astfel încât de la 1 ianuarie 2022, acest bir nedrept, numit ”taxă de pod”, să fie eliminat. În materialul expus, am mai afirmat următoarele:
➡ În anul 1878, după Războiul de Independență, #Dobrogea – ținutul aflat între #Dunăre și #MareaNeagră – a redevenit pământ românesc. După unirea Moldovei cu Ţara Românească, în anul 1859, revenirea Dobrogei la România reprezintă o etapă extrem de importantă a secolului XIX-lea, în ceea ce istoricii numesc făurirea unității naționale și consolidarea statului român modern și suveran. Aceste evenimente istorice au precedat momentul 1 Decembrie 1918, când românii din toate ținuturile istorice s-au regăsit în #RomâniaMare.
➡ La 143 de ani de la unire, zona geografică cuprinsă între Marea Neagră și Dunăre are, în continuare, un rol de o importanță geopolitică deosebită. Bazele militare din #MihailKogălniceanu întăresc ideea că astăzi, Dobrogea este un punct de importanță strategică, atât pentru România, cât și la nivel regional și global.
➡ În anul 2002, #GuvernulAdrianNăstase a instituit taxa pe podurile dunărene și de aproape 20 de ani, se plătește acest bir către statul român, din partea căruia ar fi fost normal și corect să se întoarcă o parte, prin investiții în județele #Constanța și #Tulcea, deficitare la capitole precum: sistem medical, infrastructură rutieră, rețea de apă, canalizare și gaze, educație, păduri, etc. Deși Dobrogea este un punct strategic (prin bazele militare), o insulă energetică (prin centrala nucleară de la Cernavodă și prin energia verde eoliană), o poartă maritimă a Uniunii Europene, o capitală estivală la Marea Neagră, totuși există această taxă, care nici pe departe nu a fost utilizată în interesul acestei zone.
➡ Îmi pun toată speranța că vom vota această lege cât mai repede în plenul Camerei Deputaților, ca să putem anula această dublă taxare. De aceea îi invit pe toții colegii parlamentari, în special pe cei din Dobrogea, să susțină acest proiect.

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: