Connect with us

Actual

“Dobre și Fiii” livrează pâine pentru pușcăriașii de la Poarta Albă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De când e ministru peste turismul din România, lui Mircea Titus Dobre pare să-i meargă tot mai bine. De doar câteva minute, pe pagina e-licitație.ro a fost postat un anunț prin care firma familiei sale – Dobre și Fiii – a câștigat licitația organizată de Penitenciarul Poarta Albă în vederea livrării pâinii pentru deținuți.

Astfel, prin anunțul de atribuire numărul 182854/19.10.2017 a fost atribuit contractul pentru furnizare de pâine semialbă, conform planurilor anuale de achiziție publică.

Locul principal de livrare al pâinii este, conform documentului postat pe SEAP, Penitenciarul Constanța Poarta Albă și secția Valu lui Traian a acestuia.

“Obiectul procedurii il constituie achizitia de paine semialba pentru asigurarea hranirii persoanelor private de libertate prin incheierea de acord cadru cu un operator economic. Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice”, se arată în documentul prin care familia ministrului Dobre câștigă un contract de peste un milion de lei. Mai exact, Dobre și Fiii va încasa pentru furnizarea pâinii pentru deținuții de la Poarta Albă suma de 1.064.000 lei! Licitația a fost deschisă, fiind organizată o licitație electronică, firma familiei Dobre oferind prețul cel mai scăzut.

Data atribuirii contractului este 17.10.2017, au fost depuse 4 oferte.

În ceea ce privește valoarea contractului, estimarea inițială a fost de 1.440.000.00, moneda: RON fără TVA.

De precizat că, ministrul Turismului, Mircea Dobre, s-a retras din firmă de ceva timp, sora acestuia fiind cea care se ocupă de activitatea societății, așa încât din rezultatele acestora nu poate beneficia în mod direct.

Comments

comments

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: