Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Despre alegerile locale de la Hârșova. Ionel Chiriță: „Au fost marcate de controverse și multiple nereguli“

Published

on

alegeri harsova

Alegerile locale au fost câștigate de actualul edil Viorel Ionescu cu numai câteva voturi față de candidatul PSD, Tudor Nădrag. Dacă Viorel Ionescu a obținut 1.636 de voturi, iar Tudorel Nădrag 1.604 de voturi.

Scrutinul de la Hârșova nu a fost scutit de probleme și au fost suspiciuni de fraudă electorală, pentru că la una din secțiile de votare din localitate au dispărut peste 60 de buletine de vot, iar președintele unei secții de votare a fost acuzat că a plecat cu ștampila de control acasă.

Printre cei care au acuzat că la Hârșova sunt suspiciuni de fraudă electorală se numără fostul primar Ionel Chiriță, care a fost membru în Biroul Electoral de Circumscripție Locală. Acesta spune într-un mesaj pe Facebook că nereguli foarte grave au apărut chiar în preziua alegerilor.

„După ce buletinele de vot au fost preluate de la Prefectură, în patru secții de votare din totalul celor opt în tot orașul pentru funcția de primar au ajuns cu 67 buletine de vot mai puține decât numărul precizat în procesul-verbal, semnat de primarul orașului atunci când l-a luat de la Prefectură. Nu peste mult timp, spre sfârșitul zilei dinaintea votării, la încheierea operațiunilor din secțiile de votare președinta unei secției de votare (fostă consilieră în cabinetul domniei sale, în primul mandat) a plecat din secție având la ea ștampila de control, fapt interzis de prevederile legale.“, spune Chiriță.

Fostul edil afirmă că Biroul Electoral de Circumscripție a refuzat renumărarea voturilor solicitată de candidatul de pe locul doi, care a avut cu 32 de voturi mai puțin decât primarul în funcție, dar biroul electoral județean a aprobat renumărarea voturilor pentru primar.

„După renumărarea voturilor, diferența dintre primii doi candidați s-a redus la doar 32 de voturi. Cu toate acestea, a rămas marea problemă constatată în preziua votării, legată de diferența de 67 de buletine de vot dintre numărul celor consemnate în procesul-verbal de preluare de la Prefectură și numărul celor ajunse în cele patru secții de votare, confirmată și în procesele-verbale privind centralizarea voturilor și constatarea rezultatului alegerilor. Diferența de 67 de buletine de vot, între numărul celor predate-preluate la Prefectura Constanța și cele ajunse și consemnate în secțiile de votare (aduse la Hârșova prin grija primarului orașului) și celelalte abateri majore de la prevederile legale din preziua și din ziua votării suscită suspiciuni serioase de fraudă care pot pune la îndoială rezultatul final al alegerilor. Această diferență a buletinelor de vot, diminuată într-un mod bizar cu 34 de buletine, dar și alte lucruri întâmplate cu ocazia renumărării, amplifică suspiciunile de nereguli, în loc să clarifice problemele și abuzurile de până atunci.“, mai spune Ionel Chiriță.

Mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat la Hârșova citiți aici

Citește și:

Probleme electorale grave și la Hârșova. Se renumără voturile!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions