Actual

Din cauza vântului puternic și a valurilor mari, a fost arborat steagul roșu pe plaje

iun. 12, 2018 Maria Ionescu

Începând din această dimineață, vântul bate cu putere pe litoral. În zona Mangalia-Olimp, de exemplu, la ora actuală viteza vântului este de 32 km/h, iar curenții sunt total atipici. Iar acest lucru presupune ca turiștii să nu intre în mare pentru a înota.

”Am decis să arborăm  steaguri roșii pe plaje, de la Mangalia la Olimp  din cauza vântului foarte puternic. Și mâine va fi aceeași situație, iar viteza vântului va fi și mai mare, adică de 44 km/h”, ne-a declarat șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș.

Cu toate acestea, el a recunoscut că lumea de pe plajă nu este foarte interesată de atenționările salvamarilor. ”Din păcate, turiștii nu ascultă și se aventurează în mare. Până când nu se întâmplă o nenorocire …”, ne-a declarat Borteș.

Și la Corbu a fost sistată misiunea de căutare a copilului înecat în urmă cu două zile, deși 25 de scafandrii se deplasaseră în zonă. Și ei au fost nevoiți să renunțe la căutări din cauza valurilor foarte mari și a vântului care bate cu putere.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!