Connect with us

Actual

Directorul OPC a pierdut în fața Primăriei Constanța! Iată ce mesaj drastic a postat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urmă cu două ore, directorul OPC Constanța, Horia Constantinescu a postat pe pagina sa de facebook un text potrivit căruia a pierdut procesul cu primarul Constanței, Decebal Făgădău. Iată ce a scris directorul OPC:

”Acum înțeleg de ce mă doare spinarea deja de două zile! M-a bătut Degebal Făgădău! Pe mine și încă câțiva, copiii constănțeni, bunicii și părintii micuților! Da, în calitatea mea de lucrător al OPC (varianta populară a CJPC Constanța) am hotărât amendarea Primarului Decebal Făgădău pentru obstrucționarea acțiunii de control cu privire la locurile de joacă, când acesta, prin adrese pline de tâlc și analfabetism juridic se întreba de ce noi, muritori de rând, batem la ușa castelului domniei sale, pentru a cere dreptate și locuri de joacă nepericuloase pentru niște “oarecare”, copiii Constanței!

Mă supun bătăii date de instanță, fără a știi încă de ce (aștept motivarea)!

A trecut aproape un an! 6 copii accidentați, un acord cu Primăria (asumat în cele din urmă de reprezentanții acesteia), locuri dezafectate doar pe hârtie, pericole, niciun loc de joacă nou, o luptă  surdă între instituții…ATÂT!”

Municipiul Constanţa s-a adresat Judecătoriei Constanţa, contestând o amendă aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
Pe data de 30 mai,  a fost înregistrat dosarul nr. 13937/212/2018, Secţia Civilă, materia – civil, obiectul – plângere contravenţională, stadiu procesual – fond. Municipiul Constanţa are calitatea de petent, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa – intimat.
Judecătoria Constanţa a finalizat, în primă instanţă, dosarul în care Municipiul Constanţa, prin Primar, a contestat amenda în valoare de 30.000 de lei primită de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Sancţiunea a fost aplicată în contextul inventarierii locurilor de joacă din municipiul Constanţa.

Pe data de 30 mai, Judecătoria Constanţa a admis plângerea formulată de către petentul Municipiul Constanţa, prin Primar, în contradictoriu cu intimatul Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galaţi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Pe cale de consecinţă, instanţa a anulat procesul-verbal de contravenţie seria ANPC nr. 0817066/25.09.2017.

Decizia nu este definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.29, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în porturile maritime. Au fost confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliția Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, efectuează permanent acțiuni și controale în porturile maritime, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal și material lemnos. Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.

Astfel, de la începutul anului, au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: