Connect with us

Politica

Deputatul PNL Marian Crușoveanu, mesaj pentru colegii din USR: “Ori guvernați, ori plecați! Șantajul este arma celor fără viziune politică”

Publicat

la

Lupta internă din interiorul coaliției de guvernare îi separă tot mai mult pe liberali de useriști, iar miza anunțată public privește programul de investiții “Anghel Saligny” propus de premier. Așa cum s-a mai întâmplat, oamenii lui Dan Barna au informat că vor pleca din Guvern, din coaliție din din tot ce înseamnă promisiuni de guvernare, dacă nu li se acceptă regulile.

Deputatul PNL de Constanța Marian Crușoveanu se alătură zecilor de liberali care susțin că atitudinea liderilor USR este una de șantaj și le cere oamenilor lui Barna să își revizuiască activitatea și să nu uite scopul pentru care se află pe scaunele cu funcții din Guvern.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Crușoveanu vorbește despre importanța proiectelor propuse prin derularea programului “Anghel Saligny” și în îndeamnă pe colegii de la USR la responsabilitate, spunându-le că “dorința de răzbunare contrazice toate pozițiile pe care le-au susținut și asumat în perioada când se aflau în opoziție”. Mai mult, liderul PNL Constanța este ferm și le transmite oamenilor lui Dan Barna: “Ori guvernați, ori plecați!”

Iată mesajul complet:

“România are nevoie de o coaliție de guvernare stabilă, care să ofere o perspectivă de investiții și de dezvoltare, în perioada ce urmează. În acest moment, în care se prefigurează o criză politică, cei de la USR arată că nu au niciun pic de responsabilitate, iar dorința de răzbunare contrazice toate pozițiile pe care le-au susținut și asumat în perioada când se aflau în opoziție.
Astăzi, din disperare, se aliniază și cu foștii locotenenți ai lui Dragnea, pe care îi acuzau că sunt penali, doar că acest tip de amenințare, șantaj și răzbunare este împotriva comunităților locale, împotriva acelei Românii care încă nu este conectată la realitățile secolului 21.
Indiferent din ce partid fac parte primarii, programul de investiții ”Anghel Saligny” are ca obiectiv, printre altele, construirea de drumuri, a rețelelor de canalizare și de apă, accesul populației la sistemul de gaze…dar voi nu dați doi bani pe electoralul din zonă rurală!
O Românie dezvoltată vom putea avea atunci când vom echilibra decalajele dintre comunitățile locale, iar acest lucru va fi posibil doar prin investiții masive în infrastructura publică. Față de români, avem obligația să livrăm rezultate traduse în proiecte implementate.
Domnilor din USR, ori guvernați, ori plecați! Dați dovadă că aveți demnitate și nu vă ascundeți în spatele votului românilor de bună-credință! Deși ați blocat unele proiecte pentru județul Constanța, nu v-am reproșat, nu v-am cerut demisia; așadar, nu condamnați la subdezvoltare comunitățile locale! Sper ca maturitatea politică să domine și să depășiți acest moment dificil al guvernării.
Șantajul este arma celor fără viziune politică. Dați dovadă că puteți mai mult!”

Comments

comments

Politica

Guvernul Cioloş prinde contur. Iată lista de miniștri pregătită de USR

Publicat

la data de

Scris de

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi USR PLUS au susţinut, astăzi, o şedinţă în care au pus la cale un plan de guvernare pentru noul cabinet, plan ce urmează să fie prezentat în Parlamentul României.

Lista posibililor miniştri din noul Guvern Cioloş:

Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru (fost ministru al Muncii în primul Guvern Cioloş – 2016);

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei);

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost vicepremier, co-preşedinte al USR PLUS);

Ministerul Justiţiei – Stelian Ion (fost ministru al Justiţiei; ministrul demis de Florin Cîţu de la care a pornit criza politică);

Ministerul Apărării Naţional – Nicu Fălcoi (senator între 2016-2020, actual deputat);

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudi Năsui (fost ministru al Economiei);

Ministerul Energiei – Cristina Prună (deputat din anul 2016);

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru al Transporturilor);

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean (fermier şi membru al USR-PLUS);

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu (jurnalist, scriitor, fost senator);

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost europarlamentar, fost ministru al Fondurilor Europene);

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu (deputat PLUS);

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu (deputat reales, purtător de cuvânt al USR PLUS);

Ministerul Sănătăţii – Ioana Mihăilă (fost ministru al Sănătăţii);

Ministerul Educaţiei – Corina Atanasiu (fost secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene);

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Cosette Chichirău (deputat de Iaşi);

Ministerul Culturii – Marius Manole (actor, simpatizant USR-PLUS);

Ministerul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop (deputat USR PLUS).

Sursa: antena3.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După ce Cîțu a anunțat că bunăstarea românilor se simte deja, PSD a reacționat: „Ei se laudă și economia se scufundă“

Publicat

la data de

Scris de

PSD a reacţionat, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul demis, Florin Cîţu, a declarat, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”.

„EI SE LAUDĂ ȘI ECONOMIA SE SCUFUNDĂ!

5 REALITĂȚI ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună!

  1. România – Campioană europeană la creșterea prețurilor la energie.

40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere!

  1. România – Cea mai mare inflație din ultimii 11 ani.

Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%!

  1. România – record istoric la îndatorare.

Peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare!

  1. România – record istoric la deficitul comercial.

14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020)!

  1. România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor.

Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE!”, a scris PSD pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lui Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap: „Evaluările ne obligă să nu lăsăm România pe mâna demagogilor și populiștilor“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, jubilează după ce Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. În timp ce românii nu mai fac față cheltuielilor din cauza exploziei de prețuri, la alde Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap și spun că ei merită cu prisosință să conducă această țară.

„Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. Acesta este un criteriu după care, cred eu, un guvern trebuie judecat. Nu după părerea tuturor politicienilor, care pentru diferite interese aruncă în spațiul public multe neadevăruri și produc mult zgomot. Guvernul Cîțu este apreciat pentru modul serios și profesionist în care a guvernat și a pus în practică obiectivele de reformă și de consolidare fiscală pe care și le-a asumat. Este unul din motivele pentru care Florin Cîţu trebuie să rămână premierul României.“, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu, spune, la rândul său, că felicită echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care l-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză și a punctat faptul că „evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro, ziare.com

Foto: INQUAM Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: