Conecteaza-te cu noi

Energie&Mediu

Directorul monden de la SNN, contestat în instanță de un acționar persoană fizică

Published

on

Conducerea Nuclearelectrica aduce la cunoștința opiniei publice faptul că un acționar persoană fizică a cerut anularea și suspendarea documentului prin care membrii Consiliului de Administrație sunt aleși pe mandate de 4 ani, prin metoda votului comulativ. Printre alții, și mandatul directorului general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, este contestat de acționarul persoană fizică.

Astfel, Nuclearelectrica a transmis către Bursa de Valori București următorul comunicat:

Informare privind actiunea in anulare si cererea de suspendare formulate de catre un actionar SNN persoana fizica in legatura cu Hotararea Adunarii GeneraleOrdinare a Actionarilor nr. 12/28.09.2018 Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca un actionar persoana fizica a inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti actiune in anulare si cerere de suspendare cefac obiectul dosarului nr. 34778/3/2018, cerere prin care solicita constatarea nulitatii absolute si suspendarea executarii Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (“AGOA”) nr. 12/28.09.2018.

Mentionam ca prin Hotararea AGOA SNN din data de 12/28.09.2018 s-au aprobat urmatoarele:

Advertisement
  1. a)Alegerea  membrilor Consiliului de Administratie al S.N Nuclearelectrica S.A. prin aplicarea metodei votului cumulativ;
  2. b)Stabilirea duratei mandatului administratorilor alesi prin aplicarea metodei votului cumulative pentru o perioada de 4 (patru) ani.
  3. c)Stabilirea indemnizatiei fixe brute lunare a administratorilor alesi prin metoda votului cumulativ in conformitate cu prevederile art. 37 alin (1) si (2) din OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aprobata cu modificari si completari prin Legea 111/2016, egala cu de doua ori media pe ultimile 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificatiei activitatilor din economia nationala, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numirii.
  4. d)Aprobarea formei contractului de mandat ce va fi incheiat cu administratorii alesi prin aplicarea metodei votului cumulativ, in forma propusa de actionarul majoritar Ministerul Energiei.
  5. e)Mandatarea reprezentantului actionarului majoritar, Statul Roman prin Ministerul Energiei, pentru semnarea contractelor de mandat cu membrii Consiliului de Administratie al S.N Nuclearelectrica S.A
  6. f)Imputernicirea Presedintelui Consiliului de Administratie pentru a semna in numele actionarilor hotararile AGOA si orice alte documente in legatura cu acestea si pentru a indeplini orice act sau formalitate cerute de lege pentru inregistrarea si aducerea la indeplinire a hotararilor AGOA, inclusiv formalitatile de publicare si inregistrare a acestora la Registrul Comertului sau orice alta institutie publica. Presedintele Consiliului de Administratie poate delega toate sau o parte din puterile conferite mai sus oricarei persoane competente pentru a indeplini acest mandate

Mentionam faptul ca alegerea membrilor Consiliului de Administratie pentru o perioada de mandat de 4 ani, a avut loc ca urmare a finalizarii procedurii de selectie organizata in conformitate cu prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile HG 722/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 109/2011.

Termenul de judecata este 31.10.2018.

Pentru o informare corectă, vă punem la dispoziție și documentul oficial:

SNN 20181030163450 Raport Curent Citatie 002 004

Termen pentru 14 noiembrie

Advertisement

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca, la termenul de judecata din data de 31.10.2018, in dosarul  nr. 34778/3/2018, privind  inregistrarea de catre un actionar SNN, persoana fizica,  pe rolul Tribunalului Bucuresti a unei actiuni in constatarea nulitatii absolute a Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 12/28.09.2018 si de suspendare, pe calea ordonantei presedintiale, a executarii Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (“AGOA”) nr. 12/28.09.2018, instanta a decis amanarea  pana la data de 14.11.2018 pentru a comunica reclamantului intampinarea si inscrisurile anexate depuse de SNN in instanta, intrucat reclamantul nu s-a prezentat la acest termen.

Iată documentul transmis de conducerea Nuclearelectrica către Bursa de Valori București:

SNN 20181031165341 Raport Curent Citatie Amanare

Citiți și:

Advertisement

Șefii de la Nuclearelectrica își asigură scaunele pentru patru ani

Legătura pe care o facem cu titlul articolului nostru este aceasta:

Nuclearelectrica: Un tânăr de 28 de ani din lumea mondenă a Bucureștiului îi ia locul Danielei Lulache. A fost și consilierul lui Grindeanu!

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions