Connect with us

Administratie

(document) Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiului Constanța. Vezi și sancțiunile!

Publicat

la

A fost finalizat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Regulamentul privind parcările publice din municipiul Constanța are avize de la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5, conform reprezentanților Primăriei municipiului Constanța, și va intra la vot în ședința din 26 martie a.c. Astfel, prin document au fost trasate zonele 1, 2 și 3 și au fost stabilite tarifele care urmează să fie aprobate de aleșii municipali în ședința de vineri.

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic

Spatiile de parcare situate pe Bd. Tomis tronson delimitat de Bd. Mamaia si str. Traian Spatiile de parcare situate pe str. Mircea cel Batran tronson delimitat de str. Stefan cel Mare si str. Ion Ratiu   Spatiile de parcare situat la intersectia   Bd. Tomis si  Bd. Mamaia Parcare Sala Sporturilor – Str.Sarmisegetuza Spatii de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson cuprins intre str. Mihai Eminescu si str. Rascoala din 1907 Spatiile de parcare situate pe Aleea Teatrului Oleg Danovski Spatiile de parcare situate pe bd. Ferdinand –zona Grand Spatiile de parcare situate pe str. Grivitei/ str. General Manu – adiacente bisericii Adormirea Maicii Domnului Spatiile de parcare situate in zona Piata Grivitei-str. Grivitei/ Constantin Bratescu/ Stefan Mihaileanu/ Jupiter Spatiile de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson I.G. Duca- Atelierelor Spatiile de parcare situate pe Bd I.C. Bratianu tronson cuprins intre str. Avram Iancu si bd. 1 Decembrie 1918 Spatiile de parcare situate pe str. Termele Romane Spatiile de parcare adiacente Judecatorie, Tribunal, Curte de Apel, Cerc Militar Spatiile de parcare adiacente Port Turistic Tomis Spatiile de parcare Poarta 1 Spatiile de parcare adiacente Pietei Tomis III (incinta piata, str. Soveja, magazin Alfa Beta, magazin Mega Image) Spatiile de parcare adiacente Pietei Brotacei Spatiile de parcare adiacente Pietei Gorbaciov Spatiile de parcare adiacente Garii CFR Spatiile de parcare situate pe str. Unirii tronson delimitat de strazile Dragoslavele si Grozesti Spatiile de parcare adiacente Pietei Ciresica situate pe str. Cismelei si str. Cpt. Dobrila Eugeniu Spatiile de parcare situate pe sos. Mangaliei adiacente Pietei Abator Spatiile de parcare situate pe b-dul Elisabeta Str. Mircea cel Batran tronson cuprins intre str. Vasile Alecsandri si Bd. Ferdinand

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Sos. Mangaliei Bd. 1 Mai Bd 1 Decembrie 1918 Bd. Alexandru Lapusneanu pana la intersectia cu Bd. Tomis Bd Tomis tronson cuprins intre Bd. Alexandru Lapusneanu si Bd. Aurel Vlaicu Bd. I.C. Bratianu Bd. Aurel Vlaicu Bd. Mamaia, Statiunea Mamaia Str. Soveja Str. Dezrobirii Str. Unirii Str. Primaverii Str. Ion Ratiu Str. Nicolae Iorga Str. Mihai Viteazu Str. Poporului Str. Eliberarii Str. Caraiman Str. Violetelor Str. Brizei Str. Pandurului Str. Cpt. Dobrila Eugeniu Str. Cismelei Str. Tulcei Str. Stefanita Voda

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ SI RIVERANE

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic
Tarife/taxe

Parcarea de scurtă durată de maxim 3 ore fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare prin taxare repetată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plată Luni – Duminică în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: primele 2 ore,  câte 7 lei/oră+TVA, ora 3, tarif 15 lei+TVA

Abonament instituții publice si de interes public – 208 lei/an.

Abonament anual riverani persoane fizice, de luni până vineri 15:00-08:00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Tarife/taxe
Parcarea publică cu plată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plata Luni – Duminica în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: 1 ora – 4lei+TVA

Parcarea se poate realiza și în baza unei viniete de culoare alba (anuala) 360lei/an

Vinieta de culoare albastra 1 zi – 25 lei, 1 sapt- 150 lei, 1 lună – 250 lei

Abonament anual riverani persoane fizice: luni-vineri (15:00-08:00), sambata-duminica si sarbatori legale (00:00-24:00) persoane fizice, de luni până vineri 15,00-08,00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ/RIVERANE

Taxa prevazută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor si taxelor locale

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici : confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, înscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM).

Plăcuțele vor fi realizate și montate contracost de către administratorul tramei stradale, S.C. Confort Urban S.R.L.

Iată și documentul integral:

Download (PDF, 674KB)

 

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Scandal la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic. Mai multe persoane s-au încăierat cu forțele de ordine

Publicat

la data de

Scris de

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, amenajat în Parcul Arheologic. Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc. Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Chițac NU știe dacă tariful gigacaloriei este corect. Caragheorghe (USR): „Uneori rămânem siderați de discursul primarului“

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei a sărit în aer, în această toamnă, în două reprize. În primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 de lei la 1.034 de lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 de lei la 1.330 de lei. Primarul Chițac a motivat aceste creșteri spunând că e de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. De ce a crescut prețul gigacaloriei? Nici măcar primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are un răspuns exact. Liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că l-a auzit personal pe primarul Chițac într-o intervenție la Digi 24 spunând că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“.

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate.

Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani.

Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Sursa video: Digi 24

De altfel, primarul Chițac se milogește la Guvern pentru să îi dea bani cu care să subvenționeze gigacaloria în această iarnă.

În cadrul, ședinței Consiliului Local Constanța de la finele lunii trecute a avut loc o discuție între primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe pe tema fundamentării prețului gigacaloriei. Pe de o parte, Caragheorghe i-a cerut primarului efectuarea unui audit la societatea de termoficare a orașului privind prețul gigacaloriei, iar pe de altă parte, Chițac a spus că „garantează că auditul nu va scoate la lumină niciun fel de neregulă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(Galerie foto) Primăria Năvodari amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că autoritatea locală amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică, pe strada Macului.

„Așa cum am promis, pe strada Macului construim un teren de sport cu suprafață artificială, după ce în prealabil am finalizat amenajarea unui loc de joacă în aceeași locație. Copiii și tinerii din zonă au nevoie de spații propice și funcționale pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut! În imediata apropiere, vom construi o parcare și vom amenaja spații verzi!“, a spus primarul Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: