Connect with us

Actual

Directorul OPC a pierdut în fața Primăriei Constanța! Iată ce mesaj drastic a postat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urmă cu două ore, directorul OPC Constanța, Horia Constantinescu a postat pe pagina sa de facebook un text potrivit căruia a pierdut procesul cu primarul Constanței, Decebal Făgădău. Iată ce a scris directorul OPC:

”Acum înțeleg de ce mă doare spinarea deja de două zile! M-a bătut Degebal Făgădău! Pe mine și încă câțiva, copiii constănțeni, bunicii și părintii micuților! Da, în calitatea mea de lucrător al OPC (varianta populară a CJPC Constanța) am hotărât amendarea Primarului Decebal Făgădău pentru obstrucționarea acțiunii de control cu privire la locurile de joacă, când acesta, prin adrese pline de tâlc și analfabetism juridic se întreba de ce noi, muritori de rând, batem la ușa castelului domniei sale, pentru a cere dreptate și locuri de joacă nepericuloase pentru niște “oarecare”, copiii Constanței!

Mă supun bătăii date de instanță, fără a știi încă de ce (aștept motivarea)!

A trecut aproape un an! 6 copii accidentați, un acord cu Primăria (asumat în cele din urmă de reprezentanții acesteia), locuri dezafectate doar pe hârtie, pericole, niciun loc de joacă nou, o luptă  surdă între instituții…ATÂT!”

Municipiul Constanţa s-a adresat Judecătoriei Constanţa, contestând o amendă aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
Pe data de 30 mai,  a fost înregistrat dosarul nr. 13937/212/2018, Secţia Civilă, materia – civil, obiectul – plângere contravenţională, stadiu procesual – fond. Municipiul Constanţa are calitatea de petent, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa – intimat.
Judecătoria Constanţa a finalizat, în primă instanţă, dosarul în care Municipiul Constanţa, prin Primar, a contestat amenda în valoare de 30.000 de lei primită de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Sancţiunea a fost aplicată în contextul inventarierii locurilor de joacă din municipiul Constanţa.

Pe data de 30 mai, Judecătoria Constanţa a admis plângerea formulată de către petentul Municipiul Constanţa, prin Primar, în contradictoriu cu intimatul Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galaţi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Pe cale de consecinţă, instanţa a anulat procesul-verbal de contravenţie seria ANPC nr. 0817066/25.09.2017.

Decizia nu este definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: