Connect with us

Politica

Primarul din Băneasa îi așteaptă pe parlamentari la muncă și cere bani de la Ministerul Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Undeva la jumătatea lunii aprilie a.c., urmare a unui demers jurnalistic “Ordinea.ro”, prefectul județului Constanța de la acea dată, Eugen Nicolaescu, nu cunoștea solicitarea conducerii administrației locale din Băneasa care adoptase un proiect de hotărâre prin care solicita trecerea la statutul de comună. Atunci, Paul Coliș, primarul din Băneasa ne-a explicat că statutul de oraș nu a ajutat cu nimic localitatea, dar nici pe oameni, banii pentru proiecte lipsind. De asemenea, edilul ne semnala și faptul că oamenii trăiesc într-o sărăcie lucie, chiar dacă unii dintre ei sunt proprietari de pământuri, munca nefiind recompensată din cauza statutului localității și nici fonduri pentru acestea nu puteau fi obținute. În mai puțin de-o lună de zile, reprezentanții Guvernului în teritoriu s-au lămurit cum stă treaba cu dorința consilierilor locali din Băneasa și au fost declanșate procedurile privind organizarea referendumului local, scrutin care s-a desfășurat pe 11 iunie, dată la care cetățenii cu drept de vot au decis ca Băneasa să redevină comună.

Astăzi, contactat telefonic, primarul Paul Coliș a declarat pentru ziarul nostru că făcut toate demersurile, a finalizat toate documentele post referendum și le-a transmis către Prefectura Constanța, către Ministerul Dezvoltării, însă este nevoie ca și parlamentarii să își dea acordul, conform legislație. “Am făcut toate demersurile către Ministerul Dezvoltării, Prefectura Constanța, am discutat cu toți factorii implicați și așteptăm începerea sesiunii parlamentare pentru ca și aceștia să își dea acordul pentru proiectul nostru, cu ordonanțe, decrete, așa cum prevede legea”, a spus primarul Paul Coliș.

Până atunci, edilul a pregătit alte proiecte pentru care cere bani de la București. Concret, Coliș ne-a declarat că așteaptă avizele pentru două proiecte, ambele de la Ministerul Dezvoltării condus de constănțeanca Sevil Shhaideh. Este vorba despre un proiect de modernizare drumuri în lungime de 9,5 km și construirea unei grădinițe în cartierul Cărpiniș, unde trăiește o comunitate de rudari. “Avem un proiect de modernizare străzi comunale, 6 km în Făurei, pe strada Tudor Vladimirescu, respective DCL 338, plus reparații infrastructură stradală în Băneasa, unde sun executate mai multe lucrări de reparații. De asemenea, în același proiect am cuprins și asfaltarea unui drum în lungime de 3 km în satul Negureni. Totodată, solicităm bani de la Ministerul Dezvoltării pentru construirea unei grădinițe în cartierul Cărpiniș din Băneasa, unde trăiește o comunitate de rudari. Ne-am propus ca aici să construim o grădiniță cu două săli de clasă, comunitatea numărând 50 de copii”, a explicat primarul Paul Coliș.

Bani de la CJ Constanța pentru construirea și amenajarea unui târg comunal

În așteptarea banilor de la București, Consiliul Județean Constanța a trimis către administrația locală din Băneasa două miliarde de lei pentru construirea și amenajarea unui târg comunal. Solicitarea a venit din partea primăriei, potrivit declarațiilor primarului și are ca scop crearea de condiții decente micilor producători din zonă pentru comercializarea produselor. “Lucrarea este în lucru, avem aproape 50% executat, iar proiectul vine în sprijinul cetățenilor din localitatea noastră. Este singurul din zonă, de la Ostrov și până la Adamclisi, aici venind și producători bulgari. Noi avem o piață, însă condițiile de aici nu mai corespund de mult timp”, a conpletat primarul.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: