Connect with us

Politica

Deputatul Turcescu cere socoteală ministrului Sănătății pentru costurile cardurilor de sănătate

Published

on

Recent, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au transmis că intenționează să înlocuiască actualele carduri naționale de sănătate, implementate în urmă cu doi ani.

Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, îi interpelează pe ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog și pe președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Radu Tibichi, obiectul interpelării fiind: “Costul total al implementării cardurilor naționale de sănătate”. “Am aflat din presă că Ministerul Afacerilor Interne intenționează să emită noi cărți de identitate, care ar urma, la un moment dat, să înlocuiascî actualele carduri naționale de sănătate, implementate în urmă cu doi ani. Având în vedere acest aspect, vă solicit, defalcate pe categorii, costul total al acestui sistem, de la implementarea sa și până în prezent. Concret, solicit să mă informați cu privire la cât a costat elaborarea și emiterea lor, care a fost suma plătită pentru softul necesar și pentru achiziționarea terminalelor de citire, dar și câtți bani au fost plătiți pentru innoirea licențelor și pentru serviciile de mentenață”, transmite parlamentarul cobstănțean în documentul înregistrat la secretariatul Camerei Deputaților.

Deputatul Turcescu așteaptă răspuns scris, termenul de primire al acestui document fiind 11 aprilie a.c.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!