Conecteaza-te cu noi

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu, declarație politică în Parlament despre taxa de pod: “Un bir nedrept!”

Published

on

Deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut o declarație de presă în Parlament prin care transmite că taxa de pod este un bir nedrept și trebuie eliminat. Declarația politică a venit în contextul împlinirii a 143 de ani de la unirea Dobrogei cu România, motiv pentru care deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut, în plenul Parlamentului, o declarație, în care a vorbit despre necesitatea eliminării taxei de pe podurile dunărene. Prin acest mesaj, parlamentarul constănțean și-a informat colegii că, în comisiile parlamentare, acest proiect se află într-un stadiu avansat și că va fi votat în curând, astfel încât de la 1 ianuarie 2022, acest bir nedrept, numit „taxă de pod”, să fie eliminat.

 

 

Iată mesajul complet:

Advertisement
Cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la unirea Dobrogei cu #România, am susținut, în plenul Parlamentului, o declarație, în care am vorbit despre necesitatea eliminării taxei de pe podurile dunărene. Prin mesajul de astăzi, am vrut să îi informez pe colegii parlamentari că, în comisiile parlamentare, acest proiect se află într-un stadiu avansat și că va fi votat în curând, astfel încât de la 1 ianuarie 2022, acest bir nedrept, numit ”taxă de pod”, să fie eliminat. În materialul expus, am mai afirmat următoarele:
➡ În anul 1878, după Războiul de Independență, #Dobrogea – ținutul aflat între #Dunăre și #MareaNeagră – a redevenit pământ românesc. După unirea Moldovei cu Ţara Românească, în anul 1859, revenirea Dobrogei la România reprezintă o etapă extrem de importantă a secolului XIX-lea, în ceea ce istoricii numesc făurirea unității naționale și consolidarea statului român modern și suveran. Aceste evenimente istorice au precedat momentul 1 Decembrie 1918, când românii din toate ținuturile istorice s-au regăsit în #RomâniaMare.
➡ La 143 de ani de la unire, zona geografică cuprinsă între Marea Neagră și Dunăre are, în continuare, un rol de o importanță geopolitică deosebită. Bazele militare din #MihailKogălniceanu întăresc ideea că astăzi, Dobrogea este un punct de importanță strategică, atât pentru România, cât și la nivel regional și global.
➡ În anul 2002, #GuvernulAdrianNăstase a instituit taxa pe podurile dunărene și de aproape 20 de ani, se plătește acest bir către statul român, din partea căruia ar fi fost normal și corect să se întoarcă o parte, prin investiții în județele #Constanța și #Tulcea, deficitare la capitole precum: sistem medical, infrastructură rutieră, rețea de apă, canalizare și gaze, educație, păduri, etc. Deși Dobrogea este un punct strategic (prin bazele militare), o insulă energetică (prin centrala nucleară de la Cernavodă și prin energia verde eoliană), o poartă maritimă a Uniunii Europene, o capitală estivală la Marea Neagră, totuși există această taxă, care nici pe departe nu a fost utilizată în interesul acestei zone.
➡ Îmi pun toată speranța că vom vota această lege cât mai repede în plenul Camerei Deputaților, ca să putem anula această dublă taxare. De aceea îi invit pe toții colegii parlamentari, în special pe cei din Dobrogea, să susțină acest proiect.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions