Conecteaza-te cu noi

Actual

Deşeuri provenite din construcţii, aruncate pe plajă. Vezi ce spune ABADL

Published

on

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral continuă pregătirea sectoarelor de plajă pentru sezonul estival, iar de săptămâna viitoare inspectorii vor începe și controalele în ceea ce privește starea plajelor și a deșeurilor aruncate pe plajă de cetățeni și agenții economici.

Reprezentanții instituției au stabilit în urma verificărilor în teren din data de 10.03.2020, că pe plaja din zona străzii Zorelelor, sub acțiunea eoliană și umană ajung deșeurile de la construcția aflată pe faleaza din zonă.  Din primele verificări efectuate de echipa Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, prezentă la fața locului, s-a constatat că la baza falezei superioare, din zona mai sus menționată, se află o construcție în curs de finalizare, iar în jurul acesteia există depozitate, necontrolat, deșeuri inerte rezultate din activitatea de construcție. Mai mult, la baza inferioară a falezei a fost aruncat și abandonat un container metalic pentru colectarea deșeurilor, cel mai probabil aruncat în perioada extrasezonului 2019 – 2020.

Având în vedere cele prezentate mai sus și pentru eliminarea deșeurilor ce pot influența starea plajelor, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța să efectueze verificări în teren în privința situației semnalate și să dispună măsurile care se impun, inclusiv salubrizarea falezei și părții inferioare a acesteia.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola a declarat:

În paralel cu procedura de igienizare a plajelor, vom trimite echipe de inspectori pe teren pentru a verifica dacă ne mai confruntăm și în alte locuri cu astfel de situații. În situația identificării unor depozite neorganizate de deșeuri, care pot polua/contamina plajele litoralului românesc, vom solicita sprijinul GNM – Comisariatului Județean Constanța și Poliției Locale pentru dezafectarea lor și eliminarea surselor de poluare ce pot afecta plaja și apa Mării Negre.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions