Politica

Dezbatere publică la Năvodari. Senatorul Florina Presadă vine să discute despre problemele curente ale românilor

iul. 20, 2018 Mihaela Tîrpan

USR Năvodari a invitat-o pe Florina Presadă la o discuție deschisă cu membrii USR și locuitorii orașului Năvodari. Conform anunțului, temele întâlnirii sunt următoarele: problemele sociale curente, codul administrativ, lipsa de transparență a instituțiilor și accesul la educație și oportunități, alături de propunerile USR pentru eliminarea barierelor din calea participării politice și tranziția spre un leadership reprezentativ.

Florina Presadă, senator USR, nu a renunțat la principiile pe care le-a promovat înainte să ajungă în Parlamentul României. Militează activ pentru soluții sociale care să stimuleze implicarea și puterea cetățenilor în viața publică și integrarea comunităților uitate de autoritățile locale.

Ea a absolvit Facultatea de Științe Politice (Universitatea București) și programul de master în Studii Politice și Administrative Europene al Colegiului Europei din Bruges (Belgia).

În ultimii 9 ani, ca manager de proiecte la Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), a coordonat proiecte în care diverse grupuri de cetățeni și organizații neguvernamentale învățau care le sunt drepturile în relația cu autoritățile publice și cum să le folosească pentru ca deciziile publice să răspundă mai bine nevoilor lor. Este senator USR de București din decembrie 2016, iar din această poziție a inițiat modificarea legislației pentru reforma electorală, combaterea violenței domestice și a adus contribuții la Codul Administrativ, fiind singurul parlamentar din comisia specială care a spus că acest cod este nociv României și nu aduce nimic bun cetățeanului.

Discuțiile se vor desfășura, sâmbătă, între orele 10.00 – 12.00 la sediul USR Năvodari din strada Poștei nr. 11 parter.

Toate acestea, știut fiind faptul că partidul desfășoară o amplă campanie de strângere de semnături care vizează modificarea Constituției. Campania “Fără penali în funcții publice” a strând zeci de mii de semnături la nivel național și se încheie luna viitoare. Din toamnă, conducerea USR va demara procedurile privind modificarea Constituției.

Citiți și:

Au dat scena pe piața publică. Mai mulți actori se implică în campania “Fără penali” a USR

 

Comments

comments