Conecteaza-te cu noi

Actual

Direcţia Rutieră a făcut prăpăd! Mii de autovehicule controlate, sute de sancţiuni date

Published

on

În perioada 26 februarie – 4 martie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri,  fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat în total 17.077 de autovehicule, dintre care 7.354 de autovehicule de transport de persoane şi 9.723 de autovehicule de transport de marfă. În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 5.605 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.776 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 3.829 celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 293 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influența alcoolului, 406 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 25 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 5 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

De asemenea, au fost aplicate acestora 14 sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 126 pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru depășirea masei total maxime autorizate a vehiculului, 91 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 59 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 38 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse și 9 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice. Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 713 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 818 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 140 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 91 pentru intervenții neautorizate asupra acestora, precum și 86 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 302 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 23 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 25 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone și 20 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor. Totodată, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 184 de sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 150 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului, 12 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 2 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. (Foto: Max Media.ro)

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions