Connect with us

Administratie

(document) Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiului Constanța. Vezi și sancțiunile!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

A fost finalizat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Regulamentul privind parcările publice din municipiul Constanța are avize de la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5, conform reprezentanților Primăriei municipiului Constanța, și va intra la vot în ședința din 26 martie a.c. Astfel, prin document au fost trasate zonele 1, 2 și 3 și au fost stabilite tarifele care urmează să fie aprobate de aleșii municipali în ședința de vineri.

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic

Spatiile de parcare situate pe Bd. Tomis tronson delimitat de Bd. Mamaia si str. Traian Spatiile de parcare situate pe str. Mircea cel Batran tronson delimitat de str. Stefan cel Mare si str. Ion Ratiu   Spatiile de parcare situat la intersectia   Bd. Tomis si  Bd. Mamaia Parcare Sala Sporturilor – Str.Sarmisegetuza Spatii de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson cuprins intre str. Mihai Eminescu si str. Rascoala din 1907 Spatiile de parcare situate pe Aleea Teatrului Oleg Danovski Spatiile de parcare situate pe bd. Ferdinand –zona Grand Spatiile de parcare situate pe str. Grivitei/ str. General Manu – adiacente bisericii Adormirea Maicii Domnului Spatiile de parcare situate in zona Piata Grivitei-str. Grivitei/ Constantin Bratescu/ Stefan Mihaileanu/ Jupiter Spatiile de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson I.G. Duca- Atelierelor Spatiile de parcare situate pe Bd I.C. Bratianu tronson cuprins intre str. Avram Iancu si bd. 1 Decembrie 1918 Spatiile de parcare situate pe str. Termele Romane Spatiile de parcare adiacente Judecatorie, Tribunal, Curte de Apel, Cerc Militar Spatiile de parcare adiacente Port Turistic Tomis Spatiile de parcare Poarta 1 Spatiile de parcare adiacente Pietei Tomis III (incinta piata, str. Soveja, magazin Alfa Beta, magazin Mega Image) Spatiile de parcare adiacente Pietei Brotacei Spatiile de parcare adiacente Pietei Gorbaciov Spatiile de parcare adiacente Garii CFR Spatiile de parcare situate pe str. Unirii tronson delimitat de strazile Dragoslavele si Grozesti Spatiile de parcare adiacente Pietei Ciresica situate pe str. Cismelei si str. Cpt. Dobrila Eugeniu Spatiile de parcare situate pe sos. Mangaliei adiacente Pietei Abator Spatiile de parcare situate pe b-dul Elisabeta Str. Mircea cel Batran tronson cuprins intre str. Vasile Alecsandri si Bd. Ferdinand

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Sos. Mangaliei Bd. 1 Mai Bd 1 Decembrie 1918 Bd. Alexandru Lapusneanu pana la intersectia cu Bd. Tomis Bd Tomis tronson cuprins intre Bd. Alexandru Lapusneanu si Bd. Aurel Vlaicu Bd. I.C. Bratianu Bd. Aurel Vlaicu Bd. Mamaia, Statiunea Mamaia Str. Soveja Str. Dezrobirii Str. Unirii Str. Primaverii Str. Ion Ratiu Str. Nicolae Iorga Str. Mihai Viteazu Str. Poporului Str. Eliberarii Str. Caraiman Str. Violetelor Str. Brizei Str. Pandurului Str. Cpt. Dobrila Eugeniu Str. Cismelei Str. Tulcei Str. Stefanita Voda

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ SI RIVERANE

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic
Tarife/taxe

Parcarea de scurtă durată de maxim 3 ore fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare prin taxare repetată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plată Luni – Duminică în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: primele 2 ore,  câte 7 lei/oră+TVA, ora 3, tarif 15 lei+TVA

Abonament instituții publice si de interes public – 208 lei/an.

Abonament anual riverani persoane fizice, de luni până vineri 15:00-08:00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Tarife/taxe
Parcarea publică cu plată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plata Luni – Duminica în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: 1 ora – 4lei+TVA

Parcarea se poate realiza și în baza unei viniete de culoare alba (anuala) 360lei/an

Vinieta de culoare albastra 1 zi – 25 lei, 1 sapt- 150 lei, 1 lună – 250 lei

Abonament anual riverani persoane fizice: luni-vineri (15:00-08:00), sambata-duminica si sarbatori legale (00:00-24:00) persoane fizice, de luni până vineri 15,00-08,00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ/RIVERANE

Taxa prevazută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor si taxelor locale

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici : confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, înscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM).

Plăcuțele vor fi realizate și montate contracost de către administratorul tramei stradale, S.C. Confort Urban S.R.L.

Iată și documentul integral:

Download (PDF, 674KB)

 

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria pare să dea înapoi în scandalul „toaletărilor“ de copaci de la Modern. Nu-i mai ciuntește!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, activistul Sorin Belu, reprezentantul Grupului civic Baricada Verde, prezenta pe Facebook o serie de imagini în care arăta modul în care se fac toaletările de pe taluzul din zona Modern. Astăzi, după discuții cu reprezentanți ai Primăriei, se pare că autoritățile locale au renunțat să mai ciuntească copacii și să lase doar niște bețe înfipte în pământ.

„O veste bună pentru constănțeni. Azi 9 aprilie am reușit să salvăm copacii să nu fie  toaletați – maltratați. Dimineață la 7.20 am avut întâlnire cu domnul Horia Constantinescu unde am discutat la fața locului pro și contra despre modul de toaletare IATĂ CĂ PRIN DIALOG AM PUTUT SALVA COPACI (să se toaleteze, dar să te poți uita și spre ei să afirmi că sunt copaci)“, scrie Sorin Belu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. RAEDPP scoate la vânzare locuințele ANL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La solicitarea a peste 50 de titulari ai contractelor de închiriere de a cumpăra locuințele pentru tineri construite de către statul român prin Agenția Națională pentru Locuințe, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și-a manifestat disponibilitatea de a vinde spațiile locative. Chiriașilor le-a fost comunicat prețul de cumpărare și condițiile care trebuie îndeplinite, astfel că doritorii pot proceda în continuare la depunea actelor necesare. În vederea aplicării dispozițiilor legale de punere în vânzare, comisia de vânzări din cadrul Regiei va instrumenta dosarele, în scopul soluționării cererilor.

Potrivit art. 10 din legea 152/1998, locuințele destinate închirierii din blocurile ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere la cererea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă, cu îndeplinirea unor condiții cumulative stabilite în același text de lege. La nivelul municipiului Constanța există imobile construite prin programul ANL pe străzile Zefirului, Brizei, Lirei, Horia Agarici, Pescarilor și Traian, pe terenul pus la dispoziție de către municipiul Constanța. RAEDPP Constanța a fost împuternicită de Consiliul Local al municipiului Constanța, prin HCL nr. 165/30.05.2016 să vândă în numele și pentru municipiul Constanța locuințele construite în regim ANL pentru care există relații contractuale, cu achitarea integrală sau în rate a prețului final de vânzare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pasajul de la Gară va fi modernizat prin…pictare!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pasajul pietonal din zona Gării Constanța va intra, în viitor, într-un soi de modernizare. De fapt, este o pictare a pasajului pe baza unor concursuri de creație organizate de tineri. Primăria municipiului Constanța notează că a răspuns pozitiv inițiativei mediilor de tineret din municipiul Constanța de a se valoriza artistic Pasajul de la Gară demarând, prin intermediul administratorului tramei stradale din municipiul Constanța Confort Urban, lucrări de întreținere și reparații specifice la Pasaj în vederea pregătirii demarării proiectului “Underground Art Flipping”, proiect care se va derula în regim de parteneriat între Primăria municipiului Constanța, Confort Urban și ONG Asociația CreativePlus (președinte Irina Molnuș).

„În momentul de față se află în fază de pregătire Protocolul de colaborare și parteneriat între Primăria municipiului Constanța, SC Confort Urban SRL și Asociația CreativePlus ONG, potrivit căruia părțile se angajează să se susțină reciproc în vederea desfășurării proiectului “Underground Art Flipping – pasajul de la Gară”, proiect care are ca scop principal transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ culturale pentru tineri. Proiectul include, prioritar, pictarea pasajului pe baza unor concursuri de creație destinat mediilor artistice locale, realizarea unor decorațiuni de artă murală cu includerea unor mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru găzduirea unor evenimente culturale menite a încuraja educația durabilă (evenimente de celebrare a Zilei Voluntarului, Zilei Anti-Bullying etc.), pregătirea spațiului pentru desfășurarea unor concerte stradale integrate sub conceptul “Underground Music for Young Artists”, expoziții fotografice, galerii de artă în aer liber etc. Potrivit proiectului Protocolului, Primăria municipiului Constanța se obligă să asigure refacerea iluminatului public din pasaj, să asigure racordul la sursa de curent în locație, să igienizeze locația înainte de predarea acesteia și să organizeze, respectiv să faciliteze organizarea de evenimente educativ-culturale în locația nou creată pentru tineri.“, notează Primăria.

Principalele obligații ale Asociației CreativePlus privesc transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ-culturale pentru tineri, organizarea concursurilor pentru selectarea artiștilor care vor picta întregul pasaj, desfășurarea unei campanii publice ”Strângerea de gânduri bune” pentru colectarea mesajelor de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru organizarea principalelor activități din pasaj (artă murală: scrierea de mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, desene pentru poze cu hastag-uri care vor deveni content pillars în social media; evenimente tip busking / concerte stradale, artă vizuală – galerie de artă/expoziție și piese de teatru etc.), arată sursa citată.

Finanțarea acestui proiect este asigurată de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, iar implementarea va fi făcută de un grup de tineri, voluntari ai Asociației CreativePlus ONG, care se va ocupa de  realizarea părții artistice a proiectului. Coordonatorul și inițiatorul proiectului este Daria Popa, Asociația CreativePlus.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: