Connect with us

Justitie

DMHI scapă de procesul de insolvență. Creditorul gălățean a renunțat la judecată

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Metchim SA Galați, firma care formulase cerere de deschidere a procedurii de insolvență împotriva DMHI, în dosarul nr. 4069/118/2017 al Tribunalului Constanța, a depus, la termenul din 5 iulie a.c., o cerere de renunțare la judecată. În acest fel, procesul în materia falimentului, având ca obiect ”deschiderea procedurii la cererea creditorului”, a fost închis după ce instanța a luat notă de poziția mai nouă a SC Metchim SA.

Menționăm că în ediția din 5 iulie a.c., ziarul nostru a publicat un articol referitor la acest proces. Având în vedere ora înaintată la care am descoperit situația litigiului pe portalul instanțelor de judecată, nu a fost posibilă contactarea DMHI pentru obținerea unui punct de vedere. La telefonul societății gălățene a răspuns o persoană, însă aceasta nu a putut să ne ofere informațiile necesare. Salutăm soluționarea litigiului.

Într-un drept la replică transmis publicației noastre, conducerea DMHI arată faptul că în cuprinsul articolului publicat în cursul zilei de 5 iulie a.c. în Ordinea.Ro s-au făcut mențiuni atât cu privire la procedura falimentului, cât și la cea a insolvenței, deși cele două sunt noțiuni diferite, cu stadii procesuale total diferite. ”Cu referire strictă la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Constanța, facem mențiunea că la termenul de judecată din data de 05.07.2017 instanța (…) a luat act de renunțarea la judecată formulată de creditoarea SC Metchim SA.”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Justitie

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, este urmărită penal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este oficial urmărită penal, ea afirmând vineri la ieșirea de la Parchetul General că a luat la cunoștință acuzațiile și că are calitatea de suspect în dosarul de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am calitatea de suspect”, a spus Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Constănțeanca Adina Florea, notă maximă la interviul pentru Secția de investigare a magistraților

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Surpriză la CSM – Adina Florea a obținut punctaj maxim în urma interviului susținut, joi, pentru ocuparea postului de procuror cu funcție de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, anunță Antena3. De asemenea, s-au calificat Mihaiela Iorga Moraru, Marin Nicolae, Puiu Zarafina, Sorin Iașinovschi.

Secția specială pentru anchetarea magistraților este condusă de fostul adjunct al șefului Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan. Adjunctul lui Stan la Secția pentru anchetarea magistraților este procurorul Adina Florea, propusă de trei ori la șefia DNA de către ministrul Justiției și respins de președintele Iohannis.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea în 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate. În momentul în care a devenit operațională, Secția a primit peste 1.400 de dosare.

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Laura Codruţa Kovesi, urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi anunţă, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Audierea fostei şefe a DNA urmează să aibă loc vineri, 15 februarie, la ora 13.00.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: