Connect with us

Politica

Discuțiile pentru alianța PNL – USR, în linie dreaptă! Validarea lui Chițac, doar simplă formalitate?

Tatian Iorga

Publicat

la

Liberalii constănțeni s-au întâlnit, în această seară, pentru a discuta strategia pentru alegerile locale din vara acestui an. Totodată, au fost purtate discuții pe marginea acceptării candidaturii din partea PNL a lui Vergil Chițac, dar și despre o posibilă alianță între PNL și USR.

„Am avut o ședință informală pentru pregătirea alegerilor locale. Ne-am asigurat că absolut toți șefii de zone sunt pregătiți. În principiu, am discutat despre momentul în care vom lansa candidații. Nu am discutat lista de consilieri locali. I-am informat că discuțiile cu domnul Vergil Chițac (preconizatul candidat al PNL la funcția de primar al municipiului Constanța, n.r.) decurg ok, în sensul că ne-am aliniat poziții, viziuni despre ce înseamnă municipiul Constanța, despre obiective și un eventual program de guvernare locale, despre anumite aspecte ce țin de problematica municipiului Constanța, cum ar fi cea a termoficării și atragerii de fonduri europene. Am constatat că pozițiile și viziunile noastre sunt asemănătoare, urmând să le mai nuanțăm în zilele următoare.“, a afirmat președintele liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă.

Validarea lui Vergil Chițac ca și candidat al PNL va avea loc luni, 9 martie, la ora 11, în Biroul Politic Național. Până atunci, liberalii vor trebui să decidă, dacă îl acceptă sau nu pe Chițac, sâmbătă, în Consiliul Director Județean. Huțucă spune că în acest Consiliu Director vor fi discutate toate aspectele legate de candidaturile la CJC și municipiul Constanța. „În acest Consiliu vom trage concluziile și le vom transmite în aceeași seară la București.“, a spus Huțucă.

La ședința de sâmbătă a liberalilor, Vergil Chițac nu va fi prezent. Președintele PNL Constanța a spus că Vergil Chițac trebuie să aibă o poziție foarte fermă de a înlătura PSD de la conducerea Primăriei. Bogdan Huțucă a afirmat că, potrivit cercetării sociologice făcute la comanda PNL, Chițac este pe primul loc dacă se asociază cu liberalii.

Legat de o posibilă alianță cu USR, Huțucă a spus că a primit girul Biroului Politic Municipal pentru a discuta cu cei de la USR, urmând ca, sâmbătă, în Comitetul Director să ceară același lucru.

„Sunt extrem de interesat să văd cum vizualizează cei de la USR o alianță și o colaborare de lungă durată. Sper să ajungem la un consens. Nu avem cum să nu ajungem la un consens, în condițiile în care și cei de la USR își doresc înlăturarea PSD de la putere“, a spus Huțucă.

Comments

comments

Politica

Simona Ichim, candidatul PMP la Primăria Gîrliciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația PMP Constanța anunță că devine tot mai puternică pe zi ce trece, iar tot mai mulți oameni dornici de implicare se alătură echipei conduse de Claudiu-Iorga Palaz. În această idee, Simona Mariana Ichim a fost desemnată candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Gîrliciu, „având toată determinarea să câștige fotoliul de edil“.

„M-a bucurat decizia doamnei Ichim de a se alătura echipei PMP, iar curajul pe care l-a arătat și determinarea cu care a decis să candideze pentru funcția de primar îmi dau încrederea că locuitorii comunei Gîrliciu au în sfârșit o variantă reală să voteze pe cineva care să îi reprezinte cu adevărat”, a declarat Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL ia în calcul atacarea la CCR  a legii privind DUBLAREA alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituţională legea adoptată de Camera Deputaţilor prin care au fost dublate alocaţiile întrucât „ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică“. Liderul PNL le-a transmis parlamentarilor că va îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic: „Nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare“.

„Suntem în analiză. Și aici, răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp, nu are nicio legătură cu realitatea economică din România, noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget și care riscă să arunce România în haos. Nu este normal! Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte țări europene, pentru că noi am moștenit deja un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocate de guvernările anterioare și expunerea noastră la criză este mult mai mare, cu riscuri mult mai mari…. Nu putem în schimb să punem în practică acest pachet atât timp cât o majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi și noi poveri, noi și noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare și riscă să ne ducă în situația în care să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru investiții, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea companiilor, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea angajaților din companiile afectate, așa cum am adoptat măsura de sprijin a reluării activității prin plătirea 41,5% din salariul brut, nu o să mai avem resurse pentru măsurile economice din cauza acestor decizii care sunt luate de o majoritate, care și-au bătut joc de România și care continuă să își bată joc de România. În ceea ce ne privește, vom îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic.“, a afirmat Orban.

Amintim că Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban avertizează: „Pot fi introduse noi RESTRICŢII dacă nu se respectă măsurile de protecție“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte “distanţa fizică de protecţie sanitară”. Ludovic Orban a atras atenţia că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii.

“Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: