Connect with us

Politica

Deputatul Turcescu: “CNADNR face o concurenţă serioasă social-democraţilor la capitolul promisiuni neonorate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În cadrul interpelării transmise Ministerului Transporturilor și a declarației politice susținute astăzi, 17.10.2017, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a semnalat faptul că singurul drum național existent, DN 39, care unește sudul litoralului de municipiul Constanța, nu face față traficului intens, mai ales în timpul sezonului estival.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunța cu tam-tam că va realiza un drum expres cu o lungime de 22 de kilometri şi o valoare estimată de 53 milioane de euro, construit în regie proprie și că șoseaua de mare viteză va continua autostrada care se termină la nord de Agigea, va ocoli lacul Techirghiol şi se va conecta cu drumul naţional dinspre Mangalia, în zona comunei 23 August. Deschiderea noii şosele avea să aibă loc la sfârşitul acestui an. Bineînţeles, în dulcele stil românesc, nimic nu s-a întâmplat. La fel s-a întâmplat şi cu centura ocolitoare a Mangaliei: a fost promisă în anul 2008, în 2010 a făcut obiectul unei Hotărâri de Guvern în care se preciza că lucrarea va fi gata în 18 luni, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Tot în 2008, CNADNR a mai promis alte 34 de centuri ocolitoare, ce urmau să fie date în folosinţă în perioada 2010-2011. Toate au rămas la stadiul de promisiuni deşarte. Vedem că CNADNR face o concurenţă serioasă social-democraţilor la capitolul promisiuni neonorate. Între timp, România rămâne blocată, turiştii care ajung pe litoral se plâng de traficul aglomerat, dar angajaţii instituţiei menţionate continuă să încaseze, lună de lună, salarii grase. Parafrazând un celebru slogan electoral al partidului de la guvernare, îndrăznesc să cred că răul poate fi tăiat de la rădăcină. Voi cere explicaţii Ministerului Transporturilor pentru toate aceste situaţii. Am trimis deja o interpelare pe această temă şi aştept cu interes un răspuns de la viitorul ministru. Ştiu, o să dureze, pentru că deocamdată nici măcar nu mai avem ministru la Transporturi”, transmite deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu.

Comments

comments

Politica

Ireal! Arafat NU l-a informat pe Voiculescu despre situația de la Victor Babeș

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Apar informații incredibile despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș. Raed Arafat a declarat, în această seară, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că a aflat de tragedia de la Spitalul Victor Babeș în jurul orei 17:00, dar nu l-a informat și pe ministrul Sănătății. Mai mult, Vlad Voiculescu este cel care l-a apelat, în jurul orei 18:00 pe șeful DSU.

”Nu știu dacă în momentul în care reprezentantul firmei nu a dorit să intre în TIR pacienții mai erau în viață. Asta urmează să se stabilească. TIR-urile erau în garanție, au fost verificate o dată la 2-3 luni. Am aflat în jurul orei 17:20 că este o problemă, am aflat ulterior că sunt pacienți în stop și apoi că sunt pacienți în stop-cardiorespirator. Apoi a fost anunțată poliția, nu știu ora exactă, dar am vorbit personal cu adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș. Știa deja de incident. Cadrele medicale au încercat o ventilare medicală, dar având în vedere starea pacienților era clar că orice dereglare ar fi fus la stop cardiac. Dânsul m-a sunat prima dată, dar după ora 18:00. Noi l-am informat până la ce nivel am ajuns și că au intervenit toate mașinile.”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro; sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu, după tragedia de la Victor Babeș: „Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a ieșit în această seară cu o declarație după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, unde au murit trei pacienți cu COVID după ce au rămas fără oxigen. Cîțu a spus că a decis, după accidentul tragic de la Spitalul Victor Babeș, să convoace ziariștii la o conferință de presă în care a refuzat să preia întrebări. După 2 minute, premierul l-a lăsat pe Raed Arafat să explice ce s-a întâmplat la TIR-ul de ATI.

”Se pare că este un accident. A început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne. I-am cerut ca ancheta să fie rapidă și transparentă pentru că toți vinovații trebuie să răspundă. Suntem în luptă și război cu această pandemie de 1 an de zile., Presiunea pe spitale e mare, trebuie cu toții să ajutăm. De ce am ieșit în seara asta și era important? Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. L-am adus pe domul Arafat să vorbească. Nu trebuie să mai fugim de comunicare. Sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes.”, a declarat Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Măsură pentru proprietarii de la bloc: copiii mai mici de trei ani vor fi scutiți la plata întreținerii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit unei modificări făcută, astăzi, în plenul Senatului, informează Agerpres. Au fost înregistrate 134 voturi „pentru“ şi un vot „împotrivă“. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului. Iniţiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a transmis Florin Roman, potrivit Agerpres.

Măsura propusă a mai fost aplicată în trecut. Mai exact, posibilitatea de a scuti părinții copiilor cu vârsta de sub trei ani de la plata întreținerii blocului s-a aplicat între 2017 și 2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: