Politica Slide

Dispută PNL – PMP în CJ Constanța. “Declarația de unire, propagandă ieftină”

mart. 27, 2018 Mihaela Tîrpan

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a propus ca, în ședința ordinară din 27 martie, să fie semnată Declarația de Unire, în cadru solemn.

Proiectul a fost votat de aleșii județeni, singurul care s-a împotrivit și a avut comentarii de făcut a fost consilierul PNL Marius Enescu. Acesta a punctat că inițiativa vicelui administrației județene este “propagandă ieftină”. Și în aceste condiții a reușit PNL să transforme ședința intr-o dispută politică.

Toți ceilalți consilieri au semnat Declarația de Unire, conform proiectului de hotărâre semnat de Claudiu Palaz.

“Avem datoria morală de reîntregire a neamului românesc în anul centenarului; poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii 1918 – 2018 fără o parte din teritoriile românești”, transmite Claudiu Palaz prin documentul propus în ședința de marți, 27 martie 2018.

Pentru studiu, vă punem la dispoziție și documentul inițiat de Claudiu Palaz:


1

La rândul său, președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a datoria noastră este să apărăm și să consolidăm libertatea care ne-a fost dată în urmă cu 100 de ani.

“Prin declarația simbolică cinstim românii și moldovenii și ne gândim la viitorul României. Unirea se poate face prin adevararea Moldovei la valorile europene, iar declarația semnată astăzi sper să aibă un imbold în a cinsti istoria neamului nostru”, a spus șeful administrației județene.

Comments

comments