Connect with us

Politica

(document) Constanța. Consiliul Județean modifică programul de reabilitare a drumurilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii județeni sunt convocați în ședința ordinară a lunii iulie pentru a dezbate și supune spre aprobare un număr de 28 de proiecte de hotărâre, toate declarate de interes pentru județul Constanța.

Pe ordinea de zi a întâlnirii, aleșii vor analiza propunerea șefului administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, privind modificarea Programului cu obiectivele de lucrări de drumuri și poduri pentru anul 2018 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Urmare a votului aleșilor județeni, Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța, în calitate de gestionar al Serviciului public de administrare a drumurilor și podurilor de interes județean, va asigura execuția Programului așa cum este reflectat în documente.

Facem precizarea că, în fiecare an Consiliul Județean adoptă un Program propriu privind lucrările și obiectivele care urmează a fi realizate la drumurile și podurile din patrimoniul județului.

Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2018 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța a fost adoptat inițial prin HCJ nr. 71/14.02.2018 și modificat prin HCJ nr. 204/19.06.2018.

Pe parcursul punerii în executare au apărut noi elemente, după cum informează în expunerea de motive Horia Marius Țuțuianu, președintele CJ Constanța. Astfel, în proiect au fost incluse lucrările și obiectivele prioritare, cele mai urgente, distribuite echilibrat după cum urmează: valoarea totală a Programului cu obiectivele de drumuri și poduri pe anul 2018 finanțate din bugetul CJC este de 50.000, 00 mii lei și rămâne neschimbată, operându-se următoarele modificări:

  • Se introduce o poziție nouă – Limitatoare de viteză – cu suma de 40,00 mii lei;
  • Se alocă la capitolul “Întreținerea drumurilor pietruite” suma de 100,00 mii lei;
  • Se suplimentează valoarea lucrărilor la capitolul “Eliminare puncte periculoase” cu suma de 360,00 mii lei;
  • Se diminuează valoarea lucrărilor de la capitolul “Lucrări”, poziția Modernizare DJ 393 Arsa – DJ391 – Albești – Coroana, km 32+000-41+500, cu suma de 500,00 mii lei.

Pentru detalii tehnice, vă punem la dispoziție proiectul de hotărâre ce urmează a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 27 iulie a.c.:

2

Citiți și:

Președintele CJ Constanța, demonstrație pentru PNL. Vrea să le arate că scoate Regia de Drumuri din insolvență

 

Comments

comments

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: