Connect with us

Politica

Din nou scandal în Coaliție. PSD atacă în bloc miniștrii liberali

Publicat

la

E scandal din nou în coaliția de guvernare. Social-democrații îi acuză pe miniștrii PNL că au restanțe în îndeplinirea angajamentelor României din PNRR. Miniștrilor liberali li se cere să muncească mai mult și să dea mai puține declarații la televizor.

„În fruntea listei se află chiar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Dan Vîlceanu, n.red) care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educației (Sorin Cîmpeanu, n.red), Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (Daniel Cadariu, n.red), Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (Ioan Marcel Boloș, n.red) și Ministerul Justiției (Cătălin Predoiu, n.red), cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru. Menționăm că, dintre cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru, ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanțe”, se arată în comunicat al PSD.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, le transmite social-democraților cu care liberalii sunt colegi la guvernare, că discuțiile despre Guvern se poartă în Guvern.

„Am primit o notă pierdută prin presă de colegii din PSD, adresată nouă, colegilor de coaliție. Colegialitatea și pragmatismul ne spun că discuțiile despre ce face Guvernul se poartă la Guvern. La fel, că cele din coaliție se poartă în coaliție. Dialogul prin comunicate de presă este o metodă mai nouă, observ, pe care a ales-o Partidul Social Democrat. În loc să ne caute unde ne găsesc de obicei și unde le răspundem la telefon sau pe whatsapp cu drag”, a scris Ionuț Stroe, miercuri, pe Facebook.

El spune că le recomandă social-democraților să urmeze propriile sfaturi.

„Rețin din comunicatul adresat nouă, celor din PNL, doar paragraful de final – în care ni se cere să renunțăm la „orgolii politice” in „conjunctura politică actuală”. Este partea cea mai relevantă și îi încurajez puternic pe colegii de coaliție să urmeze primii acest sfat. Le urez mai departe succes să atingă și alte jaloane ale comunicării politice, unde au mai bifat o zi cu succes în căsuța „poziționare față de PNL” și la numărul de comunicate de presă. Cât despre PNRR și țintele de acolo, să aibă puțină încredere în Guvernul României din care fac parte”, a afrimat Stroe.

Sursa: stiripesurse.ro, sursa foto: g4media.ro

Comments

comments

Politica

Sondaj Sociopol. Kovesi – Geoană, o posibilă finală la prezidențialele din 2024

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit unui sondaj realizat de Sociopol și prezentat de ziare.com, În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024, lupta ar urma să se dea între Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană. Laura Codruţa Kovesi are o popularitate de 30%, fiind la egalitate cu Gabriela Firea, urmată de Mircea Geoană care are popularitatea de 29%, bucurându-se de cea mai mare încredere. Potrivit Sociopol, Mircea Geoană ar putea să câştige alegerile pentru primul tur, fiind un candidat favorit pentru turul 2. Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 iunie 2022.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat

Publicat

la data de

Scris de

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat. Fostul lider PSD primise, în septembrie 2021, o condamnare de trei ani cu executare în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, dar a executat mai puțin de un an.

Iată soluția pe scurt:

Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022, se arată în sentința magistraților.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii

Publicat

la data de

Scris de

 

În ședința Consiliului Politic Național al PSD, Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii, informează stiripesurse.ro. Petre Daea a fost susținut puternic de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că ”Petre Daea a fost cel mai bun ministru al Agriculturii de după 1990”. Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în perioada 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019.

Amintim că, DNA a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru PSD al Agriculturii, care a demisionat recent din funcție. Procurorii îl acuză pe ministru de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare  la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: