Connect with us

Administratie

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța își mută sediul. Vezi unde va activa

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Județean Constanța s-a reunit, astăzi, în prima ședință ordinară din acest an, fiind prezent un număr de 32 de consilieri din totalul de 37. Ședința a fost ținută în regim de videoconferință, iar pe ordinea de zi au fost 25 de proiecte de hotărâri. În vederea desfășurării în bune condiții a activității Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, au fost date în folosință gratuit, echipamente medicale constând în: un incubator de transport cu ventilator precum și cinci sisteme de fototerapie tip pătură, în valoare totală de peste 170.000 lei.

„Menționăm că aceste echipamente au fost achiziționate de către Consiliul Județean Constanța, prin procedura licitației publice deschise și au fost transmise instituției medicale cu titlu gratuit, având la bază încheierea unui contract de comodat între C.J.C. și unitatea medicală.“, notează CJC.

Tot din categoria investițiilor în instituțiile sanitare, dar și de gestionare a crizei sanitare COVID-19, a fost aprobat astăzi, proiectul prin care vor fi dotate centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Constanța cu echipamente medicale și materiale sanitare de igienizare și dezinfecție. Valoarea echipamentelor achiziționate prin proiect este de aproximativ 8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată 100% prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt proiect aprobat a fost acela de schimbare a destinației fostei Școli Generale Nr. 19 și a terenului aferent, situat în Str. Medeea Nr. 25 A, ambele aflate în proprietatea publică a județului Constanța. În votului de azi, imobilul va deservi Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, instituție ce necesită un spațiu corespunzător pentru funcționare.

„Menționăm că la momentul actual, activitatea D.G.E.P. Constanța se desfășoară în două spații distincte, situate pe B-dul. Tomis Nr. 51 și B-dul. Mamaia Nr. 104-106, astfel că împărțirea, atât a angajaților, cât și a lucrărilor efectuate este improprie desfășurării activității la parametrii optimi.“, precizează CJC.

Tot astăzi, au încetat de drept mandatele de consilier județean și au fost declarate vacante locurile acestora, ca urmare a demisiei domnilor: Marian Crușoveanu, Bogdan Alexandru Bola, Marius-Horia Țuțuianu și Eugen-Remus Negoi. Pentru desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au fost făcute două propuneri. Nominalizarea președintelui CJC, Mihai LUPU a fost Nida Nermin Regep, psihopedagog, iar a grupului de consilieri PSD, consilierul județean, Marius-Liviu Petre. În urma votului exprimat, 20 de consilieri au votat pentru Nida Nermin Regep și 10 consilieri au optat pentru Marius-Liviu Petre.

La ultimul proiect înscris pe ordinea de zi a fost propusă utilizarea sumei de 25 milioane de lei din fondul de excedent al bugetului Consiliului Județean Constanța. Astfel, 20 milioane de lei vor fi utilizați pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele dintre veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare, iar alte 5 milioane de lei, pentru decalajele secțiunii de dezvoltare, în anul curent. Menționăm ca excedentul anilor precedenți se ridică la aproximativ 51 milioane de lei.

Comments

comments

Administratie

Chițac se laudă cu iluminarea trecerilor de pietoni, deși proiectul a fost inițiat de Făgădău

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria lui Chițac a anunțat triumfal astăzi că administrația condusă de el a introdus un sistem de iluminat suplimentar la 18 treceri de pietoni pentru o vizibilitate mult mai bună a acestora. Spre seară, primarul Vergil Chițac s-a lăudat că a venit el să rezolve această problemă și că nicio administrație pesedistă nu a făcut ceea ce a făcut el.

„Costul unui sistem de iluminat al unei treceri de pietoni este de câteva mii de lei. Viața unui om este neprețuită. De ce nu s-a rezolvat problema în cei 20 de ani de administrație pesedistă? E o întrebare retorică, evident. Am venit la primărie să rezolv tot ce s-a ignorat atâta amar de vreme. Aveți încredere!“, a scris Chițac pe Facebook.

Pe lângă faptul că primarul Chițac și-a păcălit electoratul cu programul său electoral, una a promis și alta a făcut, cel puțin în cazul parcărilor, actualul edil minte prin omisiune. Chițac a „uitat“ să spună că cel care a introdus iluminat suplimentar la trecerile de pietoni a fost Decebal Făgădău, a cărui administrație a montat astfel de instalații încă din 2019.

Detalii aici:

Trecerile de pietoni din Constanța, semnalizate de proiectoare cu led

Sursa foto: facebook.com/chitac.vergil

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

SOS școlile din Constanța! Cătălin Iacob (consilier USR-PLUS): Unele instituții de învățământ au rămas încremenite în comunism

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al USR-PLUS Cătălin Iacob spune într-o postare pe Facebook că situația școlilor din Constanța nu este tocmai roz. El afirmă că în urma unei vizite pe care a efectuat-o împreună cu viceprimarul Florin Cocargeanu a constatat faptul că unele instituții de învățământ au rămas încremenite în comunism, având probleme ce țin de dotări, de termoficare, clădiri improprii pentru actul de învătământ, dificultăți în acoperirea cheltuielilor și infiltrații cu apă în clase.

„Săptămâna trecută am fost la mai multe școli din Constanța împreună cu viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu. Vă spun din capul locului că situația nu este tocmai roz. Dacă unele școli arată foarte bine și demne de secolul XXI, altele parcă au rămas încremenite în comunism. Sunt probleme ce țin de dotări, de termoficare, clădiri improprii pentru actul de învățământ, dificultăți în acoperirea cheltuielilor, infiltrații cu apă în clase ș.a.m.d. Voi milita ca o parte importantă din bugetul anul 2021 al municipiului să se ducă în investiții și programe în învățământul preuniversitar. Bineînțeles, această măsură va merge laolaltă cu o monitorizare atentă a problemelor cu care se confruntă unitățile de învățământ din Constanța.“, scrie Iacob pe Facebook.

Sursa foto: facebook.com/Cătălin-Iacob

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

18 treceri de pietoni din Constanța, iluminate suplimentar pentru o vizibilitate mai bună

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că 18 treceri de pietoni au fost iluminate suplimentar pentru o vizibilitate mult mai bună a acestora. Este vorba despre un sistem de iluminat care conține, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“.

În această perioadă, s-a acționat pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră la următoarele treceri de pietoni:

– Șoseaua Mangaliei, în zona Alpin Center;

– Șoseaua Mangaliei – pod Doraly;

– Șoseaua Mangaliei – Metro 2;

– Șoseaua Mangaliei, la intersecția cu strada Pandurului;

– Strada Baba Novac, în zona blocurilor BN;

– Strada Baba Novac, după sensul giratoriu din zona Casei de Cultură;

– Intersecția străzii Soveja cu strada Semanătorului;

– Strada Soveja în zona Palatului Copiilor;

– Bulevardul Aurel Vlaicu, la intrarea pe podul de tramvai;

– Strada Cumpenei, în zona Medeea;

– Bulevardul I.C. Brătianu, în zona Școlii nr. 8;

– Bulevardul I.C. Brătianu, în zona Poliției Rutiere;

– Bulevardul I.C. Brătianu, la intrarea în oraș;

– Strada Dezrobirii, în zona Primo;

– Strada Dezrobirii, în zona Academiei Navale Mircea cel Bătrân;

– Strada Dezrobirii, în zona Școlii Constantin Brâncoveanu;

– Intersecția străzilor I.L. Caragiale și Dumitru Marinescu;

– Intersecția bulevardului 1 Decembrie 1918 cu strada București.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: