Connect with us

Politica

(document) Constanța. Consiliul Județean modifică programul de reabilitare a drumurilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii județeni sunt convocați în ședința ordinară a lunii iulie pentru a dezbate și supune spre aprobare un număr de 28 de proiecte de hotărâre, toate declarate de interes pentru județul Constanța.

Pe ordinea de zi a întâlnirii, aleșii vor analiza propunerea șefului administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, privind modificarea Programului cu obiectivele de lucrări de drumuri și poduri pentru anul 2018 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Urmare a votului aleșilor județeni, Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța, în calitate de gestionar al Serviciului public de administrare a drumurilor și podurilor de interes județean, va asigura execuția Programului așa cum este reflectat în documente.

Facem precizarea că, în fiecare an Consiliul Județean adoptă un Program propriu privind lucrările și obiectivele care urmează a fi realizate la drumurile și podurile din patrimoniul județului.

Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2018 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța a fost adoptat inițial prin HCJ nr. 71/14.02.2018 și modificat prin HCJ nr. 204/19.06.2018.

Pe parcursul punerii în executare au apărut noi elemente, după cum informează în expunerea de motive Horia Marius Țuțuianu, președintele CJ Constanța. Astfel, în proiect au fost incluse lucrările și obiectivele prioritare, cele mai urgente, distribuite echilibrat după cum urmează: valoarea totală a Programului cu obiectivele de drumuri și poduri pe anul 2018 finanțate din bugetul CJC este de 50.000, 00 mii lei și rămâne neschimbată, operându-se următoarele modificări:

  • Se introduce o poziție nouă – Limitatoare de viteză – cu suma de 40,00 mii lei;
  • Se alocă la capitolul “Întreținerea drumurilor pietruite” suma de 100,00 mii lei;
  • Se suplimentează valoarea lucrărilor la capitolul “Eliminare puncte periculoase” cu suma de 360,00 mii lei;
  • Se diminuează valoarea lucrărilor de la capitolul “Lucrări”, poziția Modernizare DJ 393 Arsa – DJ391 – Albești – Coroana, km 32+000-41+500, cu suma de 500,00 mii lei.

Pentru detalii tehnice, vă punem la dispoziție proiectul de hotărâre ce urmează a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 27 iulie a.c.:

2

Citiți și:

Președintele CJ Constanța, demonstrație pentru PNL. Vrea să le arate că scoate Regia de Drumuri din insolvență

 

Comments

comments

Politica

Tudorel Chesoi, Alianța Național Țărănistă: „Primarul Făgădău a sărăcit Constanța“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Tudorel Chesoi, președintele Alianței Național Țărăniste Constanța, atrage atenția asupra unui fapt îngrijorător: în ultimii 4 ani, bugetul orașului Constanța a sărăcit. În termeni reali, bugetul din 2020 este mai mic decât cel din 2016 cu peste 9,5 milioane lei. Președintele ANȚ reamintește că, în 2016, bugetul municipiului Constanța era de 814.738.000 de lei.

„Deși din 2016 până în prezent primarul Făgădău a mărit în fiecare an taxele și impozitele, adunând milioane de lei la buget și împovărând constănțenii și firmele din oraș, bugetul real este mai mic decât în 2016, cu peste 9,5 milioane lei.”, subliniază Tudorel Chesoi.

În 2020, vorbim de un buget de 890.355.000 de lei. Este mai mare numai în termeni nominali. Dacă luăm în calcul rata inflației, lucrurile numai stau deloc așa. Potrivit Băncii Naționale a României, în 2016, inflația a fost de minus 1,5%. Pentru acel an, ca și pentru 2020, am împărțit cifra la doi, pentru că mandatul a început la jumătatea anului și pentru că acum suntem, de asemenea, la jumătatea anului (cu precizarea că pentru anul în curs am folosit estimarea BNR). Rata inflației a fost de 1,3% în 2017, de 4,6% în 2018, de 3,8% în 2019 și este estimată la 3% în 2020. Așadar, în cei patru ani vorbim de o rată a inflației de 10,45%. Dacă la bugetul din 2016 adăugăm această rată, ar fi trebuit să avem, în 2020, un buget de 899.878.121 de lei, adică mai mare decât cel de azi cu 9.523.121 de lei.

„Aceasta este adevărata performanță a primarului PSD Decebal Făgădău și a echipei sale. În patru ani de zile, au reușit performanța negativă de a pierde bani, în realitate, pentru oraș. Constanța nu este un oraș bogat, domnule primar, așa cum vă lăudați fără să aveți nicio bază. Constanța este un oraș sărac din cauza dumneavoastră și a echipei pe care ați adus-o la primărie”, spune Tudorel Chesoi.

Președintele Alianței Național Țărăniste Constanța spune că alte orașe au crescut în această perioadă, că bugetele s-au majorat considerabil. Un bun exemplu în acest este Cluj-Napoca. În 2016, Clujul avea venituri de 1.116.388.238 de lei, deci deja mai mult față de Constanța. Dacă adăugăm rata inflației, ajungem la 1.233.050.808 de lei. Pentru că orașul a fost bine administrat, bugetul pe 2020 este de 1.485.459.361 de lei, deci aproape dublu față de Constanța. În patru ani, în termeni reali, Cluj-Napoca are 252.408.552 de lei în plus.

„Primarul PSD Decebal Făgădău trebuie să plece din fruntea orașului. Nu a condus nicio afacere în viața lui, nu știe cum să dezvolte Constanța. Eu nu vă promit că vom ajunge Clujul din urmă în patru ani, este greu de crezut, dar vă pot spune că am soluții pentru a crește bugetul orașului și pentru a investi banii pentru binele nostru, al tuturor. Soluțiile, pe scurt, sunt: înființarea unui departament eficient în cadrul primăriei pentru atragerea de fonduri europene, acordarea de facilități investitorilor, crearea de zone speciale unde aceștia să poată dezvolta zone de producție, o bună colaborare cu universitățile din Constanța, pentru a-i convinge pe tineri să rămână în orașul nostru, întâlniri cel puțin lunare cu mediul de afaceri local, care cunoaște cel mai bine problemele cu care se confruntă”, spune Tudorel Chesoi.

Tudorel Chesoi candidează la funcția de primar al municipiului Constanța din partea Alianței Național Țărăniste.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Familia candidatului Murad și-a cumpărat televiziune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Familia omului de afaceri Mohammad Murad, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al televiziunii Litoral TV, notează paginademedia.ro. Sursa citată menționează că CNA a aprobat astăzi modificarea de acționariat a postului regional Litoral TV. Achiziționarea Litoral TV vine după ce Mohammad Murad și-a anunțat intenția de candida la Primăria Constanța.

„Televiziunea care acopera județele Constanța, Tulcea și Ialomița a trecut de la Ramona Mureș (care deținea 100% din acționariat) la firma Brands Duel SRL.

Firma care a preluat acționariatul majoritar la Litoral TV este deținută de o altă firmă controlată de Hassan Murad (Business Solutions) și de Buianu Leonard Claudiu – director general al lanțului hotelier Phoenicia (deținut tot de familia Murad).

Cererea de licență vine după ce Mohammad Murad și-a anunțat, recent, intenția de a candida la Primăria Constanța. “Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi”, a spus un membru CNA – Gabriel Tufeanu.

Care a fost răspunsul reprezentanților familiei Murad, în continuare:

Cel puțin la început, de proiectul litoral TV se va ocupa directorul general al lanțului Phoenicia, Claudiu Buianu, după cum a declarat chiar el în fața CNA.

Mohammad Murad a mai fost implicat în trecut în media, în postul TV Money Channel.

Concret, acționariatul Litoral TV (după votul CNA) va arată astfel:

Mureș Geanina Ramona – 10%

SC Brands Duel SRL – 90%

Acționariatul SC Brands Duel:

– SC United Business Solutions – 99,92%

– Buianu Leonard Claudiu – 0,08%

Acționariatul SC United Business Solutions

– Morad EP Hassan Haidar Batoul (Liban) – 98,5%

– Văsii Alexandru – 1,5%“, arată sursa citată.

Mai multe puteți citi aici:

https://www.paginademedia.ro/2020/07/murad-litoral-tv/

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(document) Cum vrea Guvernul Orban să relanseze economia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Planul de relansare economică va schimba strategia de dezvoltare a României și viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Programul economic va fi prezentat miercuri, alături de Klaus Iohannis, a precizat premierul Ludovic Orban. Potrivit Administrației Prezidențiale, evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Clubul Diplomaților, care este situat în cartierul Băneasa.

Iată documentul:

Download (PDF, 4.49MB)

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: