Connect with us

Actual

Doar comuna Valu-lui-Traian a cerut ajutorul deţinuţilor pentru deszăpezire

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În judeţul Constanţa există, după cum ştiţi cu toţii, penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşesc pedeapsa 1284 de deţinuţi. Doar că unii dintre ei au fost plasaţi în regim semideschis, la Valu-lui-Traian, iar de acolo pot oricând să iasă pentru a efectua lucrări cu societăţile sau primăriile care au nevoie de ei. Acolo se află aproape 600 de deţinuţi. Şi, extrem de important, pentru lucrări de deszăpezire, de exemplu, aceştia ar fi muncit  gratuit. Potrivit purtătorului de cuvînt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, pentru astfel de lucrări impuse de condiţiile meteorologice nefavorabile există contracte de voluntariat gratuite.  Cu toate acestea, deszăpezirea străzilor din localităţi s-a făcut (sau nu s-a făcut, uitaţi-vă pe străduţele lăturalnice, unde singurii care au dat la lopată au fost locuitorii) doar cu utilajele DRDP sau ale RAJDP. Costurile vor fi, cel mai probabil uriase atunci când se va trage linie pentru a se face calculele. În aceste condiţii, era absolut firesc ca autorităţile locale să apeleze şi la ajutorul deţinuţilor. Nu ne gândim, de exemplu, ca primăriile din Negru Vodă sau Vama Veche să apeleze la acest mijloc de a solicita sprijin pentru deszăpezire. Deţinuţii nu ar fi putut ajunge în zonă deoarece drumurile erau paralizate. Însă prin alte localităţi şi-ar fi putut desfăşura activitatea. Cu toate acestea, doar o primărei din judeţ a apelat la sprijinul lor. Este vorba despre primăria din Valu-lui-Traian, care a beneficiat de câţiva deţinuţi care au dat la lopată. GRATUIT!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un constănțean a vrut să introducă în țară zeci de parfumuri din Turcia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară parfumuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.12.2018, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român S.E., în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, 45 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat parfumurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari: Bărbat reținut pentru că și-a bătut nevasta! Aceasta l-a reclamat la poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, o tânără din Năvodari a fost bătută de soțul ei. În urma bătăii primite, femeia – care are numai 23 de ani -s-a dus glonț la poliție și a depus plângere împotriva bărbatului.

Urmare a acestei reclamații, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au probat activitatea infracțională a soțului acesteia, în vârstă de 24 de ani, care este acuzat că și-a agresat soția în zilele de 25 noiembrie și 12 decembrie a.c.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză, domiciliat în orașul Năvodari, pe o perioadă de 24 de ore și îl vor prezenta pe data de 13 decembrie a.c. instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un recidivist liberat recent din penitenciar, reținut pentru șantaj! Vezi de făcuse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au realizat un flagrant, în zona Gării C.F.R. din Constanța, în urma unei sesizări primite de la o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Brăila, care primise amenințări de la un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Constanța.

Respectivul bărbat îi ceruse persoanei vătămate, în mod insistent, întreținerea de relații sexuale, după ce discutaseră în prealabil pe o rețea de socializare. Flagrantul a fost realizat în jurul orei 14.00, iar în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii constănțeni l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore pe bărbat, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii constănțeni îl vor prezenta în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul în cauză este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23.10.2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: