Connect with us

Politica

Deputatul Turcescu cere demisia ministrului Educației: “Trebuie să plece dacă vrem ca tinerii să mai aibă o șansă în această țară”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere demisia ministrului Educației Naționale. Liviu Pop este acuzat de faptul că noul an școlar a început cu aceleași mari probleme: lipsa manualelor, școli aflate în paragină, degringoladă în ceea ce privește programa și chiar, la unele clase, lipsa cadrelor didactice.

“Deși toate aceste probleme nu ar fi trebuit să existe, ministrul Educației, Liviu-Marian Pop,  nu s-a achitat de obligațiile care îi revin în calitate de ministru”, a declarat parlamentarul constățean.

Drept urmare, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, i-a cerut public demisia din funcția pe care o ocupă.

“Dat fiind acest tablou sinistru, vă spun că sistemul de învățământ românesc nu va evolua niciodată. Nu sub conducerea lui Liviu-Marian Pop, același ministru care mandatul trecut, deși are în spate o activitate de profesor de matematică, nu a știut să rezolve o problemă pe care liceenii au primit-o la examenul de bacalaureat. Liviu-Marian Pop trebuie să plece de la conducerea învățământului românesc dacă vrem ca tinerii să mai aibă o șansă în această țară. A distrus destule, și aici mă refer și la Legea Educației Naționale pe care, alături de colega sa de partid, Ecaterina Andronescu, a măcelărit-o cu poftă. Împreună au reușit să modifice majoritatea articolelor care aduceau o schimbare în bine în sistemul nostru de învățământ. Îi cer public domnului ministru Liviu-Marian Pop să demisioneze de urgență din funcția pe care o ocupă și să lase locul unei persoane mânate de pricepere și bune intenții”, precizează deputatul Turcescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: