Connect with us

Actual

Direcţia Rutieră a făcut prăpăd! Mii de autovehicule controlate, sute de sancţiuni date

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În perioada 26 februarie – 4 martie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri,  fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat în total 17.077 de autovehicule, dintre care 7.354 de autovehicule de transport de persoane şi 9.723 de autovehicule de transport de marfă. În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 5.605 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.776 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 3.829 celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 293 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influența alcoolului, 406 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 25 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 5 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

De asemenea, au fost aplicate acestora 14 sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 126 pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru depășirea masei total maxime autorizate a vehiculului, 91 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 59 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 38 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse și 9 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice. Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 713 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 818 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 140 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 91 pentru intervenții neautorizate asupra acestora, precum și 86 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 302 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 23 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 25 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone și 20 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor. Totodată, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 184 de sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 150 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului, 12 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 2 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. (Foto: Max Media.ro)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în orașul Ovidiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor și a stabili cum anume s-a produs acest eveniment.

Au găsit un pacient pieton conștient, stabil, cu traumatism cranian minor, care a refuzat  transportul la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: SAJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în municipiul Constanța! O vârstnică a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, o persoană a anunțat autoritățile că pe strada Steluței din Constanța a izbucnit un incendiu. Tot apelantul a precizat că este posibil să fie o persoană în interior. Omul a spus că iese fum din apartament și că el știe că acolo locuiește o bătrână cu probleme de sănătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Port și o ambulanță SAJ pentru a acorda primul ajutor.

Ajunși la fața locului, au găsit o vârtsnică de aproximativ 74 de ani, care uitase o oală pe foc. Pompierii au găsit-o pe femeie căzută pe jos și au predat-o rapid echipajului de la Ambulanță deoarece era intoxicată cu fum.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe drumul spre Hârșova! Un bărbat a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a avut loc un eveniment rutier pe drumul spre Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 16:44, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism, pe DC 63 şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, a efectuat viraj la stânga către Hârşova, moment în care a fost lovit la partea din spate de un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, care circula pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, pasager pe locul dreapta faţă în primul autoturism.

Update: Tânărul de 22 de ani care a intrat în plin în mașina din față, fără nici o urmă de frânare, rula cu aproximativ 160 km/oră. Potrivit martorilor, șoferul nu are prea multă experiență.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: