Connect with us

Politica

Deputatul PNL Marian Crușoveanu: “Huliganul Simion a arătat încă o dată la ce se pricepe cel mai bine: la violență”

Publicat

la

Scenele șocante petrecute, astăzi, în Parlamentul României sunt aspru taxate de politicieni din toate partidele politice. Concret, la citirea Moțiunii de cenzură împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, George simion, liderul AUR, l-a agresat fizic pe ministru la tribuna Parlamentului.

Momentul teribil a fost taxat și de deputatul PNL Marian Crușoveanu. Parlamentarul constănțean susține că “Huliganul Simion a arătat încă o dată la ce se pricepe cel mai bine: la violență”.

Iată mesajul complet:

“Condamn ferm modul în care parlamentarul AUR, #GeorgeSimion, l-a agresat pe ministrul energiei, #VirgilPopescu.
Astăzi, la dezbaterea moțiunii simple, am asistat la o scenă total dizgrațioasă. În timp ce ministrul energiei prezenta soluțiile Guvernului și măsurile adoptate pentru protejarea românilor în fața creșterii prețurilor la energie și gaze, huliganul Simion a arătat încă o dată la ce se pricepe cel mai bine: la violență. Tipul acesta de comportament nu va rezvolva problema facturilor românilor, nici nu le va ține de cald în case.
Acest comportament huliganic împinge #AUR într-o zonă a extremismului care, mai devreme sau mai târziu, va fi izolat, pe scena politică românească. Se pare că domnul care se recomandă ca având un masterat în istoria comunismului a fost inspirat de torționari, pentru că nu înțelege că democrația se bazează pe dezbatere, nu pe puterea pumnului. Să ne aducem aminte că acum câteva zile, în Spania, comportamentul lui Simion a fost amendat cu 3000 de euro. Cu siguranță, comportamentul de astăzi ar trebui amendat aprig și în Parlamentul României.
Pe scurt, dacă te cheamă George și îl agresezi pe Virgil pe stradă, în cel mai bun caz te alegi cu amendă, în cel mai rău caz, cu închisoarea. Iată că parlamentarul Georgică, în timp ce agresează un demnitar al statului român, este protejat de imunitate. Nu fi ca Georgică!
P.S. În timp ce domnii de #USR ar fi trebuit să își susțină astăzi moțiunea în Parlament, preocuparea lor a fost disputa de putere în interiorul partidului. USR îmbătrânește peste noapte și arată cât de pricepuți sunt la crize, în timp ce AUR joacă popice cu electoratul lor.”

Comments

comments

Politica

Senatorul Remus Negoi, mesaj dur pentru PNL și PSD: „Jos labele de pe Pilonul 2 de pensii!“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul USR Remus Negoi a reacționat dur pe Facebook, după ce PNL și, în special, PSD au pus ochii pe banii din Pilonul II de pensii. Reacția a venit după ce fostul ministru Claudiu Năsui, tot USR, a afirmat că în guvern se lucrează la un plan de naționalizare a pensiilor private. Reacțiile celor doi USR-iști au venit după ce ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi a declarat că „estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact cât livrăm noi către Pilonul 2“. Cu alte cuvinte, pesediștii se uită la banii din Pilonul 2 la pensii precum lupul la stâna cu oi. De aici și reacția vehementă a senatorului de Constanța al USR, Remus Negoi.

„Pilonul 2 trebuie apărat. Dacă vor să reducă deficitul de la sistemul de pensii, PSD și PNL trebuie să înceapă cu eliminarea pensiilor speciale. În 2022, statul plătește pentru pensiile speciale peste 12 miliarde de lei. Îi invităm pe miniștrii PSD și pe partenerii lor de guvernare să se uite într-acolo. Începeți reforma pensiilor speciale.

„Au nevoie de bani, dar, mai mult de atât, au nevoie ca toată lumea să depindă de stat și de deciziile lor politice. Nu suportă ideea că cetățenii – și, mai ales, pensionarii de mâine – ar putea fi independenți față de ei”, spune deputatul USR Cristian Seidler.

Românii care contribuie la Pilonul 2 trebuie să știe că legea le garantează că suma totală cuvenită la pensie nu poate fi mai mică decât valoarea contribuțiilor virate la Pilonul 2, diminuate cu penalitățile de transfer și comisioanele legale. Pilonul 2 de pensii este singura șansă a românilor la o pensie decentă.“, a afirmat Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalii, mesaj tăios pentru Grindeanu. Bourceanu: „Goidea a fost schimbat de la șefia Portului pe considerente politice?“

Publicat

la data de

Scris de

Schimbarea lui Florin Goidea de la șefia Administrației Porturilor Maritime Constanța nu le-a picat prea bine liberalilor. Senatorul Septimiu Bourceanu, președintele Organizației Municipale PNL Constanța a reacționat pe Facebook cu un mesaj:

„Domnule Grindeanu este absurd si total neproductiv să schimbi directorul Administrației Porturilor Maritime într-un moment în care Portul Constanța a devenit un nod naval important în contextul războiului din Ucraina. În plus, nu ne-ați spus de ce l-ați schimbat pe Florin Goidea? Pe considerente politice? Atât s-a putut!“

Amintim că, Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA. În 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct. Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC. Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c. În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: