Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Doctorandă a Universității Ovidius, premiată la Concursul Internațional de Difuzare a Științei „Ma thèse en 180 secondes”

Published

on

ovidius

Mirela Pisaltu, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut locul al II-lea la cea de-a șasea etapa națională a concursului internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”, organizat de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Doctoranda a fost coordonată de prof. univ. dr. Monica Vlad și a susținut, într-un timp limitat, prezentarea propriei tezei de doctorat, concentrată pe reprezentările discursive asociate unui bun profesor de limba franceză în orașul Constanța.

”Premiul obținut confirmă nu doar calitatea cercetării doctorale, ci, mai ales, capacitatea doctorandei de a transmite unui public nespecialist rezultatele obținute, competență extrem de utilă în societatea actuală bazată pe cunoaștere. Pe de altă parte, participarea doctoranzilor la astfel de competiții permite crearea unei culturi comunicaționale la nivelul școlilor doctorale, inserția într-o rețea de colaborări naționale și internaționale și promovarea UOC pe harta performanței academice.”, a precizat prof. univ. dr. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale din cadrul UOC.

Potrivit Biroului de presă al Universității Ovidius, la Concursul Internațional de Difuzare a Științei „Ma thèse en 180 secondes” au participat 11 doctoranzi finaliști la etapa națională, care, având la dispoziție trei minute, au prezentat publicului rezultatele propriilor cercetări doctorale, într-o manieră clară și convingătoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions