Connect with us

Politica

Deputatul PNL Marian Crușoveanu, mesaj pentru colegii din USR: “Ori guvernați, ori plecați! Șantajul este arma celor fără viziune politică”

Publicat

la

Lupta internă din interiorul coaliției de guvernare îi separă tot mai mult pe liberali de useriști, iar miza anunțată public privește programul de investiții “Anghel Saligny” propus de premier. Așa cum s-a mai întâmplat, oamenii lui Dan Barna au informat că vor pleca din Guvern, din coaliție din din tot ce înseamnă promisiuni de guvernare, dacă nu li se acceptă regulile.

Deputatul PNL de Constanța Marian Crușoveanu se alătură zecilor de liberali care susțin că atitudinea liderilor USR este una de șantaj și le cere oamenilor lui Barna să își revizuiască activitatea și să nu uite scopul pentru care se află pe scaunele cu funcții din Guvern.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Crușoveanu vorbește despre importanța proiectelor propuse prin derularea programului “Anghel Saligny” și în îndeamnă pe colegii de la USR la responsabilitate, spunându-le că “dorința de răzbunare contrazice toate pozițiile pe care le-au susținut și asumat în perioada când se aflau în opoziție”. Mai mult, liderul PNL Constanța este ferm și le transmite oamenilor lui Dan Barna: “Ori guvernați, ori plecați!”

Iată mesajul complet:

“România are nevoie de o coaliție de guvernare stabilă, care să ofere o perspectivă de investiții și de dezvoltare, în perioada ce urmează. În acest moment, în care se prefigurează o criză politică, cei de la USR arată că nu au niciun pic de responsabilitate, iar dorința de răzbunare contrazice toate pozițiile pe care le-au susținut și asumat în perioada când se aflau în opoziție.
Astăzi, din disperare, se aliniază și cu foștii locotenenți ai lui Dragnea, pe care îi acuzau că sunt penali, doar că acest tip de amenințare, șantaj și răzbunare este împotriva comunităților locale, împotriva acelei Românii care încă nu este conectată la realitățile secolului 21.
Indiferent din ce partid fac parte primarii, programul de investiții ”Anghel Saligny” are ca obiectiv, printre altele, construirea de drumuri, a rețelelor de canalizare și de apă, accesul populației la sistemul de gaze…dar voi nu dați doi bani pe electoralul din zonă rurală!
O Românie dezvoltată vom putea avea atunci când vom echilibra decalajele dintre comunitățile locale, iar acest lucru va fi posibil doar prin investiții masive în infrastructura publică. Față de români, avem obligația să livrăm rezultate traduse în proiecte implementate.
Domnilor din USR, ori guvernați, ori plecați! Dați dovadă că aveți demnitate și nu vă ascundeți în spatele votului românilor de bună-credință! Deși ați blocat unele proiecte pentru județul Constanța, nu v-am reproșat, nu v-am cerut demisia; așadar, nu condamnați la subdezvoltare comunitățile locale! Sper ca maturitatea politică să domine și să depășiți acest moment dificil al guvernării.
Șantajul este arma celor fără viziune politică. Dați dovadă că puteți mai mult!”

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: