Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Dezvăluiri din ancheta internă în cazul accidentului mortal de la 2 Mai. Cum a fost verificat RCA-ul mașinii

Published

on

accident sofer drogat Mai

Ies la iveală primele date din ancheta internă a poliției după evenimentul tragic din localitatea 2 Mai, unde sâmbătă seara un tânăr de 19 ani a lovit cu mașina 8 persoane, omorând pe loc două dintre acestea. Potrivit unor surse din poliție, ancheta a scos la iveală faptul că același polițist, detașat de la București, a fost implicat în toate cele trei momente-cheie ale serii. În privința actelor mașinii, inclusiv asigurarea RCA care ar fi lipsit, verificările s-au făcut prin dispecerat, agentul fiind asigurat că totul este în regulă.

Principalele momente ale nopții cu final tragic:

– După apelul la 112, la 00.40, în care un cetățeanul reclama faptul că o mașînă circulă haotic, agentul de la ordine publică (detașat de la București, același agent care l-a găsit și mai târziu) a întrebat dispeceratul dacă trebuie să meargă să îl caute. Dispecerul i-a răspuns negativ, prioritatea în acea seară fiind „blocada” – punctele fixe în fața unor cluburi.

– Tânărul a fost găsit după două ore din întâmplare. Când a fost oprit la 02.40, Pascu era în mașînă cu doi tineri pe care îi cunoscuse în Vama Veche în acea seară. Avea doar cartea de identitate la el, le-a spus polițiștilor că actele sunt la tatăl lui, care este în Constanța. Agentul a sunat în dispecerat și a cerut să să fie verificați în baza de date atât el, cât și mașînă. I s-a comunicat că totul e în regulă.

Advertisement
palaz

– Agentul a cerut ca un echipaj de la Rutieră să se deplaseze la locul în care tânărul a fost oprit și să îl testeze. I s-a răspuns că nu e niciun echipaj disponibil și i s-a indicat să îl ducă la sediul Poliției Vama Veche, pentru că acolo se află etilotestul care nu poate fi scos din secție pentru că riscă să se strice. Agentul a informat dispeceratul că el nu are competența de a face testări, fiind de la ordine publică. La sediul poliției din Vama Veche s-a deplasat un alt agent, care era în zonă, ca să îi ajute cu testarea. Testarea a avut loc în curte.

– Echipajul a cerut în dispecerat să vină cei de la BCCO pentru drogurile găsite în mașină. Li s-a spus să sigileze drogurile într-un plic și să le lase la mapă la poliție și să se întoarcă în teren, pentru că au lipsit mult din punctele fixe din blocada.

– Pascu a dat un singur telefon, unui prieten, i-a spus să-l aștepte și că Poliția nu are ce să îi facă. Același agent care l-a oprit în trafic la 02.40 l-a prins și după accident, între Vama Veche și 2 Mai.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions