Actual

Deşi e 1 martie, am intrat sub cod portocaliu de … FRIG! Vedeţi cât durează

mart. 01, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu puţină vreme, mai exact la ora 14.30, ANMH a transmis o nouă informare meteorologică. Pe de-o parte, meteorologii au anunţat că, din această seară de la ora 23.00 şi până pe data de 4 martie, la ora 10.00 vom fi vizaţi de precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului. Zonele afectate vizează jumătate din ţară.  În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

Avertizare meteorologică

Pe de altă parte, un al doilea mesaj vizează o avertizare meteorologică valabilă de azi, de la ora 14.30 şi până mâine, 2 martie, la ora 11.00. Fenomenul anunţat este un val de frig care se va abate asupra Maramureşului, Crişanei, Banatului, vestului Olteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei.    Valul de frig va persista și se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și local va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

Cod portocaliu în mai multe zone

Începând de azi, 01 martie, ora 14.30 şi până pe data de 02 martie, ora 20.00 ne vom afla sub un cod portocaliu de vreme rea. Vom avea parte de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. Zonele afectate sunt Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia. În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!