Connect with us

Actual

(document) 34 de unități școlare din județul Constanța, noi scenarii pentru cursuri

Publicat

la

Actual

Președintele Comunității Evreiești Constanța, ales în conducerea B’nai B’rith România

Publicat

la data de

Scris de

Sorin Lucian Ionescu a fost ales duminică de Adunarea Generală a organizației în Consiliul Director de 8 al B’nai B’rith România. Organizaţia B’nai B’rith a fost înfiinţată în 1843, la New York. În timp, B’nai B’rith a devenit cea mai puternică organizaţie evreiască din lume, deţinând reprezentanţe în peste 50 de state şi fiind prezentă în mai multe organizaţii internaţionale, printre acestea, ONU, UNESCO şi Consiliul Europei.

B’nai B’rith International este o organizație fraterna și un leader în domeniile afacerilor internaționale, un punct de referință al identității evreiești. Fiind cea mai veche organizație evreiască, pledează pentru identitatea, securitatea și continuitatea evreiască în întreaga lume.

Neoficial, B’nai B’rith este considerată o organizaţie masonică, după unele surse chiar cea mai influentă.

Forumul B’nai B’rith România numără

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Autoturism din Ucraina, implicat într-un grav accident rutier în județul Tulcea. 5 persoane au ajuns la spital

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 14 mai, în jurul orei 12.00, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs la ieșirea din localitatea Izvoarele, intersecția DN 22F cu DJ 229, între două autoturisme.

La fața locului au fost direcționate un echipaj de descarcerare și un echipaj cu o autospecială de stingere.

Pompierii militari au procedat la descarcerarea unei femei de 34 de ani, pe care au predat-o  Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea. Pasagera din același autoturism, în vârstă de 33 de ani a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean de Urgență Tulcea. De asemenea în urma evenimentului rutier, a rezultat și rănirea unui minor în vârstă de 5 ani. Și acesta urmează să fie transportat la spital. Din fericire, este stabil. Toate cele trei victime sunt din același autoturism înmatriculat în Ucraina iar victimele sunt cețățeni ucraineni.

Un bărbat de 25 de ani, care se afla în al doilea autoturism a fost și el transportat la spital. De asemenea și pasagerul din același autoturism a fost transportat la spital după ce inițial i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului. Starea celor doi este stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ce surprize îi așteaptă pe constănțeni la Noaptea Muzeelor 2022

Publicat

la data de

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța își deschide porțile în această noapte, în mod gratuit, pentru vizitatori. Inițiativa face parte din evenimentul european Noaptea Muzeelor. Între orele 19:00 și 01:00, constănțenii pot vizita muzeul din Piața Ovidiu nr. 12, edificiul

roman cu Mozaic, Muzeul Tropaeum Traiani, Monumentul triumfal din Adamclisi și muzeul Carsium din Hârșova. Pe lângă expozițiile de bază, accesibile în ultima perioadă, organizatorii au pregătit și surprize. Vorbim în acest caz de workshop-uri, de prezentrarea unor echipamente militare și arme specifice dacilor și romanilor, de întâlnirea cu faimosul șarpe Glycon și cu statuetele unor zeități precum Isis, Nemesis și Venus. În cadrul evenimentului de la muzeul din Piața Ovidiu vor mai avea loc: un spectacol de teatru, un recital de poezie, un concert al Orchestrei Simfonice București și o proiecție de mapping arhitectural pe fațada instituției.

Mai jos puteți citi integral comunicatul transmis de către organizatori:

”Sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 19:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) invită iubitorii de cultură din municipiul și județul Constanța să participe la evenimentul european NOAPTEA MUZEELOR.
Programul general de desfășurare al evenimentului este 19:00 – 01:00 (ultima intrare la 24:00), iar locațiile unde vă așteptăm pentru vizitarea gratuită a expozițiilor de bază ale acestora sunt următoarele:
Muzeul din Piața Ovidiu nr.12 și Edificiul roman cu mozaic;
Muzeul de arheologie Histria;
Muzeul Tropaeum Traiani și Monumentul triumfal din Adamclisi;
Muzeul Carsium din Hârșova.
În sediul central al muzeului (Piața Ovidiu nr.12), pe lângă vizitarea expoziției de bază, vor mai avea loc următoarele activități:
– începând cu ora 19:00, în Sala „Vasile Canarache”, lectorii Theodora Roșca-Neacșu și Cătălin Băluț, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, vor susține work-shop-ul „Prezentarea tehnică a mozaicului din piatră naturală”;
– începând cu ora 21:00, studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța vor prezenta, outdoor, spectacolul Muzeul Statuilor Shakespeare, în regia lui Mihai Mălaimare.
Apoi, prietenii muzeului de la Asociația „Historia Renascita” vor prezenta, tot outdoor, echipamente militare și arme specifice ale dacilor și romanilor;
– pe parcursul serii vor putea fi ascultate Interludii muzicale, susținute de instrumentiști ai Orchestrei Simfonice București;
– în intervalul 22:00 – 22:35, actorii Marius Bodochi, Daniela Vitcu și Radu Niculescu vor susține un Recital poetic din operele relegatului poet latin la Tomis, Publius Ovidius Naso și ale altor poeți remarcabili. Aceștia vor fi însoțiți în lumea poeziei de instrumentiști ai Orchestrei Simfonice București și de statui vivante realizate de studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța;
– la etajul II al muzeului vor fi prezentate principiile de organizare ale unei expoziții muzeale, în cadrul expoziției temporare „Cum să pregătim o expoziție”.
Expoziția din Sala Tezaur este din nou completă, de curând reîntorcându-se de la Madrid cele 19 piese cu care muzeul nostru a participat la expoziția internațională Tesoros arqueológicos de Rumanía. Las raíces dacias y romanas (01 octombrie 2021 – 27 februarie 2022), inclusiv faimosul Șarpe Glykon, piesă unicat, dar și statuile zeităților Isis, Nemesis și Venus.
Intrarea este gratuită!
Vizitatorii se vor putea bucura și de un mapping arhitectural proiectat pe fațada Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Vă așteptăm cu drag!”.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: