Conecteaza-te cu noi

Actual

„DescOperă La Traviata”, în turneu național, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Published

on

centrul jean constantin

Constănțeni, pregătiți-vă să vă bucurați de magia operei și să trăiți o experiență culturală unică! Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada’’, în parteneriat cu Opera Națională București, prin Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, invită publicul meloman, miercuri, 12 iunie 2024, ora 19.00, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, să descopere o reinterpretare captivantă a capodoperei verdiene – „La Traviata”. Este vorba despre spectacolul „DescOperă La Traviata”, care se va desfășura cu participarea extraordinară a orchestrei, corului si baletului Operei Naționale București, dirijor Daniel Jinga, precum și a soliștilor Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”.

Accesul publicului la acest eveniment cultural deosebit este gratuit, în limita locurilor disponibile.

O operă spectaculoasă, intitulată „DescOperă La Traviata”, a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy si a coregrafei Sandra Mavhima. Prima reprezentație a avut loc în luna decembrie 2023, la Opera Națională București.

Spectacolul „DescOperă La Traviata” va ajunge, săptămâna viitoare, la Constanța, în cadrul turneului național „DescOperă La Traviata”, organizat de Opera Națională București, prin Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația Secția de Coregrafie, având ca partener principal Teatrul Național ,,I. L. Caragiale’’ și parteneri locali Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ și Teatrul Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’.

Proiectul „DescOperă La Traviata” propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin trei evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.

„Obiectivul nostru este de a aduce cât mai mulți tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagă și să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie ca opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontam stereotipurile și să arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentru oricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice.”, afirmă Alex Nagy, regizor.

„DescOpera La Traviata” nu este doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă, destinată cu precădere publicului tânăr. Interpreți, soliști talentati ai Studioului, aduc pe scenă o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații.

„La Traviata” este inspirată din romanul „Dama cu Camelii”, de Alexandre Dumas fiul și este recunoscută drept cea mai populară operă a tuturor timpurilor. Povestea emoționantă a Violettei Valéry, o curtezană pariziană și a dragostei sale tragice pentru Alfredo Germont, continuă să captiveze audiențe din întreaga lume, prin muzica sa sublimă și dramatismul său profund.

DesOpera La Traviata CONSTANTA

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions