Connect with us

Politica

Nuclearelectrica: Un tânăr de 28 de ani din lumea mondenă a Bucureștiului îi ia locul Danielei Lulache. A fost și consilierul lui Grindeanu!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Mandatul actualului director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, expiră la 1 septembrie 2017. Poziţia de director general la Nuclearelectrica presupune decizii complexe, fiind vorba de siguranţa sistemului energetic naţional şi chiar a ţării.

Salariul directorul general al Nuclearelectrica, companie care furnizează 17% din energia electrică consumată în România şi are afaceri de 1,6 miliarde de lei este de circa 10.000 de euro.

Cosmin Ghiţă, un tânăr de 28 de ani fără experienţă în energie nucleară, cu studii de economie, este pe cale să devină director general interimar la Nuclearelectrica, fără să treacă prin procesul de selecţie presupus de ordonanţa 109/2011 privind guvernanţa corporativă, afirmă surse din piaţa energiei citate de Ziarul Financiar.

Un specialist în energie nucleară se formează în decenii, abia după 20-25 de ani, putând ajunge la poziţii de conducere.

România are o şcoala performantă de energeticieni însă de o lungă perioadă de timp aceştia sunt îndepărtaţi de la poziţiile cheie unde vin de cele mai multe numiri politice.

Cosmin Ghiţă a făcut Şcoala Americană din Bucureşti între 2004 şi 2008, iar apoi a studiat economia la Facultatea Bates, un colegiu obscur din statul american Maine.

În timpul facultăţii, a avut un schimb de experienţă în Sankt-Petersburg la Institutul Nevski.

Timp de trei ani a fost consilier relaţii publice şi guvernamentale la Chevron România, apoi între 2015 şi 2017 a fost partener la Amerocap, o companie de investiţii şi facilitare comerţ exterior în domeniul petrolier, care este acum implicată în finanţarea Companiei Române de Chimie prin care vrea să o construiască Chimcomplex prin achiziţia Oltchim.

Nu este clar de ce Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Nuclearelectrica, nu trece prin procedura de selecţie şi nu a numit un director conform procesului de selecţie.

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/un-tanar-de-28-de-ani-fara-studii-de-specialitate-in-energie-pe-cale-sa-devina-director-general-interimar-la-nuclearelectrica-16705170

Ghiță a fost consilierul lui Grindeanu

Pe 3o mai a.c., Cosmin Ghiță a fost propunerea Guvernului Grindeanu pentru Consiliul de Administrație al Transgaz. Cosmin Chita (28 ani) este absolvent al Bates College, unde a studiat politica economica si rusa. La acea dată era consilier de stat pe probemele de energie si minerit al premierului Sorin Grindeanu. In perioada noiembrie 2016- aprilie 2017 a fost manager relatii publice si politici economice pentru Romania si Moldova, la Medtronic Romania SRL. In perioada aprilie 2015- aprilie 2017, a fost partener in cadrul Amerocap, din New York, companie de investitii si facilitare comert exterior in domeniul petrolier. In perioada aprilie 2012- martie 2015 a fost consilier relatii publice si guvernamentale la Chevron Romania, iar cateva luni in 2011 si 2012 a fost stagiar relatii internationala, la Chevron USA Inc. In 2010 a fost stagiar la Departamentul de Riscuri Asimetrice si Non- Proliferare Nucleara, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Este membru al fundatiei CAESAR.

Posibilul viitor director general al Nuclearelectrica are legături și cu lumea mondenă

Ca orice bărbat cu stare care se respectă își alege alături o femeie frumoasă. Ghiță a ales-o pe Irina Cristescu, cea pe care românii o știu din scandalul cu soțul mexican Hector Bitar, care refuza să îi mai dea copilul. Fotografii cu ea și cel propus pentru șefia Nuclearelectrica au apărut încă din vara anului trecut, atunci când cei doi, alături de fetița Irinei Cristescu au petrecut câteva zile în stațiunea Mamaia.

Iată și imaginile surprinse atunci de paparazzi CanCan:

http://www.cancan.ro/el-o-creste-pe-fetita-rapita-de-la-bogatasul-mexican-hector-bitar-am-aflat-cine-este-iubitul-pana-acum-secret-al-irinei-cristescu-15513569

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

PSD Constanța se zguduie din temelii. LUCIAN LUNGOCI, DEMISIE din funcția de secretar executiv

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Apele se tulbură și mai tare în PSD Constanța. Secretarul executiv al Organizației Județene a PSD Constanța, Lucian Lungoci și-a dat demisia din funcția pe care o deține. Potrivit unor surse din PSD, se pare că decizia lui Lungoci a plecat de la jocurile care s-au făcut cu listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Amintim că, inițial, Lungoci a fost numit pe locul patru în lista de candidați la alegerile parlamentare, după Horia Marius Ţuţuianu, Ileana Cristina Dumitrache și Decebal Făgădău. O decizie finală va fi luată astăzi la București.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Surse: Lista de candidați a PSD Constanța, tot în discuții. Marele perdant: Horia Țuțuianu?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD de la București nu au ajuns la un consens în ceea ce privește lista de candidați la parlamentare. O decizie finală ar urma să fie luată mâine. Surse din PSD au declarat pentru Ordinea.ro că în urma discuțiilor de azi, lista la Camera Deputaților s-a modificat:

  1. Lucian Lungoci
  2. Decebal Făgădău
  3. Cristina Dumitrache
  4. George Vișan.

Inițial, lista PSD la Camera Deputaților era următoarea:

Camera Deputaților:

Horia Marius Ţuţuianu

Ileana Cristina Dumitrache

Decebal Făgădău

Lucian Lungoci

Vişan George

În ceea ce privește Senatul, și aici vor fi ceva modificări, iar sursele Ordinea.ro spun că Țuțuianu va fi inclus pe lista de la Senat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Florin Iordache, președinte pe VIAȚĂ! A fost votat să fie șef la Consiliul Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”. Sursa: stiripesurse.ro.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol.

Salariul lui Florin Iordache  ar fi de 12.000 de lei pe lună. 

Referitor la Iordache, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a spus:

„Mereu mefient, mincinos şi perfid, lipsit de orice scrupule, meschin…
Aşa l-am cunoscut pe Florin Iordache în comisia care-i purta numele şi care era practic vârful de lance al celor care voiau să tragă ţara spre lumea sistemelor autoritariste din Est.
Mi-ar fi greu să găsesc vreo vorbă de bine despre acest personaj. Prin comparaţie cu Nicolicea, părea urban. Dar nu era, ci doar ceva mai timid, şi a văzut asta o ţară întreagă atunci când şi-a fluturat golăneşte degetul către opoziţie, în plenul parlamentului. O spun fără rezerve: dacă era după Florin Iordache, România arăta ca Belarusul, cu Dragnea în poziţia lui Lukaşenko şi cu el în rolul eminenţei cenuşii, al Naşului eliberator şi binefăcător al marilor infractori. Şi ce competenţe are Florin Iordache ca să fie pus în fruntea unei instituţii esenţiale pentru cum se dau legile în ţara noastră? El, care a primit diploma în Drept la 42 de ani şi de atunci singura sa practică a fost să jongleze cu şmecherii şi să strecoare în legi formulări mai mult sau mai puţin ambigue, mai toate benefice zonei gri. Dar dincolo de pregătire şi de reaua sa intenţie funciară, în urma discuţiilor tehnice cu el, nu ajunge defel să te impresioneze cu logica sa. România nu se poate rupe de trecutul putred având acest personaj într-o poziţie atât de importantă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: