Conecteaza-te cu noi

Anunturi/Licitatii

Dezbatere publică pe tema reabilitării sistemului de alimentare cu apă potabilă din satul Nisipari

Published

on

Conducerea administrației locale din comuna Castelu organizează joi, 12 iulie, de la ora 18.30, la Căminul Cultural din satul Nisipari o dezbatere publică ce are ca temă reabilitarea și modernizarea sistemul de alimentare cu apă potabilă în localitate. Inițiatorul dezbaterii este primarul Nicolae Anghel.

Conform proiectului derulat de Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța, alimentarea cu apă a localității Castelu se face din sursa Medgidia. Conducerea RAJA a informat deja asupra faptului că principalele deficiențe ale sistemului de alimentare cu apă Castelu sunt: nu există surse și nu există rezervoare.

“Măsuri propuse în cadrul sistemul de alimentare cu apă din comuna Castelu sunt luate în funcție de situația actuală a sistemului și a deficiențelor acestuia. Astfel, urmatoarele investitii sunt considerate prioritare: racord la conducta de aducțiune Medgidia-Mangalia; rezervoare de înmagazinare; reabilitare conducta de distribuție apă; extindere conductă de distribuție apă, captarea apei. Localitatea Castelu se alimentează în prezent din sistemul interconectat Litoral – cu racord la conducta de aducțiune 1200 din Sentab Medgidia-Complex Constanța Sud”, se arată în documentul public al Regiei de Apă, respectiv “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014 – 2020 – județul Constanța”.

De asemenea, în același document, conducerea RAJA informează că, în prezent apa provenită din sursa Medgidia este tratată in complexul de înmagazinare Eforie.

“Pentru localitatea Castelu, fiind propusă o gospodărie de apă nouă, pentru dezinfecția apei brute se propune o instalație cu electroclorinare amplasată într-un container prefabricat, în vecinătatea rezervorului. Clorul va fi injectat în conducta de admisie a apei în rezervorul de înmagazinare. Stația de clorare va fi dimensionată pentru un debit de tranzit: 16,68 l/s. Pentru monitorizarea funcționarii stației de clorare, aceasta va fi dotată cu echipamente de integrare în sistemul SCADA”, se mai arată în document.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions